Gündoğdu Sade Yağ 200gr

263,92 TL
(1.319,60 TL / kg)
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Gündoğdu Sade Yağ 200gr

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Lezzetarayanlara Satıcı Ünvanı: GND SÜT ÜRÜNLERİ ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0396086292000001 Vergi Kimlik Numarası: 3960862920
    Bu ürün Lezzetarayanlara tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • Gündoğdu Sade Yağ 200gr Tereyağının en saf ve en doğal hali olan sade yağ, atalarımızdan bize kadar gelmiş köklü geçmişi olan önemli ve sağlıklı bir besin kaynağıdır. İngilizce'de Ghee diye de anılır ve halk dilinde saf yağ olarak da geçmektedir. Bu kadar bahsedilen sade yağ nedir duymadık diyorsanız, merak etmeyin. Ghee, çok fazla duyulmadığı için sade yağ nedir sorusu sıkça sorulmaktadır. Hemen açıklayalım. Ghee, %99 oranında süt yağı içeren yağ türüdür. Elde edilmesi için tuzsuz tereyağından oluşması gerekir. Ayrıca su ve yağsız kuru maddelerin uzaklaştırılmasıyla oluşur. Mutfakta yemek ve tariflerde rahatça kullanılır ve her öğününüze lezzet katmaktadır. Sade yağ nedir sorusuna cevap verdikten sonra nasıl kullanılacağını da cevaplayalım. Ghee haşlanan, fırınlanan ve karamelize edilen gıdalarda kullanılabilir. Kavurma ve kızartma gibi yüksek ısı isteyen işlemlere de dayanıklıdır. Eskilerin o meşhur lezzetli ve kokulu tereyağını arıyorsanız bu ürün sizin için birebir olacaktır. Tam anlamıyla yağ tüketmek için kesinlikle kullanmalısınız çünkü tereyağının içinde bulunan %10-20 oranında var olan su, sade yağın içerisinde bulunmaz. Sade yağ nedir sorusundan ziyade faydaları nelerdir bunu bilmeniz sizi bunu kullanmaya daha çok teşvik edecektir. Sade yağ faydalarından bahsedelim. Sınırsız raf ömrüne sahip olan ghee bağırsak, mide ve karaciğer sağlığına oldukça faydası vardır. Hamileliği destekleyicidir. Kemik yapısı ve sinir dokularını yenilemeye yardım eder. A ve E vitamininden bolca içerisinde barındırır. Süte alerjisi olanların da rahatlıkla kullanabileceği bir üründür. Ghee, diyetine dikkat edenler, laktoz intoleransı olanlar ve sporcuların kullanımı için idealdir. Laktoz hassasiyeti olanlar için söylemeliyiz ki, ghee içerisinde laktoz barındırmaz. Bu sayede de yemekleri daha yüksek sıcaklıkta pişirebilirsiniz. Mesela tereyağı 177 derecede yanarken sade yağ, 252 dereceye kadar ısıya dayanıklıdır. Sade yağın tereyağından ayrılan en önemli özelliğin bu olduğunu söyleyebiliriz. Sporcular için de özellikle uygundur çünkü, ürünün içerisinde bolca orta zincirli yağ asidi bulunur. Bu sebeple karaciğerde direkt absorbe edilir ve yağ vücutta depolanmaz. Ghee tarihine bakarsak, gerçekten çok eskilere dayandığını görebiliriz. İlk sade yağın milattan önce 2000 yıllarında görüldüğü bile söyleniyor. Görüldüğü yerlere bakarsak
  • en başta Asya kıtasının güneyinde yer alan Hindistan, Pakistan ve Bangladeş bölgeleri olduğunu söyleyebiliriz. Farklı bölgelere de bakacak olursak
  • Fransız ve Türk mutfaklarında da görebiliyoruz. Türk mutfağında, hem Osmanlı sarayında hem de halkın mutfağında kendine önemli bir yer edinir ve girdiği mutfağa lezzet kattığını söylemek yanlış olmaz. Bu lezzetli, sağlıklı ve tam anlamıyla gerçek yağ olan ghee sade yağı kaçırmamalısınız! 3000 m2 kapalı alan tesislerimizde üretilen tüm ürünlerimiz çiftlik sütlerinden günlük üretilmektedir. Fabrikamızda tüm ürünlerimiz sterilizasyon kurallarına uygun üretilmektedir. Ürünlerimizi Nasıl Gönderiyoruz? Sipariş verdiğiniz ürünleriniz maske ve eldiven kullanılarak özenle paketlenir. Isı yalıtımlı özel termal paketlere yerleştirilen ürünlerinizin altına özel buz koyulur. Hava kanallı buz ayırıcı ile buzların ürüne temas etmesi engellenir ve ürünlerin üst kısmına da steril edilmiş buz tankları yerleştirilir. Böylece ürünleriniz size gelene kadar soğuk zincir kırılmadan steril şartlarda muhafaza edilir. Hemen online sipariş verebilirsiniz.

Ürün Özellikleri

  • Ek Özellik Organik
Geri Bildirim Ver