Karaman Divle Peyniri Karaman Divle Obruk (MAĞARA) Olgunlaşmış Deri Tulum Peyniri - Koyun, Keçi 1 Kilo

797,99 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Karaman Divle Peyniri Karaman Divle Obruk (MAĞARA) Olgunlaşmış Deri Tulum Peyniri - Koyun, Keçi 1 Kilo

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Akseki Ömer Duruk Tesisleri Satıcı Ünvanı: ÖMER DURUK TESİSLERİ PETROL ÜRÜNLERİ OTO YEDEK PARÇA GIDA TURİZM TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Antalya Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0655005712800010 Vergi Kimlik Numarası: 6550057128
    Bu ürün Akseki Ömer Duruk Tesisleri tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 30 adet sipariş verilebilir. 30 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • KARAMAN DİVLE OBRUK (MAĞARA) OLGUNLAŞMIŞ DERİ TULUM PEYNİRİ - KOYUN, KEÇİ 1 KİLO (Peynir Kesilerek Gönderilecektir) Divle obruk peyniri
  • Karaman ili Ayrancı ilçesi Üçharman (Divle) köyünde yapılan bir çeşit peynirdir. 36 metre derinliğinde 250 metre uzunluğunda, köylülerin "obruk" adını verdiği mağara soğuk hava deposu olarak kullanılır. Koyun ve keçi sütünden geleneksel yöntemlerle yapılan peynirler, özel hazırlanan kuzu ve oğlak derilerine basılır. Obruğa konulan peynir tulumları, yaklaşık 6 ay sonra içerideki bir bakteri sayesinde kırmızı renk alır. Karaman Divle obruk peyniri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Fenni yem yedirilmeyen, dağ ve ovalarda otlatılan Akkaraman cinsi koyun ve keçiden sağılarak elde edilen sütten yapılır. Kalitesinin en önemli püf noktası, kullanılan sütün kalitesidir. Bu cins hayvanlar, rakımı 1800-3000 metre arasında değişen meralarda otlarlar. Bu yükseklikte kuraklık hâkim olduğu için, bu bölgede yetişen bitkiler oldukça aromatiktir ve hayvanlar bu aromatik bitkiler ile beslenirler. Bu da sütlerinin lezzetli ve kaliteli hale gelmesini sağlar. Divle obruk mağarasında olgunlaşmaya bırakılan bu peynir, ismini de içerisinde bekletildiği mağaradan almaktadır. Bu mağaradaki iklim koşulları, peynirin en mükemmel hale gelebilmesi için oldukça elverişlidir. Yüksek bir nem oranına sahiptir ve içerideki sıcaklık yaz aylarında 4-6 derece arasında değişmektedir. Mağaraya özel olan mikroflora peynirin lezzetine ekstra olarak bir lezzet katarak, kaliteyi ikiye katlamaktadır.

Ürün Özellikleri

  • Ek Özellik Organik
Geri Bildirim Ver