Top Sakal Modelleri

Top Sakal Modelleri


Sakal, erkekler için önemli bir aksesuardır. Bu aksesuarı, en doğru ve en şık hâliyle kullanmak sizin elinizde! Tam sakal, balbo sakal, kirli sakal, kovboy sakalı gibi birçok farklı sakal modeli bulunur. Kendinize en uygun sakal modelini yüz tipinize göre belirlemeniz mümkündür. Hatta kendinize özel bir sakal modeli bile tasarlayabilirsiniz. Keçi sakalı olarak da bilinen top sakal, en sık tercih edilen sakal modellerinden biridir. Top sakal da kendi içinde başlıklara ayrılır. Top sakal çeşitleri; kel top sakal modeli, Van Dyke, çapa modeli gibi seçeneklere ayrılır. Bu sakal modellerine ev ortamında, kendi başınıza sahip olmak son derece kolaydır. Kendinizin stilisti ve berberi olmaya hazır mısınız?

 Top Sakalı Hangi Yüz Tipleri Kullanabilir?

Top Sakalı Hangi Yüz Tipleri Kullanabilir?


Sakal bırakmanın amacı, yüze yeni bir görünüm kazandırmaktır. Sakal sayesinde çene hattınız ve dolayısıyla tüm çehreniz yeni gölge alanları kazanır. Yeni gölge alanları, yeni çukurları ve yeni yükseltileri de beraberinde getirir. Yani aslında sakal bırakarak yüzünüzün çukur ve tümsek bölgelerini değiştirmiş olursunuz. Bu durum, yüzünüzdeki bazı hatların geri plana itilmesini sağlarken bazı detayların ön plana çıkmasına yardımcı olur. Top sakal, yuvarlak bir modeldir. Bu nedenle yüze yuvarlak bir hat kazandırır. Bunu kazandırmak için çene ucunu uzatır ve geri plana iter. Avurtları ise daha dolgun gösterir. Dolayısıyla köşeli yüze sahip bireyler için uygun bir modeldir. Dikdörtgen bir yüze sahipseniz ve yüz biçiminizi ideal yüz tipi olarak bilinen oval şekle yaklaştırmak istiyorsanız top sakal modelini tercih edebilirsiniz.

 Top Sakal Bakımı ve Şekillendirmesi Nasıl Yapılır?

Top Sakal Bakımı ve Şekillendirmesi Nasıl Yapılır?


Top sakal kesmenin birbirinden farklı yolları vardır. Öncelikle hangi top sakal çeşidini seçeceğinize karar vermeniz gerekir. Örneğin uzun top sakal modelleri için sakallarınızı şekillendirmeden önce uzun süre beklemelisiniz. Sakalınızın en uzun yerinin şekil verdiğinizde hangi uzunlukta olmasını istiyorsanız tüm sakalınız o uzunluğa gelene kadar beklemeniz gerekir. Sonrasında makas, tıraş bıçağı veya tıraş makinesi gibi farklı epilasyon aletleriyle kesim işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


Kısa top sakal modelleri için ise bu kadar beklemenize gerek yok. Sakalınız yarım santim kadar uzadığında sakalınıza bu şekli vermeniz mümkün olur. Sakalınızı bıyıkla birleştirip birleştirmemek ise tamamen size kalmış. Top sakalın üzerine uzun bir bıyık istiyorsanız bıyık top sakal modellerine yönelmeniz gerekir. Eğer bıyığınızı kısa tutmak istiyor ve sakalınızla birleşmesini istemiyorsanız yarım top sakal modellerini tercih edebilirsiniz.


Top sakalınızın şeklini ilk kestiğiniz günkü gibi korumasını isterseniz sakallarınızın çıkma hızına uygun aralıklarla şekillendirmeniz gerekir. Özellikle yanak bölgesini sık sık tıraş etmeyi unutmamalısınız. Top sakalınız için çeşitli sakal bakım ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı bir görünüm için saç bakımı ürünlerinden faydalanarak göz alıcı sakal stilinizi, etkileyici saçlarınızla tamamlayabilirsiniz.

 Top Sakal Keserken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Top Sakal Keserken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?


Top sakal keserken keskin ve doğru malzemeler kullanmalı, ayrıca kontrolü elden bir bile bile olsa bırakmamalısınız. Mutlaka bir tarak yardımıyla işlem öncesinde sakallarınızı tarayarak düzeltmelisiniz. Sakalınıza kabaca şekil vermek için ilk etapta makas kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz modeli tıraş makinesi ile elde ettikten sonra rötuş yapmak ve mükemmel bir top sakala sahip olmak için ıslak tıraş yöntemini kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle tıraş köpüğü ve tıraş bıçağı yardımıyla yanaklarınızda bulunan sakalları temizleyin ve top sakalın çevresini pürüzsüz hâle getirin. Bu işlemi yaparken tıraş bıçağını sık sık durulamayı ihmal etmemelisiniz. Top sakalınızın sağlıklı ve göz alıcı bir görünüme sahip olması için çevresinde hiçbir kızarıklık ve benzeri deformasyonlar olmaması gerekir. Bu nedenle tıraş sonrası yüzünüzü güzelce durulayarak nemlendirerek işlemi tamamlayabilirsiniz.