1
Çiçekli Bodur Bitki kategorisinde
en çok favorilenen 1. ürün

Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor (Bougainvillea Alexandra)

398,89 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor (Bougainvillea Alexandra)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: FİDAN BURADA Satıcı Ünvanı: FİDAN BURADA TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA ÜRÜNLERİ İÇ VE DIŞ TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İzmir Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0387056552500017 Vergi Kimlik Numarası: 3870565525
    Bu ürün FİDAN BURADA tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • BEGONVİL SARMAŞIĞI - MOR RENKLİ (Bougainvillea Alexandra) KATEGORİSİ: Yapraklarını döken çiçekli bitki BOTANİK ADI: Bougainvillea FAMİLYASI: Nyctaginaceae ANAVATANI: Ana vatanı Güney Amerikadır TÜRKÇE ADI: Begonvil - Gelin Duvağı - Bodrum Çiçeği - Rodos Çiçeği AÇIKLAMA: BEGONVİL çiçeği Ege ve akdeniz bölgesinin vazgeçilmez güzellikte olan çiçekli bir bitkisidir. IŞIK VE SICAKLIK İSTEĞİ: Çok güneşli,yarı güneşli ve gölge alanlarda yetişebilir. Aşırı sert rüzgarlardan korunmalılar, 5 dereceye kadar soğuğa dayanıklıdır .Kış aylarında iyi budama yapılırsa bir nebze don olaylarından korunmuş olacaktır. Ege Sahil şeridinde ve Akdeniz bölgesinde rahatlıkla yetişebilmektedir. Diğer bölgelerde ise kış aylarında dona karşı koruma altına alınmak şartıyla bakılabilir SU İSTEĞİ: Az seviyede su isteği vardır. TOPRAK İSTEĞİ: İyi drenajlı topraklarda daya iyi gelişirler DİKİM ARALIĞI: Dikim aralıkları uygulama şekline göre değişmektedir. BİTKİ FORMU: Dikey - yatay tırmanıcı formludur. HASTALIK VE ZARARLILARI: Zararlısı neredeyse yoktur, aşırı su verme köklerini çürütmektedir PEYZAJDA KULLANIMI: Peyzaj düzenlemelerinin vaz geçilmezidir. Yaz aylarında adeta görsel bir şölen sunan ilgi çekici çiçekler ile dikkat çekilmek istenen alanlara,verendalara, Teraslarda,balkonlarda, kapı girişlerine,yol kenarlarında,bahçede yada büyük boşluklu alanlarda sardırılarak kullanılabilir. Dış mekan bitkilerinde, bitki formu ve çiçeklenme mevsimsel olarak değişiklik göstermektedir.
Geri Bildirim Ver

Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor (Bougainvillea Alexandra)

Anayurdu Güney Amerika olan begonvil, tropikal bir çiçektir. Türkiye’de de çoğunlukla Ege ve Akdeniz kıyılarında yetişen, 10-15 metre uzayabilen bir sarmaşık türüdür. Aşırı sert rüzgarlardan ve hava koşullarından korunmalıdır. Fidanburada begonvil sarmaşığı - mor (Bougainvillea Alexandra) rengi ile odalarınıza renk katar. Canlı hali ile bulunduğu ortamda öne çıkar. Yaprakları, oval ya da yumurtaya benzer biçimdedir ve dökülmez. Toprağın az bulunduğu yerde bile yetişebilir. Sıcağa ve kuraklığa karşı dayanıklı olmasının yanında soğuk havalara karşı hassastır. Bu yüzden genelde sıcak ve deniz bulunan yerlerde yetiştirilir. Çiçeklerinin kadifemsi ve narin bir görünümü vardır. Evlerde ve özellikle bahçelerde dekoratif bir öge olarak tercih edilir. Kolay bakımı sayesinde salonda, mutfakta, balkonda ya da bahçede yetiştirilebilir. Dikkat çekici görünümü ile kullanım alanını güzelleştirmenizi sağlar.

  • Eşsiz mor renk
  • Kolay bakım
  • Sıcağa dayanıklı

Bakımı Kolay Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor

Bakımı Kolay Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor

Çok güneşli ya da yarı güneşli ortamlarda büyüyebilen bitki, 5°C’ye kadar soğuğa dayanabilir. Kış aylarında yağmura, rüzgara ya da doluya karşı dayanıklı olmasını sağlamak için düzenli olarak budama yapılmalıdır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde ise yetiştirmesi ve bakımı çok kolaydır. İklim koşullarının elverişli olması, kışların sıcak ve nemli geçmesinden dolayı kışın bile zarar görmez. Diğer bölgelerde de kışa ve dona karşı koruma altına alınarak yetiştirilebilir ve bakımı yapılabilir. Begonvilin su ihtiyacı çok azdır. Toprağının nemli olması yeterlidir. Düzenli olarak, çok az miktarda su ile büyümesi oldukça canlı olur. Drenajı iyi bir şekilde yapılmış topraklarda verimli şekilde yetişir. Begonvil sarmaşığı, dikey ve tırmanıcı bir bitkidir. Bu yüzden dikim yapılan yerde bir destek olması gerekir. Duvar kenarları gibi tırmanması mümkün olan yerler tercih edilmelidir.

Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor Yorumları

Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor Yorumları

Fidanburada begonvil sarmaşığı - mor (Bougainvillea Alexandra) yorumları, müşterilerin ürünü beğendiğinin önemli bir göstergesidir. Bu ürün, oldukça uzun ve bakımlı bir şekilde müşterilere sunulur. Begonvilin hem dallarının hem çiçeklerinin hem de yapraklarının estetik görünümü, ürünün beğenilen ve öne çıkan özellikleri arasında bulunur. Bu bitkinin dikiminde, uygulama biçimine ve toprak unsuruna bakılarak dikim darlığı ayarlanır. Toprağın verimine ve havaya göre sık dikim yapılabilir. Fakat kış aylarının don olduğu yerlerde seyrek dikim önerilir. Peyzaj düzenlemelerinde sıklıkla kullanılan bitki, özellikle yaz aylarında ilgi çekici bir görünüm yaratır. Evlerin kapı girişi, teras ve balkonlarının yanı sıra yol kenarlarında da kullanılabilir. Geniş bir alanda yapılacak çalışmalarda tercih edilerek hoş bir görünüm oluşturulabilir. Mor begonvil satın almış olan kişilerin yorumları sayesinde bitkinin bakımı ile ilgili yeni bilgiler edinebilirsiniz.

Uygun Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor Fiyatı

Uygun Fidanburada Begonvil Sarmaşığı - Mor Fiyatı

Mor begonvil, peyzaj düzenlemelerinin vazgeçilmez çiçeğidir. Yaz aylarında açan çiçekleri ile görsel şölen sunar. Bahçelerin kapı girişlerine ve yol kenarlarına daha çok dikilmesinin sebebi, alanı canlı ve estetik göstermektir. Bitki, doğru bakıldığında bahçelerinize güzellik ve renk katar. Bir dış mekan bitkisi olduğu için begonvilin formu ve çiçeklenmesi değişiklik gösterebilir. İyi bir bakımla boyu 15 metreye kadar çıkabilir. Ürün, dikim alanına göre yatay ya da dikey konumlandırılabilir. Fidanburada begonvil sarmaşığı - mor (Bougainvillea Alexandra) fiyatı ise oldukça ekonomiktir. Avantajlı fiyatlar sayesinde ortamın havasını bir anda değiştiren bu bitkiye kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Dönemsel kampanya ve indirimler sayesinde bu estetik ve mor renkli ürünü temin etmek oldukça kolaydır. Siz de dış alanlarda kullanım için Trendyol üzerinden bu bitkiyi bütçenizi zorlamadan satın alabilirsiniz.