Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

850 TL
Son 3 ürün!
Peşin Fiyatına 3 Taksit!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (1)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: DERGİYURDU COM Satıcı Ünvanı: ÖMER GÜR İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 4390271970
    Bu ürün DERGİYURDU COM tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Stefan Zweig
  • Basım Yılı 2022
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Ürünleri Trendyol'da!

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabı, Türk mutfağının en değerli lezzetlerini bir araya toplayarak, bu yemeklerin yeni kuşaklara aktarılması için özel olarak hazırlanmıştır. İçerisinde asırlık pek çok tarifin yer aldığı kitap, kolektif şekilde ortaya çıkarılmıştır. Geçmişten bugüne devam eden yemek kültürünü korumak ve kaybolmaya yüz tutmuş lezzetlerin tekrar ortaya çıkmasını sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabı içerikleri özenle seçilmiştir. Orta Asya'dan bugüne devam eden ve farklı kültürlerle zenginleşen Türk yemekleri kitabının tüm özellikleri, yazı içerisinde ele alınmıştır. Kitabın öne çıkan bazı özellikleri şunlardır:

  • Sayfa Sayısı: 431
  • Kağıt Özelliği: Parlak Kuşe Kağıt
  • Özel ciltli kapak tasarımı

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağının Konusu Nedir?

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağının Konusu Nedir?

Asırlardır kendini geliştiren ve bugüne kadar varlığını devam ettiren geleneksel Türk yemekleri, farklı medeniyetlerin etkisiyle eşi benzeri olmayan lezzetler haline gelmiştir. Yüzyıllardır süregelen tariflerin yer aldığı Türk Mutfağı kitabının içerisinde Orta Asya'dan çıkıp Selçuklu ve Osmanlı etkisiyle zenginleşen geleneksel yemeklerin yapılışı ve tüm geçmişi detaylı şekilde ele alınıyor. Saray mutfağının en değerli tariflerinden, Anadolu'nun tüm köşelerinden eşsiz lezzetlere kadar, kaybolmaya yüz tutan birçok tarif kitap içerisinde korumaya alınmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı eserinin temel prensibi, yemeklerde israfın yerinin olmadığı ve tüm yiyeceklerin farklı metotlarla değerlendirilmesi hakkında bilgiler sunmaktır. Yeni nesillere, geleneksel lezzetleri aşılamak ve bu tatların devam ettirilmesini sağlamak amacıyla, kitabın hazırlanma ve basım süreci tamamlanmıştır.

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Kimlere Hitap Eder?

Kitap, Anadolu'nun en değerli hazinesi sayılan geleneksel mutfağı ve eşi benzeri bulunmayan lezzetlerini yeni nesillere aktarmayı önemle ele alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabını bu kültüre merak duyan herkes edinebilir. Farklı yemekleri denemek isteyen mutfakseverler kitabı gönül rahatlığı ile tercih edebilir. Ciltli tasarımıyla, kütüphanelerde şık bir görünüm oluşturan Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabının basımında, mulajlı parlak kuşe kağıt tercih edilmiştir. Kaybolma riskiyle karşı karşıya kalan en değerli lezzetlerin tekrardan pişirilmesi ve mutfak kültürüne girmesi amacıyla, tüm tarifler en ince detayına kadar kitap içerisinde kullanılmıştır. Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Stefan Zweig kitabında öne çıkarılan lezzetler, bugünün mutfak anlayışıyla ortak malzemelere sahiptir. Meyve, sebze ve et ağırlıklı hazırlanan saray lezzetlerinin yanı sıra, hamur işi tarifler de kitapta yerini alıyor.

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağının Yorumları Nasıldır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı eseri, Türk mutfağına ilgi duyan herkese hitap etmektedir. Kitapla ilgili yorumlarda, eser içerisinde sayısız tarifin detaylı bir biçimde yer alması ve kitabın Türk mutfağının gelecek nesillere aktarılmasında faydalı bir eser olması yer alır. Türk mutfak kültürünü yakından tanıyıp, geleneksel Osmanlı lezzetlerinin modern mutfakla bir araya getirmek isteyen herkes, bu eserden eşsiz bilgiler edinebilir. Geleneksel Türk mutfağı, Anadolu'nun farklı bölgelerinde kendine özgü çeşitlilikler elde etmiştir. Selçuklu, Osmanlı ve Anadolu etkileriyle, eşi benzeri görülmez bir zenginliğe kavuşan lezzetlere referans olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı adlı eser ortaya çıkmıştır. Tüm lezzetlerin tarihçesi ve önemli detayları hakkında bilgilere yer verilen eserin incelenmesi, geleneksel mutfak anlayışının ne kadar uzun bir süreçten geçtiğini gözler önüne serer. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı yorumlarında yer alan tüm değerlendirmeleri inceleyebilirsiniz. Esere, Trendyol üzerinden güvenli ödeme yöntemiyle sahip olabilirsiniz.