İthaki Yayınları Boynu Bükük Öldüler / / Yılmaz Güney

koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (8)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
500 TL'ye 40 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
299,90 TL
200 TL'ye 5 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
338,96 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
320,15 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

İthaki Yayınları Boynu Bükük Öldüler / / Yılmaz Güney

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: İthakiYayınGrubu Satıcı Ünvanı: PENGUEN KİTAP KASET BASIM YAYIM PAZARLAMA TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0728068954100001 Vergi Kimlik Numarası: 7280689541
    Bu ürün İthakiYayınGrubu tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 5 adet sipariş verilebilir. 5 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Boynu Bükük Öldüler Ürün Adı : Boynu Bükük Öldüler Yayınevi : İthaki Yayınları Stok Kodu : 9786053755159 Sayfa Sayısı : 416 Boyut : 14x21 Basım Tarihi : 2023-04 Kapak Türü : Ciltsiz Kağıt Türü : 2. Hamur 1972 Orhan Kemal Roman Ödülü “Boynu Bükük Öldüler, Nevşehir Cezaevi’nde, siyasiler koğuşunun en dip köşesinde, rutubetli bir duvara komşu bir ranzada, geceli gündüzlü on altı aylık bir çalışmanın ürünüdür. Ranzamdan hiç indirmediğim küçük bir masam vardı. Yatma zamanı gelince, ayak ucuma çeker, ayaklarımı altına sokar, uyurdum. Çoğunlukla, anlattığım insanları görürdüm düşlerimde, onlarla yaşardım.” –Yılmaz Güney “Yılmaz Güney, çok iyi tanıdığı köy gerçekliğini ve köylüleri olduğu gibi anlatıyor
  • ama elbette bir roman yapısı içinde, elbette yakından tanıdığı, yaşadığı insan ve toplum gerçeklerini seçerek, düzenleyerek… Yılmaz Güney inandırıcı olmayı biliyor.” –Fethi Naci

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Yılmaz Güney
  • Roman Türü Gençlik
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 451-500
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Boynu Bükük Öldüler - Yılmaz Güney | İthaki Yayınları

Yılmaz Güney gerçek adı Yılmaz Pütün’dür. Halk arasında ise “Çirkin Kral” olarak da bilinen Yılmaz Güney 1937 yılı Adana doğumludur. Yoksul bir ailenin iki çocuğundan biri olarak hayata gözlerini açar. İlkokulu ve liseyi doğduğu kentte tamamlayan Yılmaz Adana Erkek Lisesi yıllarında harçlığını çıkartmak için çeşitli işlerde çalışır. Adana’da büyümüş ve filmlerin de doğduğu topraklardan sıkça bahseder. Yılmaz Güney, 1971 yılında “Boynu Bükük Öldüler” kitabını yayınlar.

  • Oyuncu
  • Yazar
  • Yönetmen

Halk Kahramanı Yılmaz Güney ve Boynu Bükük Öldüler Kitabı

Halk Kahramanı Yılmaz Güney ve Boynu Bükük Öldüler Kitabı

Lise yıllarından itibaren yerel dergi ve gazetelerde öykü ve şiir denemeleri yayınlanmaya başlar. Kemal ve And film şirketlerinde işçi olarak çalışmaya başlar. Üniversite yılları esnasında Atıf Yılmaz’la tanışarak onun filmlerinden biri olan “Bu Vatanın Çocukları” ve Alageyik” filmlerinin senaryosunu yazar ve oynar. Böylece sinema dünyasına giriş yapar. 1961 yılında “Üç bilinmeyenli eşitsizlik sistemleri” öyküsü nedeniyle 18 ay cezaevinde kalan Yılmaz, burada senaryo yazarlığı ve edebiyat için en üretken zamanlarını geçirir. Filmlerde halktan insanları canlandırması ve onların haksızlığa karşı sergilediği duruşu göstermesi büyük bir sempati doğmasına neden olur. Yılmaz Güney romanlarında, toplumsal eşitsizlikler, kırsal kesimde yaşayan insanların durumlarını anlatma eğilimindedir. Ağa ve köylüleri çok iyi tanıyan Yılmaz Güney, köy gerçeğini ve insanını çok iyi yansıttığı Boynu Bükük Öldüler kitabı okunması gereken bir kitaptır. O yıllarda edebiyata hakim olan sosyalist fikirlerin öncülerinden olan; Orhan Kemal, Yaşar Kemal ve Kemal Tahir gibi yazarlardan etkilenir.

    Boynu Bükük Öldüler Kitap Konusu

    Boynu Bükük Öldüler Kitap Konusu

    Başarılı sanat ve edebiyat adamı olan Yılmaz Güney, 1968 yılında Güney Film Yapımı ve Güney dergisini kurdu. Güney dergisinde şiir, öykü ve denemelerini yayınlar, bunun dışında sinema ve sanatla ilgili görüşlerini yayınlar. 1971 ve 1972 yılları Yılmaz Güney için parlak yıllardır. 1971 yılında, Adana Altın Koza Film Şenliği’ne “Ağıt, Acı ve Umutsuzlar” adlı üç filmle katılır. 1971 yılında yayınladığı “Boynu Bükük Öldülerkitabı 1972 yılında Orhan Kemal Roman ödülünü kazanır. Yılmaz Güney Boynu Bükük Öldüler konusunu doğup büyüdüğü topraklar olan Adana Çukurova da geçirir. Boynu Bükük Öldüler Yılmaz Güney’in köylüyü ne kadar gerçekçi anlattığını gösteren bir baş yapıtıdır.

  • Kitap içerisinde “Boynu Bükük” kelimesi 30’dan fazla geçer.
  • Yazar baş karakteri kusursuz göstermez ve onun yaptığı yanlışlıkları veya saçmalıkları gerçekçi bir şekilde anlatır.
  • Alışılagelmiş köylü profili çizmeden onları yüceltmeden eğrisiyle doğrusuyla ortaya koyar.
    • Boynu Bükük Öldüler Fiyatı ve Yorumları

      Boynu Bükük Öldüler Fiyatı ve Yorumları

      Yılmaz birçok özelliği bünyesinde toplayabilen bir kişidir. Ekol olmuş bir sinema oyuncu ve yönetmenliği bilinse de edebiyat yönü ağır basar. Senaryolarını yazdığı filmlerde edebiyatındaki gücünü, dilini ve bu konudaki etkilerini görmek mümkündür. Sessiz, hüzünlü bakışlarıyla ve haksızlığa karşı duruşuyla milyonların peşinden koştuğu bir halk kahramanı olur. Boynu Bükük Öldüler konusu, 1950’li yıllarda Çukurova'da baş karakterler Halil ve Emine üzerinden köyde yaşanan ağa baskısı ve köylünün çaresizliğini çok iyi gözlemleyerek yazıya döker. Boynu Bükük Öldüler okurken, yazarın dili ile, kendinizi köyde hissederek o yaşananlardan etkilenebilirsiniz. Yılmaz Güney Boynu Bükük Öldüler okurlarına, doğduğu topraklardaki gözlemlerini, kırsalda yaşamanın zorluklarını çok yalın bir dille anlatır. Karakter olarak zengin, olay kurgusu yalın bir şekilde anlatılan 414 sayfalık, Boynu Bükük Öldüler kaç sayfa diye merak edenler için bir dipnottur. Boynu Bükük Öldüler yorum olarak birçok edebiyatseverin olumlu ve takdirini alır. Trendyol’dan Boynu Bükük Öldüler satın alabilir ve bu güzel romanı okumaya başlayabilirsiniz.