Fidanburada Lavanta Çiçeği (Lavandula Officinalis) T106

239,88 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

Fidanburada Lavanta Çiçeği (Lavandula Officinalis) T106

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: FİDAN BURADA Satıcı Ünvanı: FİDAN BURADA TARIM, HAYVANCILIK VE GIDA ÜRÜNLERİ İÇ VE DIŞ TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İzmir Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0387056552500017 Vergi Kimlik Numarası: 3870565525
    Bu ürün FİDAN BURADA tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu butikte indirim kuponları/kodları geçerli değildir. Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur. İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
Geri Bildirim Ver

Fidanburada Lavandula Officinalis Lavanta Çiçeği Trendyol'da!

Yaz mevsiminde açan çiçeklerden biri de lavantadır. İlkbahar bittikten sonra açmaya başlayan lavantalar, hoş kokusu ile pek çok kişiyi kendine hayran bırakmayı başarır. Bu anlamda tercih edebileceğiniz Fidanburada lavanta çiçeği, kozmetik alanda kullanılmasının yanı sıra pek çok ürünün ham maddesi olma özelliğine de sahiptir. Güzel bir hediye alternatifi olarak değerlendirilebilmesinin yanı sıra hobi maksadıyla da yetiştirilebilir. Lavanta; sadece canlıyken değil, kurutulduğunda da son derece işlevsel bir bitkidir. Kuru lavanta, kıyafetlerin ve kumaş bazlı eşyaların arasına konulduğunda temas ettiği yüzeylerde hoş bir koku bırakırr. Oldukça fazla alanda işlev gören bir ürün olduğu için son derece kullanışlı bir yapıya sahiptir. Fidanburada lavanta çiçeğinin genel özelliklerinden bazıları şunlardır:

  • Renk: Mor
  • Bitki Türü: Lavanta
  • Kullanım Alanları: Yağ, sabun, parfüm ve bal

Fidanburada Lavanta Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Fidanburada Lavanta Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Fidanburada lavanta çiçeği, pek çok özelliğe sahiptir. Bunlardan biri, sahip olduğu mor rengidir. Ürün, son derece estetik bir görünüme sahiptir. Fidanın boyu yaklaşık olarak 20 – 60 cm arasındadır. Kazık köke sahip olan bu bitki, toprak zeminin 60 cm kadar altına ulaşabilir. Lavantanın bakımı da bir hayli kolaydır. Bahsi geçen bitki, birçok toprak çeşidinde yetişip çiçek açabilir. Aynı zamanda lavantadan pek çok ürün de elde edilebilir. Bunlar; lavanta yağı, balı, sabunu ya da suyu olarak çeşitli alanlarda kullanılabilir. Fidanburada lavanta çiçeği, hoş bir kokuya sahip olduğu için kozmetik alanında da sıklıkla tercih edilir Tam anlamıyla bir yaz bitkisi olan bu ürün, genellikle haziran ve temmuz aylarında çiçek açar. Tüm bunların yanı sıra çok yıllık bitki olma özelliğine de sahiptir.

Fidanburada Lavanta Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Fidanburada Lavanta Çiçeğinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Fidanburada lavanta çiçeği, mor renkleri ve dikine büyüyen yapısından dolayı dekoratif amaçlarla kullanılabilir. Eşyaları süslemek için son derece ideal bir bitkidir. Lavanta, aynı zamanda pek çok ürünün de ham maddesidir. Bahsi geçen bitkiden yağ, bal, parfüm ve sabun gibi ürünler elde edilebilir. Lavanta yağı, dinlendirici etkisi ve hoş kokusu ile pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başarır. Söz konusu ürün, kayganlaştırıcı özelliğinden ötürü masaj yapmak için sıklıkla tercih edilir. Lavanta sabunu ise kişisel temizlik maksadıyla üretilir. İlgili bitkinin aynı zamanda böcek, sinek ve haşere uzaklaştırıcı etkisi de vardır. Lavanta balını böcek ve sinek ısırıklarının üzerine sürerek ilgili bölgenin iyileşmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu bitkinin suyu da üretilir. Lavanta suyunu cildinizi temizlemek ve nemlendirmek için kullanmanız mümkündür.

Fidanburada Lavandula Officinalis Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Fidanburada lavanta çiçeği, bakımı son derece kolay olduğu için pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilir. Çiçeği sürekli aynı saatte sulamak, uygulayabileceğiniz basit bakım yöntemlerinden biridir. Bu sayede lavantanız oldukça verimli bir şekilde büyüme sürecini tamamlayabilir. Çiçeği sularken yeşil kısımların da ihmal edilmemesi önemlidir. Fidanın yapraklarını incitmemek için sprey yardımıyla sulama yapılması tavsiye edilir. Bitkinin bulunduğu toprak, senede bir kez değiştirilmelidir. Böylece lavantalarınız taze toprak ile gelişimini sürdürür. Ürünün bulunduğu saksıyı da bitki büyüdükçe değiştirmek son derece önemlidir. Lavantalar yapısı gereği güneş ışığını sevdiği için bahsi geçen ürünü daima cam kenarında bulundurmanız önerilir. Dilerseniz Fidanburada lavanta çiçeği yorumlarına göz atabilir, kullanıcı deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Siz de bu güzel bitkiye sahip olmak isterseniz Trendyol üzerinden yalnızca birkaç tıklamayla satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.