Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası Anonım Yay.

84,31 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (7)
4. Ürüne 50 TL İndirim
Kurumsal Fatura
94,80 TL
Kurumsal Fatura
85,33 TL
Kurumsal Fatura
94,80 TL
100 TL'ye %40 İndirim
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası Anonım Yay.

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: KitapAbi Satıcı Ünvanı: ASAF BİLİŞİM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0086130233300001 Vergi Kimlik Numarası: 0861302333
    Bu ürün KitapAbi tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • O gün, günlerden pazardı
  • gezinti çizelgesine göre ilk uğranılacak yer, Fenerbahçesi olduğundan Bihruz bey doğruca oraya giderek, Marmara'ya bakan büyük ağaçların altında arabasını durdurdu ve Kalamış tarafından bir landonun çıkabileceği noktaya gözlerini dikip bekleyerek düşünmeye başladı. Sarışın hanım, Bihruz Bey için iki aydan beri idefiks (sabit fikir) olmuştu. Uyanık iken saatlerinin hiçbir dakikası yoktu ki sevgili Siyah-çerde yi düşünmeksizin geçsin
  • hatta geceleri geç vakit yatağına girdikten sonra bin zahmetle güçsüz bir şekilde ruhunu atabildiği rüya âlemi içinde bile sürekli sarışın hanımla uğraşırdı. Aradığınız Tüm Üniverstite, Fakulte Ders Kitaplarını Mağazamızdan Sipariş Verebilirsiniz.

Ürün Özellikleri

  • Yazar Recaizade Mahmut Ekrem
Geri Bildirim Ver

Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası - Recaizade Mahmut Ekrem

Türk edebiyatının ilk realist roman örneği olan Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası - Recaizade Mahmut Ekrem, Batı hayranlığını konu edinir. Bu kitapta yazar, yaşadığı dönemin dertlerinden bahseder. 1898 yılında yazılan eserin dili Türkçe fakat Fransızca sözcükler de içerir. Eserin yazıldığı yıllarda yazarın gençlerin durumunu ne kadar iyi gözlemlediğini anlamak mümkün olur. 1898 Osmanlı’da kaleme alınmış olan bu eser, dönemin burjuva gençlerini ve onların etrafında bulunan yandaşlarının yaşadıklarını anlatır. Eserde Fransız özentisi Bihruz Bey’in aşk hayatını ve yanlış Batılılaşma sürecinin özelliklerini okumak mümkündür. Şair kimliği ile tanınan yazarın yazmış olduğu tek roman olma özelliğini taşır. 1898’de yazılmış olsa dahi değişen dünya ile güncelliğini korur. Araba Sevdası, okuyucuların kendisine dönüp sorgulamasına fırsat verir.

  • Roman türü
  • Batı hayranlığı eleştirisi
  • Duygular ve hayaller egemen

Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası Konusu ve Özellikleri

Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası Konusu ve Özellikleri

Tanzimat sonrası hızlı şekilde Batılılaşmaya çalışan Osmanlı’ya karşı eleştiri niteliği taşıyan Araba Sevdası kitabı ilk olarak 1898 yılında yayımlanır. Recaizade Mahmut Ekrem tarafından yazılan bu kitap, teknik bakımdan kusurlu kabul edilse de kitabın hiciv amacı okuyucuya ulaşır. Kitabın türü romandır ve 271 sayfadan oluşur. Yaş kriteri olmadan herkes tarafından okunabilir. Kitap içerisinde Osmanlıca kelimeler ağırlıkta olsa da arada Fransızca kelimeler de yer alır. Ekrem Aytar tarafından günümüz Türkçesine uyarlanan eser Kitap Zamanı Yayınları tarafından basılır. Romanın ismi ve içeriği ile bağlantılı olan kapağını tasarlayan kişi Ahmet Yanar’dır. Yazarın kendine has anlatımıyla eser sözde bir aşk ekseni etrafında dönerken aslında üst tabaka hakkındaki bir eleştiridir. Yazarın tek romanı olan bu eser Türk edebiyatının ilk realist romanı olma özelliğini taşır.

Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası Karakterleri

Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası Karakterleri

Araba Sevdası geçmişte yazılmış olmasına rağmen işlemiş olduğu konu, güncelliğini koruyan bir meseledir. Yanlış özenmenin sonuçlarını ve sizi nasıl küçük düşürebileceğini görmenize bir fırsat tanır. Bunlarla birlikte gerçekçi bir bakış açısıyla yazılan bu eser oldukça romantik de bir yön taşır. Duyguların ve hayallerin yoğunluğunda geçen bir romandır. Baş karakter olan Bihruz Bey’in aşkı ve bu aşk yüzünden kederlenmesinin anlatılması ile romanın akıcılığı sağlanmış olur. Araba Sevdası - Recaizade Mahmut Ekrem tarafından yazılan kitap, oldukça ders verici niteliktedir. Yazar karakterlerini yapacağı Batı özentiliği eleştirisine göre özenle seçer. Bihruz Bey oldukça özenti, şımarık ve de züppe bir karakterdir. Periveş Hanım ise ana kahramanın aşık olduğu bir gönül avcısıdır. Bu kitabı satın alarak Tanzimat sonrası Osmanlı hakkında bilgi edinebilir ve aynı zamanda Recaizade Mahmut Ekrem’in bakış açısını öğrenebilirsiniz.

Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası Fiyatı ve Yorumları

Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası Fiyatı ve Yorumları

Recaizade Mahmut Ekrem tarafından yazılan Araba Sevdası, kendine has dili, akıcı anlatımı ve gerçekçi konusu ile okuyanların beğenisini kazanır. Sosyal medya ile ulaşılan pek çok farklı kültürden olumlu şekilde yararlanmanızı sağlar. Ana karakterin sığ özentiliğinden uzak olarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Geçmişte yazılmış olsa da bugün ile iç içe olan bu kitabı hediye olarak da satın alabilirsiniz. Kitap okumayı seven yakınlarınıza alacağınız Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası - Recaizade Mahmut Ekrem fiyatı da oldukça uygundur. Pek çok bütçenin ulaşabileceği bir şekilde belirlenen fiyatı ile bu kitap sizi memnun eder. Müşteriler tarafından yapılan Kitap Zamanı Yayınları Araba Sevdası - Recaizade Mahmut Ekrem yorumları oldukça olumludur. Şair kimliği ile tanınan yazarın, yaşamış olduğu toplumu eleştirdiği bu kitabını Trendyol'dan satın alarak değerli Türk edebiyatına giriş yapabilirsiniz.