Hiperlink Yayınları Hekimlerde Mobbing Ve Öfke Fatma Kocaman & Tahsin Akçakanat

199,90 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (1)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
254,48 TL

Ürün Bilgileri

Hiperlink Yayınları Hekimlerde Mobbing Ve Öfke Fatma Kocaman & Tahsin Akçakanat

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: BEYDA KİTAP Satıcı Ünvanı: ALİ FURKAN KAHVECİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 4880605894
    Bu ürün BEYDA KİTAP tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu çalışmanın amacı, üniversite hastanesinde görev yapan hekimlerin mobbing algılarına, hissettikleri öfke düzeylerini ve öfkeyi nasıl ifade ettiklerini tespit etmektedir. Çalışmada ayrıca mobbing in öfke düzeyi ve öfke ifade tarzları üzerinde nasıl bir etkisi olduğu da araştırılmıştır. Yapılan akademik çalışmalar ve araştırmalar, mobbing e en fazla maruz kalan çalışan grubunun sağlık çalışanları olduğunu göstermektedir. Buradan hareketle söz konusu çalışmada yoğun iş temposu ile çalışan hekimler örneklem olarak alınmış ve literatür bilgileri ışığında, çalışan hekimlerin algıladıkları mobbing seviyesi ile genel öfke ve öfke ifade tarzı düzeyleri arasındaki etkileşim araştırılmıştır. Araştırmanın örneklemi, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi nde çalışan 379 hekimden oluşmaktadır. Elde edilen bulgular, hekimlerin algıladıkları mobbing in, genel öfke düzeyi ve öfke ifade tarzı düzeyi üzerinde anlamlı bir etkisi olduğunu ortaya koymaktadır. Hekimlerin genel mobbing algıları ile öfke düzeyi ve öfke ifade düzeyi arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki bulunmaktadır. Algılanan mobbing seviyesi ne kadar yüksekse, mevcut öfke düzeyinde bu yönde olumsuz bir artış gözlenmektedir. Bu durum, çalışanın öfke kontrolünü sağlayamaması, öfkeyi içte tutma eğiliminin azalmasına, öfkenin dışa vurumunun artmasına neden olmaktadır. Kontrolsüz olarak dışa vurulan öfke, genelde saldırgan ve şiddet eğilimi düzeyi yüksek şekilde gerçekleşmektedir. Bu olumsuz tablo, çalışanın performans ve iş aidiyetini azaltacağı için örgütlerin mobbing olgusu üzerinde profesyonel yardım alarak çalışması gerekmektedir. Ürün Adı: Hekimlerde Mobbing ve Öfke Ürün Kodu: 9786052812693 Yazar: Tahsin Akçakanat Basım Yılı: 2019 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 128 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Zühtü Arslan
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 101-150
Geri Bildirim Ver