9
Türk Edebiyatı kategorisinde
en çok değerlendirilen 9. ürün
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (33)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
219,90 TL
105 TL'ye 5 TL İndirim
Kurumsal Fatura
164,99 TL
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

İletişim Yayınları Yaban

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: E Ofis Kırtasiye Satıcı Ünvanı: AJANSHANE KİTAP KIRTASİYE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0010164780100001 Vergi Kimlik Numarası: 0101647801
    Bu ürün E Ofis Kırtasiye tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Yirminci yüzyılın ilk yarısında büyük bir üretkenlikle dergilere yazdığı şiir, öykü, makale ve eleştri türü yazılarla Türk edebiyatı sahnesine adımını atan Yakup KAdri Karaosmanoğlu, romanları, hikayeleri, denemeler, oyunları ve anılarıyla, en önemli edebiyatçılarımız arasında yer alır. Üslup özellikleri bakımından Yakup Kadri`nin 1910`dan 1974`e dek verdiği eserler Türkçe`nin geçirdiği bütün evreleri yansıtır. Eserlerinin konu ve fikir zenginliği de dil özelliklerinin çeşitliliğinden aşağı kalmaz. Yakup Kadri`nin Fransız edebiyatı etkisinde başlayan yazarlığı, 1920`lerden sonra özgün bir sese kavuşarak siyasş ve sosyolojik konulara, tarihe, dönem çatışmalarına ve birey psikolojisi irdelemelerine yönelir. Fecr-i Ati`den yetişmiş ama bunu izleyen elli yıl boyunca toplumsal koşullar, tarihi süreçler ve bireysel portreleri romanın dokusuna işlemek için roman tekniğiyle de boğuşmuş bir yazar olan Karaosmanoğlu`nun eserleri, hala tüketilmemiş ayrıntılarının tartışılıp incelenmesi gereken zengin bir panoramadır. Aradığınız Tüm Üniverstite, Fakulte Ders Kitaplarını Mağazamızdan Sipariş Verebilirsiniz.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Kolektif
  • Roman Türü Tarihi
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2022
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Yaban - Yakup Kadri Karaosmanoğlu | İletişim Yayınları

Yaban kitabı Yakup Kadri Karaosmanoğlu tarafından Milli Mücadele döneminde köy yaşamını anlatan bir romandır. Yazarın başyapıtı olarak kabul edilir. Yazarın yaşamı boyunca Anadolu köylerine dair gözlemlerini hikayeleştirdiği bu romanı, Türk aydını ile köy halkı arasındaki farklılığın duru bir dille anlatılması açısından edebiyat tarihinde önemli bir yere sahiptir. Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban adlı eserini ilk kez 1932’de okuyucunun beğenisine sunmuştur. İletişim Yayınları Yaban romanını modern bir düzenleme ve kaliteli baskı ayrıntıları ile okuyucularla buluşturmaya devam eder. Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban yayınevi tarafından, kapağında yazarın fotoğrafı ile şık bir tasarım aracılığı ile yayınlamıştır.

  • ISBN: 9789754700060
  • Üslubu ve olay örgüsü ile keyifli ve akıcı bir okuma deneyimi sunar.
  • Yaban konusu ve üslubu ile öne çıkan başarılı bir edebi eserdir.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban Kitabını Kimler Okumalıdır?

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban Kitabını Kimler Okumalıdır?

Yaban kitabı Yakup Kadri Karaosmanoğlu tarafından yazılan, oldukça çok yönlü bir romandır. Konusunu ve kurgusunu gerçeklikten alması, tarih meraklıları tarafından okunması gereken eserler arasında kendine yer bulmasını sağlar. 1918 ile 1922 yıllarını arasını anlatan Yaban, bu dönemin koşullarını ve toplum üzerindeki etkilerini başarılı bir şekilde yansıtır. Milli Mücadele dönemi ile ilgili olanlar için oldukça iyi bir kaynaktır.

Yaban, kurgu ve anlatım açısından Türk romancılığının önemli eserlerindendir. Bu açıdan, roman okumayı sevenler için son derece ideal bir seçimdir. Sanatsal anlatımı, zengin kurgusu ve gerçekçi bakış açısı ile keyifli bir romandır. Ayrıca, Cumhuriyet ve Milli Mücadele dönemlerinin edebi yönü ile ilgilenenler tarafından da okunmalıdır. Yazarlık kariyeri süresince farklı edebi akımların ve grupların içinde bulunan yazarın geniş perspektifinden dönemin edebiyatına, yaşam tarzına ve sosyolojik yapısına dair okumalar yapılabilir.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban Kitabı Sürükleyici midir?

Yaban - Yakup Kadri Karaosmanoğlu iletişim yayınları

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban kaç sayfa sorusunun cevabı 198’dir. Oldukça kısa olan Yaban, sayfa sayısından ziyade, sürükleyici olay örgüsü ve sade dili ile kolayca okunabilir bir eserdir. Savaş döneminde farklı kültürel yaklaşımlara sahip bireylerin bir araya gelmesi ile başlayan olaylar, düşman işgali eşliğinde devam eder. Farklı duyguları derinlemesine işleyen, dönem koşullarını hızlı şekilde aktaran Yaban oldukça sürükleyici bir romandır.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban kitabı fiyat olarak oldukça uygundur. Güvenilir ve kaliteli hizmetleri ile öne çıkan Trendyol’dan, Türk Edebiyatının bu nadide eserini kolayca satın alabilirsiniz. İndirimlerden ve avantajlı kampanyalardan yararlanabilirsiniz. Güvenli ve uygun fiyatlı bir online alışveriş deneyimine sahip olabilir; zahmetsizce ihtiyaçlarınızı satın alabilirsiniz.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban Kitabının Konusu ve Türü Nedir?

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban Kitabının Konusu ve Türü Nedir?

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban özet olarak milli mücadele döneminde Anadolu köylerindeki yaşamı, Türk aydını ile köy halkı arasındaki farkı ve Kurtuluş Savaşı’nın etkilerini anlatır. Roman, Eskişehir’in Porsuk Çayı yakınındaki bir köyde geçer. Köye taşınan İstanbullu bir subay ve gazi olan Ahmet Celal, romanın ana karakteridir. Yazar, Ahmet Celal karakteri üzerinden Anadolu’daki fakirliğe ve halk ile aydın kesimin dünyaya bakışlarındaki farklılığa dair gözlemlerini anlatır.

Yaban romanı içerisinde aşk, yalnızlık, dışlanmışlık ve tutarsızlık gibi duygular ağırlıklı olarak yer alır. Köyün düşman işgaline uğraması ile Kurtuluş Savaşı da kitabın konusu içerisinde kendine geniş bir yer bulur. Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban kitabı ana fikri ile aynı toplumun farklı kesimleri arasındaki sosyolojik ve kültürel uçurumu yansıtmaya çalışmıştır. Bu sebeple Yaban Kitabı yorumları arasında sıklıkla köylüye tepeden bakmak ve köy hayatını küçümsemek şeklinde eleştiriler bulunmaktadır.

Yaban, roman türünde yazılan bir eserdir. Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban romanı ile, sade ve anlaşılır üslubunu ön plana çıkarır. Gerçekçilik ve toplumcu sanat anlayışlarının etkisinin yoğun olarak görüldüğü eser, yazarın Kurtuluş Savaşı boyunca gezdiği Anadolu köylerindeki hayata dair gözlemlerinden yola çıkarak oluşturduğu bir kurgudur. Konu olarak fikir ayrılıkları üzerine yoğunlaşsa da, dili son derece yalın ve anlaşılırdır. Bu açıdan Türk edebiyat tarihinin nadide romanlarından birisi olarak kabul edilir.