Genel Markalar Pragmatizm Versus Post - Marksizm Deniz Kundakçı

289,90 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (2)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
308,85 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
372,60 TL

Ürün Bilgileri

Genel Markalar Pragmatizm Versus Post - Marksizm Deniz Kundakçı

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: BEYDA KİTAP Satıcı Ünvanı: ALİ FURKAN KAHVECİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 4880605894
    Bu ürün BEYDA KİTAP tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • 20. yüzyilin özellikle ikinci yarisindan sonra toplumsal, siyasal ve kültürel alanda vuku bulan bir takim gelismeler, toplumsal kurallarin normatifliginin sorgulanmasina ve onlarin artik islevsellikleri ekseninde degerlendirildigi bir sürecin dogmasina yol açmistir. Böylesi bir ortamda felsefenin gelecek için hala bir takim politik Ideallere sahip olup olmadigi süphesiz ilgi uyandirici bir sorudur. Çagdas felsefe özellikle yirminci yüzyilin son çeyreginden bu yana. yeni siyaset ve demokrasi tartismalariyla bu soruya cevaplar aramaya çalismaktadir. Ote yandan bu tartismalar içerisinde beslendikleri entelektüel gelenek, tarihsel kökler ve sunmus olduklari demokratik vaatler nedeniyle Iki farkli perspektif, "pragmatizm" ve *post-MarksIzm özgün bir deger kazanmaktadir. Bu çerçevede kitabin temel sorunsali da, Richard Rorty baglaminda çagdas "pragmatizm" Ile Ernesto Laclau ve Chantal Mouffe'un ortaya atmis olduklari "post-MarksIzm" düsüncesinin, demokrasi anlayislarinin mukayese edilmesi ve bu yaklasimlarin mevcut siyasi olanaklari ile felsefi arka planlarinin sorgulanmasidir. Bu minvalde Rorty'nIn.Derridaci yapibozumdan esinlenen temelcilik karsiti pozisyonunun, demokratik sorunlarin giderilmesine katki sunabilecek kapsamli bir teoriye, bir tür 'çagdas ütopya önerisine" dönüstügü söylenebilir. Bu demokratik ütopyanin özgün karsiligi Rorty tarafindan: Postmodern 8urjuva Liberalizmi olarak tanimlanmaktadir. Laclau ve Mouffe ise bir takim Marksçi kavram ve yapilan yerinden edip buradan post-Marksist demokrasi anlayisini olusturarak oldukça provokatif bir sorgulanmaya girismislerdir. Ote yandan post-MarksIzm'in felsefi ve politik kategorilerinin, günümüz kimlik tartismalarinin kavranmasinda ve yeni toplumsalligin degerlendirilmesinde dinamik ve etkin birer enstrüman olarak degerlendirilmesi gerektigine Iliskin bir takim iddialar da. ancak bu sorgulamayla birlikte anlasilabilir. "Belli bir kamp kuruldugunda, felsefenin saltanati sona erer, siyasetin saltanati baslar" diyen yeni bir anlayisin, politika ve felsefe arasindaki Iliskiye bakisi, pragmatizm ile tam da bu noktada ayrisir.u.com Ürün Adı: Pragmatizm Versus Post-Marksizm Ürün Kodu: 9789944157995 Yazar: Deniz Kundakçı Basım Yılı: 2015 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 318 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Deniz Kundakçı
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 301-350
Geri Bildirim Ver