Pelikan Yayınları Tıbbi Biyoloji Ders Kitabı - Ayşe Başaran

600 TL
Son 2 ürün!
Peşin Fiyatına 3 Taksit!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

Pelikan Yayınları Tıbbi Biyoloji Ders Kitabı - Ayşe Başaran

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Pelikan Kitabevi Satıcı Ünvanı: PELİKAN TIP VE TEKNİK KİTAPÇILIK TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0843003941600019 Vergi Kimlik Numarası: 8430039416
    Bu ürün Pelikan Kitabevi tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Tıbbi Biyoloji dersinin amaçlarından biri, tıp öğrencilerinin hekimlik nosyonunu kazanmalarına yardımcı olmak ve pek çok canlı türü ile en yüce varlık olan insanı karşılaştırma olanağı sağlamaktır. Diğeri ise, öğrencileri “ders notu” külfetinden kurtarıp belli bir bilgi birikimi almalarına yardımcı olmak ve bazı temel kavramları vermektir. 1970 yılından bu yana Tıp Fakültesi 1. sınıfında Tıbbi Biyoloji Dersini vermekteyim. Öğrenciler ve ayrıca ilgili öğretim üyesi arkadaşlarımın istek ve önerileri doğrultusunda, diğer ülkelerde okutulan programların ışığı altında, devamlı ilaveler yapılarak bu kitabın 1-7. baskıları hazırlanmıştır Günümüz bilim çağındaki hızlı ilerlemelerin hepsine yetişmek mümkün değildir. Nitekim bu kitabın her yeni baskısını hazırlarken, özellikle hücrenin moleküler yapısına ait bilgilerin, bir öncekinde yetersiz olduğunu fark ettim. Bu noktadan hareketle, öğrenci için hazırlanan ders programını da temel alarak, gerekli olduğunu gördüğüm yeni bilgileri daima ilave etmeye gayret ettim. Bazı Tıp Fakültelerinde, son yıllarda düzenlenen ders programlarında, Tıbbi Biyoloji dersine ayrılan zaman giderek azaltılmış ve ders içeriği “Hücre” ile sınırlandırılmıştır. Canlı organizma, hücreler topluluğundan oluşan bir bütündür. O nedenle kitabın bütün baskılarında “Hücre” ön planda tutulmuş, bunun yanında en ilkel canlıdan en ileri canlıya kadar ve özellikle insan organizması temel alınıp, karşılaştırmalı olarak bir çok yönden işlenmiştir. Bir referans kitabı olabileceği umuduyla, hücre dışında kalan konuları kitaptan çıkarmaya ve onlara yer vermemeye gönlüm razı olmamıştır. Yeniden gözden geçirilen ve yenilenen kitabın yedinci baskısında da eksik ve kusurlar mutlaka olmuştur. Bunlar da zaman içinde ve okuyucuların yardımları ile düzeltilecektir. Her zaman olduğu gibi, çok değerli eserlerinden yararlandığım bilim adamlarına, kitabın hazırlanması ve basılması sırasında yakın ilgisini gördüğüm eşim Prof.Dr. Nurettin BAŞARAN'', yazım işlerinde ve düzeltmelerde büyük emekleri geçen Tıbbi Biyoloji A.B.D. öğretim üyelerimizden başta Prof.Dr. Hasan Veysi GÜNEŞ olmak üzere Prof.Dr. İrfan DEĞİRMENCİ, Araştırma Görevlisi Dr. Hülyam GÜN KURT, Miriş DİKMEN, Araştırma Görevlisi M. Cengiz ÜSTÜNER, Didem COŞAN, Doktora Programına devam eden Uzman Biyolog Ayşegül BAYRAMOĞLU, Yüksek Lisans Programını devam eden Biyolog Cansu ŞİMŞEK, Ayşe AK, Banu KÜÇÜKARABACI, Neslihan MERİÇ ile şekilleri büyük bir titizlikle çizen sağlık teknisyenimiz Ayşe ÇİMEN'e ve kapak kompozisyonunu hazırlayan tasarımcı grafiker Aydın ÖZÖN'e teşekkürlerimi sunarım.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Ayşe Başaran
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver