Dipnot Yayınları Öteki Olarak Ölmek

213,55 TL
Son 1 ürün!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (6)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
269,20 TL
400 TL'ye %15 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
274,91 TL
259 TL'ye %1 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
284,92 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Dipnot Yayınları Öteki Olarak Ölmek

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: bkmkitap Satıcı Ünvanı: POİNT İNTERNET TEKNOLOJİLERİ VE LOJİSTİK ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0563065227000001 Vergi Kimlik Numarası: 5630652270
    Bu ürün bkmkitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Türkiye’de öteki olarak yasayanlar, öteki olarak yasarken hangi sorunlarla karsi karsiyalarsa, öldüklerinde de neredeyse ayni, hatta daha agirlasmis bir biçimde, ayni sorunlarla bas etmek zorunda kalmaktadirlar. Hayattayken, içinde bulunduklari sorunlarla bas edebilmek için çesitli yöntemler gelistirme olanagina, en azindan teorik olarak sahip olan ötekiler, ölümleri halinde ne yazik ki bu teorik olanagi da yitirmekte ve ölü bedenleri, çogunlugun, devletin, kamu gücünün ya da aile gibi çesitli toplumsal kurumlarin kendi zihniyetlerine uygun pratiklerince ele geçirilmekte ya da bunlara terk edilmektedir.Ölü-bedenlerin çirilçiplak teshiri, intikam almak ve korku vermek amaciyla yerde sürüklenmesi, uzuvlarinin koleksiyon malzemesi yapilmasi, cinsel ve bedensel bütünlüklerine ölüm halinde müdahale edilerek sözüm ona normallestirilerek definleri, ölü-bedenin dinselligine uygun defin törenlerinin engellenmesi, kamu gücünün çogunlukçu dinsellik, cinsellik ve etniklik referanslariyla belirli defin biçimlerini dayatmasi bu baglamdaki kimi genel örneklerdir.Ötekilerin, cinsel, etnik ya da dinsel olarak ötekilik deneyimlerine sahip kesimlerin ölüm karsisinda karsi karsiya kaldiklari deneyimlerini konu alan bu kitap, okurunu bu deneyimlerin kavranabilecegi bir dilin olanakliliklarini yoklamaya ve ortak olmaya çagiriyor.Katkida bulunanlar: Abdurrahman Aydin, Achille Mbembe, Ayhan Yalçinkaya, Baris Annesi, Evren Balta, Ganimet, Gökçen Alpkaya, Hisyar Özsoy, Mustafa Arikan, Teodora Hacudi, Zeliha Etöz. Ürün Adı: Öteki Olarak Ölmek Ürün Kodu: 9786054878666 Yazar: A. Aslı Demir Basım Yılı: 2016 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 272 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
Geri Bildirim Ver