Nobel Akademik Yayıncılık Yakıtlar Ve Yanma - A. Engin Özçelik,hasan Aydoğan,mustafa Acaroğlu

189 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (3)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
231,10 TL
2 Adet ve Üzeri 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
410,58 TL299,80 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Nobel Akademik Yayıncılık Yakıtlar Ve Yanma - A. Engin Özçelik,hasan Aydoğan,mustafa Acaroğlu

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Nobel Akademik Yayıncılık Satıcı Ünvanı: NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK EĞİTİM DANIŞMANLIK TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0631058729700019 Vergi Kimlik Numarası: 6310587297
    Bu ürün Nobel Akademik Yayıncılık tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Yayınevi Nobel Akademik Yayıncılık Yazar Mustafa Acaroğlu, Hasan Aydoğan, A. Engin Özçelik Barkod 9786057928528 Baskı Sayısı Genişletilmiş ve Güncellenmiş 2. Basım Basım Yılı Mart, 2019 Sayfa Sayısı 294 Ebat 16x23,5 Günümüzde fosil ve yeni enerji kaynakları arayan, bunun için dünyada bütün insanlığı ilgilendiren savaşlara giren ve dış politikalarının temel taşı enerji kaynakları olan devletler, kendi toplumlarının refah ve amaçları için enerjiyi, giderek artan bir şekilde kullanmaktadırlar. Geçmişte olduğu gibi bugün de daha çok enerjiyi verimli kullanan ülkelerin daha güçlü olduğunu ve daha rahat yaşadığını görmekteyiz. Bu yönüyle günümüzde olduğu gibi gelecekte de enerji ve enerji kaynakları ülkelerin vazgeçilmezlerinden olacaktır. Ateşin denetim altına alınarak bilinçli üretimine geçiş yüz binlerce yıl alan büyük bir adımdır. İsrail'de, Şeria Nehri kıyısında bulunan kalıntılar, insanlığın 790 bin yıl önce ateş ürettiğini ve kullandığını göstermektedir. İnsanlık, ateşi ısıl enerji kaynağı olarak bulup kullanmaya başladığından beri yakıt ve yanma kavramı ayrılmaz bir bütün oluşturmuştur. Yanma denince akla ilk önce ısı ve sıcaklık kavramları gelmektedir. Bunlardan her birinin günümüzde ayrı çalışma alanları oluşturduğu bir gerçektir. Yanma, kimyasal bir olaydır. Amaç, kimyasal enerjinin termik enerjiye dönüşümü yoluyla ısı ve enerji elde etmektir. Yakıt, kimyasal yapısında bir değişim meydana geldiğinde enerji (ısı) açığa çıkaran her türlü malzeme ve maddeye verilen genel bir terimdir. Yakıtların esas maddesini organik karbon teşkil eder. Isı, bu organik karbonun oksijen ile reaksiyonu sonucunda açığa çıkar. Günümüzde artık yerli fosil ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızın kullanımı ile ciddi boyutlarda enerji ve elektrik üretilmektedir. Ülkemizde de enerji ve yakıt kaynaklarımızın değerlendirilmesi yönünde ciddi ve gözle görülür gelişmeler yaşanmaktadır. Üniversitelerimizde mühendislik, eğitim, fen, teknoloji fakültelerinde ve ilgili meslek okullarında eğitim müfredatında yer alan yakıtlar ve yanma konularına temel ve referans kaynak oluşturmak için bu çalışma yapılmıştır. Kitapta sırasıyla petrol, kömür, benzin, motorin, metanol, LPG, doğal gaz yakıtları ile ilgili temel bilgiler verilmiştir. Özellikle sıvı yakıtların yanma denklemleri, yanma olayları açıklanmış ve emisyon standartları son bölüme eklenmiştir. Bu ürünler NetArt Medya tarafından listelenmiştir.

Ürün Özellikleri

  • Yazar Mustafa Acaroğlu
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver