Uçağa Alınmayan Eşyalar Listesinde Neler Var?

Uçağa Alınmayan Eşyalar Listesinde Neler Var?

Globalleşen dünyada pek çok kişi, ulaşım için en hızlı alternatif olan hava yolunu tercih eder. Uçakla seyahat etmek çoğu kişi tarafından rahat bir seçenek olarak değerlendirilir. Ayrıca uçağa binen insanlar, kara ya da deniz yolunda harcayacakları vakitten de tasarruf etmiş olur.

Hava yolu seyahatleri sırasında güvenliği sağlamak için bazı eşyalar uçağa alınmaz. Uçağa binmeden hemen önce el çantanızda ve valizinizde bu eşyalardan olup olmadığına bakılır. Yasaklı eşyalardan birini taşıyorsanız prosedür gereği valiziniz uçağa alınmaz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için uçağa alınmayan eşyaları bilmenizde fayda vardır.

Uçakta Bagaja Alınmayan Eşyalar Nelerdir?

Uçakta Bagaja Alınmayan Eşyalar Nelerdir?

Uçakta bagaja alınmayan eşyaların sayısı oldukça fazladır. Uçağa alınmayan eşyalar, riskli kabul edilen ve yolcuların sağlığını tehdit altında bırakma ihtimali olan malzemelerdir. Bu eşyalar; genel olarak yanıcı, patlayıcı, yakıcı, zehirli, radyoaktif ve oksitleyici maddelerden oluşur. Ayrıca medikal oksijen tüpleri, manyetik eşyalar, cıva içeren termometre gibi aşındırıcı özellikte ürünler, lityum içeren piller ve güvenlikli ataşe çantaları da uçağa alınmayan eşyalardandır. Medikal cihazlar dışında kalan elektronik eşyalarınızı check-in kontuarlarında bagajınızla birlikte teslim ederek beraberinizde götürebilirsiniz.

Sayısı bir hayli fazla olan bu eşyalar, kesinlikle uçak bagajına alınmaz. Tüm bu eşyalara dikkat ederek valizinizi hazırladığınız sürece havaalanında herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Ayrıca valizinizi hazırlarken tercih ettiğiniz hava yolu şirketinin bagaj kurallarına göz atmanız tavsiye edilir. Bu sayede havaalanında bir sürpriz ile karşılaşmadan uçağa binmeniz mümkün olur.

Uçak Kabinine Alınmayan Eşyalar Nelerdir?

Uçak Kabinine Alınmayan Eşyalar Nelerdir?

Uçakta kabine alınmayan eşyaların sayısı da bir hayli fazladır. Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak reçetesiz ve doktor raporu olmayan ilaçlar da uçak kabinine alınmaz. Ayrıca ilaçların orijinal ambalajında olması gerekir.

Kabin bagajında sıvı içerikli eşyalar için bir kota bulunur. Kabinde taşınabilmesi için sıvı içerikli eşyaların maksimum 100 ml olması şartı mevcuttur. 100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz. Sıvı miktarı 100 mililitreyi aşan ürünler de uçak kabinine alınmayan eşyalar arasına girer. Uçakta el çantasında yasak olanlar arasında spor malzemeleri de yer alır. Bu malzemeler kayıtlı bagaja verilmelidir. Ayrıca el çantanızın 8 kilogramı geçtiği durumlarda uçağa girmesi reddedilebilir.

Uçakta Yasak Olan Eşyalar Yanınızdaysa Ne Olur?

Uçakta Yasak Olan Eşyalar Yanınızdaysa Ne Olur?

Eşyaların taşınma kuralları seyahat ettiğiniz hava yolu şirketine ve gideceğiniz ülkeye göre farklılık gösterir. Ancak bu kurallar temelde birbirine çok benzer. Kontrol esnasında yanınızda bulunan eşyalar seyahat ve taşıma kurallarına uygun değilse valizinizden çıkarılır. Çıkarılan eşyayı emanet edebileceğiniz bir bölüm yoktur. Dolayısıyla bu noktada eşyanızdan vazgeçmek zorundasınız.

Seyahat kurallarında kimi eşyalar farklı izinlere tabidir. Örneğin; jilet, tıraş bıçağı ya da tığ gibi eşyaların kabin bagajında taşınmasına izin verilmez. Bu eşyaları ancak kayıtlı bagajda taşıyabilirsiniz. Uçağa alınmayan malzemeler listesini kontrol ederek bagajlarınızı buna uygun şekilde hazırlayabilirsiniz. Yanınızda her iki bagajda da taşınmasına izin verilmeyen eşyalar varsa bunları geri almamak üzere kontrol sırasında bırakmanız gerekir. Valiz ve seyahat çantası gibi ihtiyaç duyacağınız tüm ürünleri Trendyol’da kolayca bulabilir, birkaç tıklama ile dilediğinizi satın alabilirsiniz. Valizinizi bagaj kurallarına uygun şekilde doldurarak sorunsuz bir uçak yolculuğu yapabilirsiniz!