M.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ VAKFI YAYINLARI Hadis Istılahları Sözlüğü - Abdullah Aydınlı

305,33 TL
Son 1 ürün!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (11)
4. Ürüne %3 İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
3 Adet ve Üzeri 10 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
297,90 TL
2. Ürüne 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
314,50 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

M.Ü. İLAHİYAT FAKÜLTESİ VAKFI YAYINLARI Hadis Istılahları Sözlüğü - Abdullah Aydınlı

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Rağbet Kitap Satıcı Ünvanı: RAĞBET YAYINCILIK DAĞITIM VE PAZARLAMA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0734097463100001 Vergi Kimlik Numarası: 7340974631
    Bu ürün Rağbet Kitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Kod : 9789755482392 Yayıncı : M. Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları Yazar : Abdullah Aydınlı Yayın Dili : Türkçe Basım Tarihi : 2016-11-01 Baskı Sayısı : 9.Baskı Sayfa Sayısı : 427 Boyut : 145 X 215 Kapak : Karton Kağıt : 2.Hamur Istılahlar, ilim dallarının ayrılmaz parçalarıdır. İlim dalının mensupları kendilerini onlarla kısa yoldan ifade ederler. Bunun için büyük öneme sahiptirler. Hadis ilmi için de, tabii olarak aynı durum söz konusudur. Bu ilim dalının diğer ilimlerle ilgisi düşünüldüğünde onda, konunun daha geniş boyutlara sahip olduğu söylenebilir. Hadis sözlükleri, garîbu'l-hadîs isimli çalışmalarla III./IX. asrın başlarına kadar varan uzun bir geçmişe sahip olmakla beraber, hadis ıstılah sözlükleri böyle değildir. Bu türde ilk çalışma, bildiğimiz kadarıyla, Hâmid b. Yûsuf el-Bandırmavî (ö. 1172 h) tarafından on sekiz hadis usûlüne dayanılarak hazırlanan 'Ukûdu'd-durer fî hudûdi ilmi'l-eser'dir. Çağdaş hadis âlimlerinden Prof. Dr. Nûreddîn Itr'ın birkaç klâsik eseri esas alarak yazdığı Mu'cemu'l-Mustalahâti'l-Hadîsiyye (Dımaşk 1396) adlı çalışmasının ardından, dilimiz 'zebân-ı azbu'l-beyân-ı Türkî'de ilk hadis ıstılahı sözlüğünü Hadis Istılahları (Ankara 1980) adıyla Prof. Dr. Talat Koçyiğit yazmıştır. Türkçemizdeki ikinci çalışma, takdim sadedinde olduğumuz eserin ilk baskısı olarak yayımlanan Hadis Istılahları Sözlüğüdür, (istanbul 1987)

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Abdullah Aydınlı
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver