İpekova Gıda Derviş Pirinci 1 Kg

124 TL
(124 TL / kg)
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

İpekova Gıda Derviş Pirinci 1 Kg

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: İpekova Satıcı Ünvanı: İPEKOVA GIDA TOPRAK MAHSULLERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Adana Mersis Numarası: 0479074845300001 Vergi Kimlik Numarası: 4790748453
    Bu ürün İpekova tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Derviş Pirinci atalık bir pirinç çeşidi olup, sadece Hatay'ın bir bölgesinde yetişen eski lezzetlerden kalan, lezzetli yerli bir atalık pirinç çeşididir. Kendi tohumundan çoğalabilir. Pirinç, su içinde yetiştirilen tek tahıl bitkisidir. Diğer tahıl bitkileri su içinde uzun süre yaşamayıp canlılığını yitirdiği halde, pirinç suda erimiş oksijeni kullanarak gelişir. Hasadın ardından elde edilen ürün kavuzları çıkartılarak parlatılır ve beyaz renkli pirinç tanelerine dönüştürülür. Tanelerin görünümünü düzeltmek için yapılan parlatma işlemi, aslında ürünün besleyici değerinin büyük ölçüde yitirilmesine neden olur. Çünkü bu işlem sırasında tanelerin yüzeyini çevreleyen protein, yağ, B1 vitamini, nikotinik asit, B2 vitamini, demir ve kalsiyum bakımından zengin dış katman kaybolur, geriye yalnızca nişasta bakımından zengin taneler kalır. Derviş Pirincinde (kızıl pirinç) ise bu parlatma işlemi gerçekleştirilmez. Bu yüzden besin değeri ve nişasta oranı kuru madde oranına göre daha yüksek pirinç tüketmiş olursunuz. Beyaz pirince göre glisemik endeksi düşük ve tok tutma özelliği yüksek olduğu için diyet yapanlar, ya da beslenme programı uygulayanlar ve ek gıdaya geçişte pirinç yemekten mahrum kalmamış olursunuz. Çukurova'nın bereketli topraklarında, Ziraat Mühendisi ve çiftçi olarak, tecrübe, sevgi ve toprağa vefa göstererek, ülkemşze katkı sağlayacağına inandığımız yerli üretim ürünlerimizi, geleneksel yöntemlerle işleyerek, lezzetli, ilaç kalıntısısz olarak en doğal haliyle sofralarınıza sunuyoruz.
Geri Bildirim Ver