Kronik Kitap Savaş Günlükleri 1939-1943 (MUSSOLİNİ'NİN DAMADI VE ITALYA DIŞİŞLERİ BAKANI ANLATIYOR)

222,05 TL
Tükeniyor!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (16)
2. Ürüne 30 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
244,90 TL
250 TL'ye 30 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
250 TL'ye 5 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
260,66 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
264,55 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Kronik Kitap Savaş Günlükleri 1939-1943 (MUSSOLİNİ'NİN DAMADI VE ITALYA DIŞİŞLERİ BAKANI ANLATIYOR)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: hepeğitim Satıcı Ünvanı: OFEL TURİZM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0634042709100041 Vergi Kimlik Numarası: 6340427091
    Bu ürün hepeğitim tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 3 adet sipariş verilebilir. 3 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • "ikinci dünya savaşı ve mussolini italyası’na ışık tutan temel kaynaklardan biri."ilber ortaylımussolini’nin damadı ve italya dışişleri bakanı olan kont galeazzo ciano, 11 ocak 1944’te, yüksek faşist konsey’de mussolini’nin görevden alınması lehine oy kullanan diğer kişilerle birlikte kurşuna dizildi. Sumner welles’in hakkında, “zamanımızın en kıymetli tarihi belgelerinden biri” dediği ve ciano’nun ikinci dünya savaşı’nı biçimlendiren en önemli kişilerle yaptığı görüşmeleri ve düşüncelerini içeren günlüğü ise, almanların ve mussolini’nin aksi yöndeki çabalarına rağmen, karısı edda tarafından müttefiklere ulaştırıldı.Savaş günlükleri, nazi liderlerinin yargılandıkları nürnberg mahkemeleri’nde saldırı savaşı tasarlamak suçu isnat edilen eski almanya dışişleri bakanı joachim von ribbentrop’un aleyhine delil olarak sunuldu. Kont, italya’yı kazanırsa dahi kaybedebileceği bir savaşa sokmamak hususunda mussolini’den daha öngörülü olduğunu kanıtlamıştı.Savaş günlükleri’nin içerdiği bilgiler, italya’nın neredeyse kansız bir şekilde arnavutluk’u ilhak edişini, hırvatistan üzerindeki planlarını, ülkenin ikinci dünya savaşı’na ne kadar hazırlıksız bir şekilde girdiğini, yunanistan’daki ve kuzey afrika’da yaşadığı felaketleri anlamak adına altın değeri taşımaktadır. Ciano’nun, almanların bu ülkeyi istila etme planlarını belçika’ya sızdırdığı ve japon hükümetinin pearl harbor baskınından dört gün evvel alman ve italyan hükümetlerini bilgilendirdiği gibi tarihi bilgiler de ilk kez bu vesikada ortaya çıkmıştır. Ayrıca günlükler, italya’nın balkanlar’da türkiye’yi dikkatle gözlemlemek suretiyle icra ettiği politikayla, mussolini italyası’nın savaş öncesinde ve savaş sırasında türkiye’ye karşı benimsediği tutuma dair mühim bilgiler içermektedir.William shirer gibi yazarların, döneme ilişkin kült kitaplarını kaleme alırken sıklıkla istifade ettikleri savaş günlükleri, sunduğu eşsiz bilgilerle okuyucuyu ikinci dünya savaşı’na dair birçok hususta aydınlatacağı gibi, ona siyasi tarihin en çalkantılı dönemlerinden birinde, amansız bir güç siyaseti ile iç içe geçen diplomasinin nasıl icra edildiğine ilişkin, izlerini günümüzde de bulabileceği mühim kesitler sunacaktır.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Anonim
  • Basım Yılı 2023
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver