Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir

1.559 TL
Peşin Fiyatına 3 Taksit!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Deha Kitabevi Satıcı Ünvanı: HACER CANBAZ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 1737779320600001 Vergi Kimlik Numarası: 1980323442
    Bu ürün Deha Kitabevi tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • hak dini kurandili elmalılı tefsir *azim dağıtım Osmanlı ulemasının en önemli şahsiyetlerinden biri olan elmalılı muhammed hamdi yazır, ömrünü islam dinine adamış
  • üstün yetenekleri, muhakeme gücü, dehâ çapındaki zekâsı, ilmi ve kültürüyle ün salmış büyük din alimidir. Süleymaniye medresesi müderrisliği vazifesinde de bulunan elmalılı hamdi, ilmi hizmetleri sebebiyle, osmanlı nişanı ile ödüllendirilmiştir. Muhammed hamdi, 1926'da yazımına başladığı, sabırla ve itinayla sürdürdüğü hak dini kuran dili adlı tefsirini, on iki yıllık uzun ve zorlu çalışmanın ardından, 1938'de tamamladı. Milletimizin kur'an-I kerim'i daha iyi anlayabilmesi amacıyla yazılan bu eser, ilim çevrelerinin güven ve takdirini kazanan önemli tefsirlerdendir. 10 cilt hadis, ayet ve tefsirlerden alıntılar tamamen tahricli. Rical, alfabetik fihrist ve lügatçe ilaveli. türkiyede benzeri bulunmayan bu şaheser, artık günümüz türkçesinde insallığı karanlıktan çıkaracak ilahi mesaj, elmalı m.Hamdi yazırım kuran tefsiri ile sizleri aydınlığa çağırıyor cumhuriyet döneminin en büyük tefsir çalışmalarından biri olması prof.Dr.Ismail karaçam yrd.Doç.Dr emin ışık dr.Nusrettin bolelli abdullah yücel tarafından yapılan bu sadeleştirmenin halen aşılamamış olması bu esere ayrı bir önem kazandırmaktadır. (tanıtım bülteninden) yazar:Elmalılı muhammed hamdi yazır yayınevi: Azim dağıtım Karton kapaklı

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir

Azim Dağıtım kitapları arasında bulunan ve Elmalılı Hamdi Yazır tarafından yazılan tefsir sadeleştirilmiş bir dille sunulur. Cumhuriyet tarihi boyunca en kapsamlı şekilde yapılan sadeleştirme çalışmasında Prof.Dr. İsmail Karaçam, Yrd.Doç.Dr. Emin Işık, Dr. Nusrettin Bolelli ve Abdullah Yücel görev alır. Yıllar süren bir çalışmanın sonucu olan bu eser her evde bulunması gereken önemli kaynaklardan biridir. Bir benzeri daha olmayan ve muadili olarak dahi kabul edilen bir çalışmanın henüz yapılmamış olması da bu sete ayrı bir önem kazandırır. Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı tefsir eseri bu konuya ilgili olanlar ve profesyonel anlamda bu alanda çalışmalar yapan kişiler için mükemmel bir hediyeliktir.

  • Özel ciltli 10 kitaplı set
  • İkinci hamur cinsi kağıt
  • 17 x 24,5 cm ideal boyut

Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir Özellikleri

Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir Özellikleri

Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, Osmanlı ulemasının büyük şahsiyetlerinden biridir. Hayatını İslamiyete ve bu dinin bütün inceliklerini anlamaya adayan Elmalılı Hamdi, Azim Dağıtım Hak Dini Kuran dili içinde yazan tefsiri hazırlamak için de 12 yılını verir. Bu büyük din aliminin üstün muhakeme gücü yeteneği vardır. Zekasının bir deha olduğu bilinir. Dünya çapında tanınmasına sebep olan da ilmi bilgileri ve kültürüdür. Osmanlı hanedanlığı tarafından nişan ile ödüllendirilen Elmalılı Hamdi Yazır, Süleymaniye Medresesi’nde müderrislik vazifesi yaparken de çevresine çok büyük ilmi hizmetler verir. 1926-1938 yılları arasında yazdığı bu eserde ne kadar özenli ve titiz çalıştığı açıkça anlaşılabilir. Uzun bir zaman için büyük bir sabırla tamamlanan eserin titizlikle sadeleştirilmiş halini siz de okumak isterseniz Azim Dağıtım Elmalılı tefsir setini satın alarak ilmi bilgilerden faydalanabilirsiniz.

Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir Yorumları

Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir Yorumları

Kur’an-ı Kerim sonsuz derinliği olan bir kitaptır. Azim Yayınları Elmalılı tefsiri içindeki bilgiler, Kur’an’ın anlaşılabilir olması için yeni Türkçe ile sadeleştirilmiş bir üslupla sunulur. Burada amaç herkesin okuduğunu anlaması ve bu şekilde hak din olan İslamiyetin emirlerini ya da yasaklarını daha iyi öğrenmesidir. Günlük kullanılan Türkçeye göre ağır bir dili olan dönemin tefsiri yeni nesil tarafından anlaşılsın diye alanında uzman olan bilim insanları tarafından ele alınır. Her yaştan insanın anlayacağı şekilde sade bir dile çevirme işlemi de ustalıkla yapılır. Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı tefsir yorumları incelendiği zaman hem ilim çevrelerinin hem de halkın takdirini kazanan bir çalışma olduğu görülür. Sadeleştirme çalışması neticesinde ilahiyat bilgisi derin olmayan kişilerin de eseri kolaylıkla okuyabildiği ve okuduğunu anladığı belirtilir.

Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir Fiyatı

Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı Tefsir Fiyatı

10 cilt olarak sunulan Elmalılı tefsirinde Kur’an-ı Kerim ayetleri ve hadisleri ile ilgili yapılan alıntılar tamamen tahcirlidir. Rical konusunda bilgi verilir, alfabetik fihrist bulunur ve lügatçe ilave edilir. Ülkede henüz bir eşi daha bulunmayan bu detaylı çalışma sayesinde ilahi mesajlar tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilir. Bir kavmi karanlıktan aydınlığa çıkarmak için indirilen kutsal kitabın yeni çağın dinamiklerine uygun şekilde tercüme edilmesi her kesimden insanın kişisel gelişimine de katkıda bulunur. Azim Dağıtım Hak Dini Kuran Dili Elmalılı tefsir fiyatı belirlenirken maliyet hesapları yapılır. Hamur kağıt, ciltleme, baskı teknolojisi gibi gider faktörleri hesaplandıktan sonra minimize tutulan rakamlarla müşterilere cazip alternatifler sunulur. Trendyol üzerinden bandrollü olarak temin edebileceğiniz bu orijinal eser setini ister kendiniz için isterseniz de yakınlarınız için güvenle satın alabilirsiniz.