mutbirlik Çok Hızlı Büyüyen Pembe Çiçekli Paulownia (pavlonya) Kiri Fidanı-80/120 Cm

159 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

mutbirlik Çok Hızlı Büyüyen Pembe Çiçekli Paulownia (pavlonya) Kiri Fidanı-80/120 Cm

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: MUTBİRLİK Satıcı Ünvanı: MUT BİRLİK TARIM ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Mersin Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0625109622300001 Vergi Kimlik Numarası: 6251096223
    Bu ürün MUTBİRLİK tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Dünya'nın En Hızlı Büyüyen Paulownia Pavlonya Kiri Çin Kavağı Ağacı Gönderilen ürünler saksıda gönderilmektedir. Siz değerli müşterilerimizin fidanları kargo aşamasında zarar görmemesi için özel tasarlanmış fidan kolisinde faturası ile birlikte sizlere ulaştırılmaktadır. Pavlonya (Paulownia) Dünya'nın en hızlı büyüyen ağacı olarak bilinmektedir. Son zamanlarda ülkemizde aşırı bir rağbet görmektedir. Bu ağaç suyu çok sever. Sahil ve soğuk kesimlerde yetiştirebilirsiniz. Pavlonya hikayesi Çin'de yeni doğmuş bir kzı çoçuğu için bir tane pavlonya dikilir ve bu ağaç genç kız olup evlilik çağına gelinceye kadar yetişirmiş. Bu ağacı keserek kızın çeyizi yapılırmış. Pavlonyanın yaprakları 20 cm a kadar genişliğe ulaşabilmektedir. Pavlonya kereste sanayisinde kullanılabilmektedir. Pavlonya Çin kavağı olarak da bilinmektedir. Dikim mesafesi fidanlar arası 6 metre sıra arası 6 metre Kış aylarında yapraklarını dökerler Saksı ve bahçelerde peyzaj bitkisidir Çok yıllık bir bitkidir 35 metre boylanabilir Fidan boyutu 100-150 cm Ağaç Gövde Kutur 6-9 cm kutur Fidan Gönderim Prosedürleri Gelen siparişlerinizi özenli şekilde seçim yapılmaktadır.Genellikle ürünler saksıda gönderim yapılmaktadır. Fidanlarınız özel tasarlanmış fidan kolilerinde kargo aşamasında zarar görmeyecek şekilde paketlenmektedir. Adınıza faturası ile kutu içerisine zarar görmeyecek şekilde konulmaktadır. Herhangi bir sorun yaşadığınızda güler yüzlü personellerimiz sizlere yardımcı olacaklardır.
Geri Bildirim Ver

Mutbirlik Dünya'nın En Hızlı Büyüyen Ağacı Paulownia Fidanı Seçenekleri Trendyol'da!

Mutbirlik dünyanın en hızlı büyüyen ağacı paulownia fidanı, bahçe ve peyzaj dekorasyonları için tercih edilen bir üründür. Bu ağacın dikkat çekici özelliği, çok kısa sürede büyümesidir. Hızlı uzadığı için kereste sanayi, peyzaj ve arıcılık alanlarında kullanılır. Suya dayanıklı sert gövdesi kerestecilik için önemli bir kaynak oluşturur. Peyzaj mimarlığında ise hızlı uzadığı için tercih edilir. Aynı zamanda mor renkli çiçekleri sayesinde estetik bir görünüm sunar. Çiçek dönemlerinde arılar tarafından önemli bir polen kaynağı olur. İki yılda bir çiçek açarak bahçelerde hoş bir atmosfer oluşturmayı sağlar.

  • Bir yıl içerisinde 4 ile 6 metre arası uzayabilir.
  • Suyu seven bir bitkidir.
  • Kış aylarında çiçeklerini döker.

Mutbirlik Paulownia Fidanının Bakımı Nasıldır?

Mutbirlik Paulownia Fidanının Bakımı Nasıldır?

Mutbirlik dünyanın en hızlı büyüyen ağacı paulownia fidanı, yetişme çağında hassas bir bitkidir. Fidan hâlindeyken gölgede kalmaması gerekir. Saksı dikiminden sonra bu fidanın iyi güneş alan bir yerde tutulması gerekir. Bu ağaç suyu seven bir türdür. Özellikle fidan hȃlindeyken iyi sulanması uzun ömürlü olmasını sağlar. Diğer yandan fazla su vermek bitkinin çürümesine neden olabilir. Sulama sırasında toprağın nemini korumaya yönelik yöntemler uygulanır. Bu ağaçlar büyüdükten sonra ekstra sulamaya ihtiyaç duymaz. Derin kökleri sayesinde su ihtiyacını topraktan karşılar. Bunun için su kenarı ya da yağış alan arazilere dikilmesi tavsiye edilir. Bu bitkinin diğer bir özelliği ise azota ihtiyaç duymasıdır. Bu sebeple dikim sonrası azotlu gübre kullanılması önerilir. Aynı zamanda ağaç için kimyasal değil organik gübre tercih edilmesi gerekir.

Mutbirlik Paulownia Fidanı Hızlı Büyür mü?

Mutbirlik Paulownia Fidanı Hızlı Büyür mü?

Mutbirlik 60-80 cm paulownia saksı fidanı, son derece hızlı büyüyen bir ağaç türüdür. Bu ağaç, gerekli ortam şartları sağlandığı sürece yılda 6 metreye kadar uzayabilir. Hızlı uzama özelliği sayesinde sık tercih edilen bir bitkidir. Büyüme hızını yüksek tutabilmek için sulak bir arazide yetiştirmeniz gerekir. Paulownia sert soğuklara ve kuru havaya karşı dirençli bir tutum sergiler. İhtiyacı olan su miktarını sağladığınız takdirde 35 metre boya erişebilir. Hızlı büyümesi sebebiyle Çin kavağı ismiyle de anılır. Bu ağacın yaprakları 20 cm genişliğe ulaşabilir. Uzun ömürlü bir ağaçtır. Bakımına dikkat edildiği ve bir hastalığı olmadığı sürece yıllarca varlığını korur. Sağlam odun yapısı kereste sanayi için oldukça uygundur.

Mutbirlik Paulownia Fidanının Hikâyesi Nedir?

Mutbirlik Paulownia Fidanının Hikâyesi Nedir?

Mutbirlik dünyanın en hızlı büyüyen ağacı paulownia fidanı, hızlı uzama özelliği sayesinde hikâyelere konu olur. Uzak Doğu kültüründe önemli olan paulownia ağacının hikâyesi kız çocukları ile alakalıdır. Japonya'da ve Çin'de yeni doğan her kız çocuğu için bir adet paulownia fidanı dikilir. Bu ağaç, çok hızlı uzadığı için dikildikten sonra bir veya iki kez hasadı yapılıp maddi kâr elde edilir. Ağaç, hangi kızın adına dikildi ise o evlenene kadar uzamaya devam eder. Evlilik süreci başlayınca ağaç kesilir ve odunları satılır ya da onlardan mobilya yapılır. Bu sayede dikildiği kişinin evlenme yaşına kadar büyütülen ağaç, o kızın çeyizi için büyük bir maddi kaynak olur. Ağacın hikâyesi ve kullanım amaçları ile alakalı kullanıcı görüşlerini öğrenmek için Mutbirlik paulownia 60-80 cm saksı fidanı yorum kısmına bakabilirsiniz. Eğer sizde bir Paulownia ağacı yetiştirmek isterseniz bu ürünü tercih edebilirsiniz. Mutbirlik markasının bu fidan çeşidini Trendyol üzerinden kolaylıkla satın alabilir, hemen büyütmeye başlayabilirsiniz.