Fidanburada Duvar Sarmaşığı (HEDERA HELİX) 50-70cm

239,88 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

Fidanburada Duvar Sarmaşığı (HEDERA HELİX) 50-70cm

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: FİDAN BURADA Satıcı Ünvanı: FİDAN BURADA TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA ÜRÜNLERİ İÇ VE DIŞ TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İzmir Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0387056552500017 Vergi Kimlik Numarası: 3870565525
    Bu ürün FİDAN BURADA tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • DUVAR SARMAŞIĞI (Hedera Helix) Çok şirin bir sarmaşık olan Hedera helix evlerde süs bitkisi olarakta yetiştirilebilir. Havadaki zehirli gazları çekmede en usta bitkilerdendir. Her evde her ofiste mutlaka olmalıdır. Dekoratifliği, şıklığı da bir hayli güzeldir. Araliaceae familyasından Hedera cinsinin Hedera helix türünün birbirine çok benzeyen birkaç çeşidi bulunur. Bir de bunların krem rengi alacalı yapraklı (variegata) kültivarları.Dış mekanlarda duvar yüzeylerini tamamen kaplayabilir. Kışın yapraklarını dökmez. Dallarındaki tutunucu ince kökleriyle duvarlara, ağaçlara yapışarak yükselir. Ağaç yakınına, ağaç diplerine dikerseniz ağaca ilişmemesini sağlamalısınız. Yoksa ağacı tamamen kaplayıp ölmesine yol açar. Aşırı istilacılığı ve ağaçları kaplayıp öldürmesi özelliğinden dolayı ABD’nin bazı eyaletlerinde yetiştirilmesi yasaklanmıştır. İstanbulda da aynen o kadar kuvvetli gelişiyor ama burada istilacı olamıyor. Sanıyorum burada doğal düşmanları çok. İstilacı olabilmesi için tohumlarının her yere kolaylıkla yayılması ve hiç umulmayan yerlerden bile çıkması gerekir.Hedera helix pek toprak seçici değildir. Kışın -30 dereceye kadar soğuğa dayanabilir. Çoğaltılması herhangi bir dalını doğrudan toprağa dikmekle yapılır. Kesinlikle köklenir tutar. Sadece çok taze henüz yeni gelişmekte olan bir iki haftalık dalları tercih etmeyin. Bahçeye dikilince ilk yıl ya hiç gelişim göstermez ya da uslu uslu sakince gelişir. Sonraki yıl kış sonundan itibaren azgınca büyümeye başlar.Bonsaicilikte yeri olan bitkilerdendir. Hedera sarmaşığına küçük bir ağaç görünümü vermek ve istenildiği gibi şekillendirmek son derece kolaydır. Aşırı soğuktan, aşırı sıcaktan, susuzluktan pek fazla etkilenmez,dayanıklıdır.

Ürün Özellikleri

  • Renk Beyaz
Geri Bildirim Ver

Fidanburada Duvar Sarmaşığı (Hedera Helix) 50 - 70 cm

Duvar sarmaşığı, dış mekan süslemede çok sık tercih edilir. Hedera helix, ev ve ofislerde dekorasyonu şık hale getirmek için kullanılan bir duvar sarmaşığıdır. Hedera helix, Araliaceae ailesinden Avrupa ve Güneybatı Asya bölgelerine ait bir bitki türüdür. Büyümesi için uygun alanı duvar, kaya ve ağaç gibi yerlerde bulduğu zaman, 20 ila 30 metre arası uzayabilen bir üründür. Her dem yeşil yapraklı bir bitkidir. Dikey ve yatay alanlarda yetişebilir. Kayalara ve ağaç kabuklarına vantuz şeklindeki kısa yapışkan yapıda olan kökçükleri sayesinde tutunur. Çevresindeki yer ve cisimlere sarmal şeklinde gövde ve yaprakları dolanarak sarılır. Bitkinin yapraklarının uzunluğu 4 ila 8 cm arası, eni ise 3 ila 10 cm aralığında değişkenlik gösterir. Fidanburada duvar sarmaşığı, bu özellikleriyle sık tercih edilen bir süs bitkisidir.

  • Soğuğa dayanıklılık
  • Kolay yetiştirilme
  • Havayı temizleme

Fidanburada Duvar Sarmaşığı (Hedera Heli̇x) Özellikleri

Fidanburada Duvar Sarmaşığı (Hedera Heli̇x) Özellikleri

Duvar sarmaşığı fidan, açık havada yetişebildiği gibi kapalı alanlarda da yetişir. Bitkinin yapraklarında balgam söktürücü etki mevcuttur. Bu nedenle soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde sıklıkla tercih edilir. Zararlı ve kimyasal maddeleri emerek havayı temizler. Markanın duvar sarmaşığı, güneşe dayanıklı olmasıyla bilinir. Kolay yetişir ve bakımı çok zahmetsizdir. Güneşe dayanıklı olmasıyla beraber yarı gölge ortamları daha çok sever. Kış aylarında dahi yapraklarını dökmez. Uzayan dalları için kolaylıkla budama yapılabilir. Tıbbi mutfakta kullanılabilen bir üründür. Çok sık sulanma gereksinimi duymamasıyla pratik bir şekilde yetiştirilebilir. Yaz aylarında haftada 1, kış aylarında ise ayda 1 sulama yeterli gelir. Genç yaprakları, 3 ila 5 lobludur. Yaşlı ve çiçekliler ise lobsuzdur ve elmas şeklinde yapraklara sahiptir. Bu bitki, yaklaşık 100 yıl kadar yaşayabilir.

Duvar Sarmaşığı (Hedera Heli̇x) 50 - 70 cm Kullananlar

Duvar Sarmaşığı (Hedera Heli̇x) 50 - 70 cm Kullananlar

Bu sarmaşık, şık görüntüsü ve havayı temizleme özelliği sayesinde iç ve dış mekan tasarımlarında müşteriler tarafından tercih edilir. Fidanburada duvar sarmaşığı (hedera heli̇x) 50 - 70 cm kullananlar, her ilkbaharda ürünün toprağını yenileyerek saksılarını büyütür. Bu sayede daha fazla büyümesine yardımcı olmak mümkündür. Bu ürün, süs bitkisi olarak yetiştirilir. Bakımı oldukça kolaydır ve sağlamlığı sayesinde güçlü bir şekilde büyür. İç mekanda yetiştirilen bitkiler için tahmini 18 derece oda ısısı ideal olarak bilinir. İlk toprağa dikimi sırasında humusla beraber dikildiyse ilk yıl gübrelenme ihtiyacı duymayan bir üründür. Susuzluktan fazla etkilenmemesiyle bitki yetiştirmeye yeni başlayan kişilere önerilebilir. Fidanburada duvar sarmaşığı (hedera heli̇x) 50 - 70 cm yorumları kısmından müşterilerin tecrübe ve fikirlerinden faydalanabilirsiniz. Çeşitli yetiştirme yöntemlerini inceleyerek bu ürünü dekoratif amaçlarla kullanabilirsiniz.

Fidanburada Duvar Sarmaşığı (Hedera Helix) 50 - 70 cm Fiyatı

Fidanburada Duvar Sarmaşığı (Hedera Helix) 50 - 70 cm Fiyatı

Bütçe dostu Fidanburada duvar sarmaşığı (hedera heli̇x) 50 - 70 cm fiyatı, müşterilerin beğenisine sunulur. Dış mekanda çok sık tercih edilmesiyle bilinen bir üründür. Doğru budama işlemiyle sarmaşığa ağaç görüntüsü vermek oldukça kolaydır. Seçici özelliği olmamasıyla Fidanburada duvar sarmaşığı (hedera heli̇x) 50 - 70 cm, toprak seçimi için hiç zorlanmaz. Çoğaltılmak istenildiği durumlarda ilkbaharda sarmaşığının bir dalı, herhangi bir nemli toprağa dikilebilir. Oldukça dayanıklı bir bitki türüdür. Sert soğuklar, bunaltıcı sıcaklar ve susuzluk, bu bitki türünü pek etkilemez. Dayanıklı olması sayesinde erozyon kontrolü sağlamak ve yabani otları engellemek adına yer örtücü olarak kullanılabilir. Hedera helix, şık görüntüsü ve kolay bakımı ile sıklıkla tercih edilen sarmaşık türlerindendir. Markanın dekoratif bitkisini Trendyol’da bulabilir, oldukça uygun bir fiyata satın alabilirsiniz.