İlgili Kategoriler
Renk
Materyal
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Polietilen Kesim Tahtası

" araması için 18 sonuç listeleniyor

Polietilen Kesim Tahtası ile Yemek Yapma Trendyol'da!

Polietilen gibi bir termoplastik reçine hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, bu hammaddenin satın alınmasından ve kullanılmasından sorumlu olanlara çok şey katar. Mutfak ve gıdanın vazgeçilmez ekipmanlarından olan polietilen kesim tahtası, hem iş yerlerinde hem de evlerde sıklıkla kullanılıyor. Sağlıklı ve güvenli kabul ediliyor. Polietilen kesim levhaları için Trendyol'u inceleyebilirsiniz.

Polietilen Kesim Tahtası Çeşitleri

Polietilen Kesim Tahtası Çeşitleri

Polietilen veya PE, etilenin polimerizasyonu yoluyla elde edilen kısmen kristalli ve esnek bir termoplastik reçinedir. Örneğin, yiyeceklerin ucuza paketlenebilmesine ve raf ömrünün uzatılmasına olanak tanır. 60 °C'nin altındaki sıcaklıklarda polietilen tüm çözücülerde kısmen çözünür. Ve toplam deformasyon ve erime sıcaklığı 110 ile 115 °C arasındadır. Piyasada, reaksiyon koşulları ve polimerizasyon proseslerinde kullanılan katalitik sistem ile farklılaşan çeşitli polietilen (PE) türleri bulunmaktadır. 3 ana polietilen türü vardır: LDPE (düşük yoğunluklu polietilen), HDPE (yüksek yoğunluklu polietilen) ve LLDPE (doğrusal düşük yoğunluklu polietilen). Bu bileşen özellikle kesim tahtalarında sıklıkla tercih edilir. Bundan dolayı polietilen kesim tahtası 100 cm ve polietilen kesim tahtası 40x60x4 gibi malzemeler mutfakta sağlık ve güvenlik sunar. Düşük yoğunluklu polietilen (LDPE), tokluğu, iyi darbe direncini, yüksek esnekliği, kolay işlenebilirliği, dikkate değer elektriksel özellikleri ve kararlılığı birleştiren benzersiz bir özellikler karışımına sahiptir. Suya karşı çok dayanıklı olmasına rağmen, LDPE kademeli olarak oksitleyici maddeler tarafından saldırıya uğrar. Alifatik, aromatik ve klorlu çözücüler oda sıcaklığında bile şişmeye neden olabilir. Bu sebeple de orta ve yüksek yoğunlukla polietilen malzemeden elde edilen kesim tahtalarını tercih etmek gerekir. Bunlardan biri de polietilen kesim tahtası 40x60x2 şeklindedir.

Polietilen Kesim Tahtası Seçenekleri

Polietilen Kesim Tahtası Seçenekleri

Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) ve düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) arasındaki temel fark, tasarımı için kullanılan başlatıcı sistem tipinde yatmaktadır. Kristallik ile ilgili olarak, HDPE'ninki LDPE'ninkinden daha yüksektir ve kristallik daha yüksek olduğu için daha yüksek sıcaklıklarda erime meydana gelebilir. Ayrıca bu kristallik ve kırılma indisindeki farklılık sayesinde ince HDPE filmler yarı saydamdır ve daha az kristal olan LDPE filmlerden daha az saydamdır. HDPE'de elektriksel özellikler polimerin yoğunluğundan ve moleküler ağırlığından çok az etkilenir. Mekanik özellikler, moleküler ağırlıktan, dallanma içeriğinden, morfolojik yapıdan ve yönelimden güçlü bir şekilde etkilenir. HDPE düşük kimyasal reaktivite sergiler. Malzeme, pH'dan bağımsız olarak, herhangi bir konsantrasyondaki alkali çözeltilerde ve tuzlu çözeltilerde stabildir. Örneğin ksilen gibi bazı çözücüler şişme etkisine neden olsa da, oda sıcaklığında bilinen herhangi bir çözücü ile çözünmez. Yüksek sıcaklıklarda, yüksek yoğunluklu polietilen, bazı alifatik ve aromatik hidrokarbonlara çözünür. Ancak buna rağmen HDPE'nin ısıya nispeten dirençli olduğunu düşünebiliriz. Bu sebeple de polietilen kesim tahtası özellikleri nedeniyle örneğin polietilen kesim tahtası 40x60 her türlü mutfak için sağlıklıdır.

Polietilen Kesim Tahtası Modelleri

Polietilen Kesim Tahtası Modelleri

Plastik, kullandığımız diş fırçasından, gıda ambalajına ve daha birçok ürüne kadar günlük hayatımızda çokça yer alan bir malzemedir. Polietilen, kolayca bulabileceğimiz en yaygın plastik türlerinden biridir. Polietilen, termoplastik kategorisine ait, yani geri dönüştürülebilen bir plastik türüdür. Polietilen, enjeksiyon, yeniden şekillendirme, üfleme ve ekstrüzyon yoluyla dönüştürülen işlemlerde kullanılan bir reçinedir. Bu malzemeden yapılan her kalıplama, süt kartonları, sabun tozu ambalajları, kasalar gibi en esnek plastik ambalajlardan farklı segmentler için ürünler üretir; drenaj sistemlerindeki oluklu kanallara, sulamaya, elektrik kablo kanalına ve diğer yüksek performanslı esnek borulara. PE (polietilen), maksimum 120°C ve minimum -100°C sıcaklığa dayanıklı termoplastikler kategorisine aittir. Bu plastik, bileşimini değiştirmeden sıcaklıktaki ani değişikliklere de maruz kalabilir. Yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE), benzer malzemelere göre ve hatta nasıl kullanıldığına göre bazı avantajlara sahiptir, çünkü bu tip plastiğin kimyasal yapısı doğrusaldır, bu da yoğunluğunu, mukavemetini, kristalliğini ve opaklığını arttırır. Polietilenin özellikleri korozyon gibi olaylara karşı mükemmel bir dirence sahip olmasını sağlar, su ile temas ettiğinde oksijen ve karbon gibi gazları tutmaz. Bu sebeple de örneğin polietilen kesim tahtası 60x120 şeklinde sıklıkla kullanılır. Sağlıklı ve güvenli olduğundan polietilen et kesim tahtası kullanımı iş yeri ve evlerde yaygındır. Polietilen kesim tahtası fiyatları ölçülere ve markaya göre değişir. Ürünleri keşfetmek için Trendyol'u inceleyebilirsiniz.

Polietilen Kesim Tahtası Sağlıklı Mıdır?

Polietilen kesim tahtası kullanımı son derece sağlıklı bir seçenektir. Gözenekli yapısının olmaması, bu noktada önemli bir özelliktir. Ürünler; bu özelliği sayesinde su, nem ve bakteri barındırmaz. Hijyenik bir deneyim sunar. Aynı zamanda kesim esnasında bıçaklara zarar vermez. Polietilen kesim tahtası, tercihe göre bulaşık makinesine atılarak temizlenebilir. Farklı temizlik metotlarına açık olması sağlıklı kullanım sürecini destekleyen kriterlerden biridir. Kimyasal uygulamalara ihtiyaç duymadan lekelerin çıkarılması mümkündür. Bu özellik, sağlık açısından önemlidir. Temizlik esnasında kullanılan kimyasal maddeler, çoğu zaman ürün yüzeyinden tamamen çıkarılamaz. Kesilmek üzere tahtaya konulan gıdalarla temas eder. Bu durumda sağlık açısından risk oluşturur. Polietilen ürünün kolay temizlenen yüzeyi ve bakteri barındırmayan performansıyla yarattığı hijyen deneyiminden yararlanabilirsiniz.

Polietilen Kesim Tahtası Özellikleri Nelerdir?

Polietilen kesim tahtası, üretildiği ham madde sayesinde kullanım sürecinde birçok avantaj sağlar. Öne çıkan özelliklerinin başında sağlıklı bir deneyim sunması gelir. Hijyenik olmasının yanı sıra kolay temizlik imkanı sağlar. Böylece uzun süre ilk günkü görünümünü muhafaza eder. Dayanıklı yapısı sayesinde darbelere ve birçok dış etkene karşı direnç gösterir. Aynı zamanda leke tutmaz. Böylece temiz bir deneyim sunar. Üretildiği hammadde sayesinde uzun ömürlü bir kullanım vadeder. Parçalanma ihtimali oldukça düşüktür. Deforme olduğunda dahi sağlık açısından sakıncalı bir durum oluşturmaz. Ürünün öne çıkan özelliklerinden bir diğeri de koku oluşumunu engellemesidir. Özellikle de uzun süreli kullanımda kesme tahtalarının birçoğunda kötü bir koku meydana gelir. Polietilen ürün çeşitlerinde bu tarz olumsuzlukların yaşanma ihtimali minimuma indirilir. Farklı renk ve boyutlarda üretilen seçenekleri bulunur.

Polietilen Doğrama Tahtası Nasıl Temizlenir?

Polietilen doğrama tahtasının temizlik sürecinde genellikle doğal malzemeler tercih edilir. Bu amaç doğrultusunda farklı karışımlar hazırlanır. Kabartma tozu, beyaz sirke ve limon kullanılarak oluşturulan macun; etkili bir temizlik deneyimi sunar. Hazırlanan karışım, doğrama tahtası üzerine sürülür. 10 dakika kadar bekletilir. Ardından bir sünger yardımıyla ovalanarak yıkanır. Bulaşık deterjanı, kabartma tozu ve hidrojen peroksit kullanılarak da temizlik maddesi oluşturmak mümkündür. Bu karışım için 3 çay kaşığı kabartma tozu, bir yemek kaşığı bulaşık deterjanı ve hidrojen peroksit kullanılır. Etki süresini artırmak adına tahta üzerine sürülen karışımın bir gece bekletilmesi tavsiye edilir. Böylece inatçı lekeleri kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.