İngro Glutensiz Beyaz Nohut Unu 10000 G

koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

İngro Glutensiz Beyaz Nohut Unu 10000 G

Geri Bildirim Ver
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için [page="return_conditions"]tıklayın[/page].
  • BEYAZ NOHUT UNU Adında anlaşılacağı gibi nohut bakliyatından elde edilen bir un çeşididir. Nohut unu, nohut tanelerinin besin değerlerinin tamamını barındıran faydalı bir besin türüdür. Nohut glütensiz olduğu için nohut ununun glütene duyarlı kişiler rahatlıkla tüketebilir. Nohut unu tamamen nohuttan üretildiği için içerisinde herhangi bir katkı maddesi yoktur. Nohut unuyla hangi yiyecekler yapılabilir ? Ekmek , krep humus yapılabilir. Yemeklerin lezzetini artırmak için özellikle tencere yemeklerinde bir kaşık nohut kullanılabilir. Bunun dışında sağlıklı poğaça , kurabiyeler vb. unlu mamuller yapılabilir. Beyaz nohut unu ana maddesi olan beyaz nohut nedir ? BEYAZ NOHUT Beyaz renkli iri taneli nohut çeşididir. Ülkemizde Çanakkale ,Bursa ve Gönen yörelerinde azda olsa yetiştirilmektedir. Ağırlıklı olarak piyasada bulunan beyaz nohutlar Meksika ve Hindistan ‘dan ithal edilmektedir. Tarihçesi nedir ? M.Ö. 9000’li yıllarında Türkiye’nin güney ve güneydoğusunda , Suriye sınırına yakın bölgelerde izlerine rastlanmıştır. Aynı bölgede tarımı yapılmıştır. Dünyada ekimi yapılan ilk bitkilerdendir. Özellikleri nelerdir ? Tanesi iri yuvarlak ve beyazdır. Her öğünde kullanılabilen ve yemeğin lezzetine lezzet katan ve yemeğe kolayca uyum sağlayan bir bakliyat çeşididir. Salata , çorbalarda kullanıla bilir. Soğuk mezelerde sos hazırlanabilir. Ayrıca çeşitli unlu mamullere de ilave edilebilir. Faydaları nelerdir ? İçerisinde potasyum , kalsiyum , sodyum , demir , protein , lif , A ve C vitaminleri vardır. Nohut hem tat olarak hem de besin değeri ile mutfağımızı zenginleştiriyor. Sulu yemeğinden çorbasına kadar , salatadan çeşitli soslara kadar zengin bir yelpazeye sahiptir. Kuruyemiş olarakta hatırı sayılır bir yerdedir. Nerelerde yetişir ? Nevşehir Ürgüp, Biga , Çanakkale, Gönen , Isparta, Konya, Ankara, Antep, Çorum, Yozgat ve Denizli illerinde yetişmektedir. Raf ömrü ne kadardır ? Raf ömrü 1 yıldır. Nasıl ambalajlarda bulunur? 1000 g a kadar Kraft Doypack kilitli torbalar kullanılarak ambalajlanır. 5- 10-25.000 g da Lamine Polietilen çuvallar kullanılarak ambalajlanır. 5 ile 25 kg arası paketler hazırlanır. Sevkiyat işlemi nasıl gerçekleştirilir? Anlaşmalı kargolar ile gönderim yapılmaktadır. Tonajlı alımlar ambar, lojistik firmaları ve anlaşmalı nakliyeciler ile gerçekleştirilmektedir. Besin özellikleri nelerdir? Enerji ve Besin Ögeleri 100 g için Enerji 358 kcal Yağ 5 g - Doymuş Yağ 0,5 g Karbonhidrat 55 g - Şekerler 0,1 G Protein 20 G Tuz 0 G Lif 6,6 G NOHUT UNLU POĞAÇA Malzemeler: ·Bir tatlı kaşığı kabartma tozu , ·Bir adet yumurta akı, ·Bir kase ufalanmış tulum peyniri, ·Bir su bardağı İngro nohut unu, ·Yarım su bardağı yoğurt Üzeri için
  • ·Bir adet yumurta sarısı , ·Bir miktar çörekotu Yapılışı: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırılır. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı şekilde dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpilir. Önceden 170 derece ısıtılmış tepsiyi fırına yerleştirilir. Poğaçaların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun
Geri Bildirim Ver