Semerkand Yayınları Büyük Islam Ilmihali (CİLTLİ)

Tükeniyor!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (16)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
2. Ürüne 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
2 Adet ve Üzeri 20 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
407,89 TL
400 TL'ye 10 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Semerkand Yayınları Büyük Islam Ilmihali (CİLTLİ)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: KİTAPSEPETTE Satıcı Ünvanı: AZİM DAĞITIM KİTAP BASIM YAYINCILIK PAZARLAMA TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0127034411100015 Vergi Kimlik Numarası: 1270344111
    Bu ürün KİTAPSEPETTE tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • İlmihaller insanların birbirlerine, topluma ve Allah Teâlâ’ya karşı olan davranışlarını, İslâm dininin açıkladığı şekilde anlatan kitaplardır. Günlük yaşantımızı ve ibadetlerimizi düzenleyen temel dinî bilgileri verirler. İslâm’ın inanç, ibadet ve günlük yaşayışa ilişkin hükümlerini bilmek her müslümanın görevidir. Müslümanca bir hayat için gerekli olan hukukî esaslar ilmihal kitapları ile öğrenilegelmiştir. Bu kitaplarda belirtilen hukukî kurallar, insanların sosyal yaşantısına tesir eden dinî ve ahlâkî kurallarla birlikte bir bütünün parçasını oluşturur. Dolayısıyla bu topraklarda yaşayan insanların zihniyetini, kendini ifade tarzını, dünya görüşünü, kısaca doğasını tanımak isteyenler için en önemli kaynaklardan biri de ilmihal kitaplarıdır. Ömer Nasuhi Bilmen (v. 1971), ilmî fazileti ve ahlâkî üstünlüğü konusunda son dönem âlimlerinin üzerinde ittifak ettikleri bir isimdir. Hazırlamış olduğu Büyük İslâm İlmihali son elli yılda milyonlarca adet basılmıştır. Okuyucudan gördüğü talep, toplumun bu konudaki ihtiyacına cevap verdiği sonucunu doğurur. Eser Ehl-i sünnet inancına dayanır. Fıkhî hükümler güvenilir kaynaklardan çıkartılmıştır. Günlük ihtiyaçlar göz önüne alınarak insanların kolayca anlayabileceği şekilde hazırlanmıştır. Merhum Ali Fikri Yavuz hocaefendinin metindeki manaya sadık kalarak bugünkü nesillerin daha iyi anlamasını sağlayan sadeleştirmesi, Büyük İslâm İlmihali’ne olan talebi artırarak devam ettirmiştir. Semerkand yayıncılık olarak bizim izlediğimiz yol şöyledir: Kitabın sadeleştirilmiş hali aynen korunmuş, pek az yerde cümle düzeltmeleri dışında dil ve üslubuna karışılmamıştır. Açıklama yapılmasına lüzum görülen yerlerde dipnotlar halinde ve sıra numarasıyla açıklama notu konmuştur. Açıklamaların sonunda gerektiğinde konuyla ilgili kaynaklara da yer verilmiştir. İncelememizde faydalandığımız kaynak eserlerin geniş bir listesi de kitabın sonuna eklenmiştir. Böylelikle kaynak kitapları tanımak isteyen gayretli okuyucularımıza yardımcı olmak düşünülmüştür. Kitabın anlaşılır olması, güzel bir baskıyla okuyucularımıza sunulması için gerekli olan bütün teknik imkânlar kullanılmıştır. Gayret bizden, başarı yüce Allah’tandır. Ürün Adı: Büyük İslam İlmihali (Ciltli) Ürün Kodu: 9786055455071 Yazar: Ömer Nasuhi Bilmen Basım Yılı: 2013 Kapak Türü: Ciltli Sayfa Sayısı: 624 Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen: A. Fikri Yavuz

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar İmam-ı Azam
  • Sayfa Sayısı 351-400
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Büyük Islam Ilmihali Ciltli - Ömer Nasuhi Bilmen | Semerkand Yayınları

İlmihaller İslam alimleri tarafından yazılan, Kur’an-ı Kerim’i ve İslam dinini anlatan eserlerdir. Büyük İslam İlmihali Ömer Nasuhi Bilmen Semerkand Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Büyük İslam İlmihali Ömer Nasuhi Bilmen orijinal içeriği Ali Fikri Yavuz’un tercümesiyle okuyucularla buluşur. İslam dininin ilk emri olan “oku” her Müslümanın hayatına yerleştirmesi gereken en önemli noktalardan biridir. Bu emrin gereği olarak Müslüman hayatı boyunca öğrenmeyi bırakmamalıdır. Bu kıymetli esere online alışveriş kolaylığıyla ulaşabilir, Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali yorumlarını okuyabilirsiniz. Kitap, bu yolda ilk adım olan akaidi anlatır. Akaid, Allah inancına bağlılıktır. Her şeyden önce Müslümanın kendini bu inanca bağlaması gerekir. Önemli insani değerlerden biri olan ahlakı, İslam felsefesinin yorumuyla açıklar.

  • Sade bir dilde yazılmış önemli bir kaynak
  • Gerekli yerlerde dipnotlarla açıklamalar
  • Yüksek baskı kalitesi

Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali İçeriği ve Özellikleri

Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali İçeriği ve Özellikleri

Önemli din insanlarından olan Ömer Nasuhi Bilmen, 1949 yılında bu eseri kaleme alır. İlk başlarda fasikül halinde olan eser, daha sonraları bir araya getirilir ve Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali ciltli halini alır. Yazıldığı zaman da çok rağbet gören bu eser, hala popülerliğini korumaktadır. İlk yazıldığı tarihten 50 yıldan fazla geçmesine rağmen tekrar tekrar basılır. Büyük İslam İlmihali Ömer Nasuhi Bilmen okuyucuları için Semerkand Yayınları tarafından yayımlanan bu eser, başucu kitabınız olabilir. Sadeleştirilmiş bir dilde yazılan kitabın gerekli yerlerine düşülen dipnotlar eserin anlaşılabilirliğini artırır. Tüm düzenlemeler günümüz insanı ve şartları düşünülerek hazırlanmıştır. Anlatılan konuyu iyice pekiştirmek amacıyla kitapta başka kaynaklara da yer verilir. Eserin hazırlığında kullanılan kaynakların hepsi kitap sonunda listelenir. Araştırmalarını derinleştirmek isteyen okuyucular bu kaynakları ayrıca inceleyebilir.

Müslümanın Başucu Rehberi: Büyük İslam İlmihali

Müslümanın Başucu Rehberi: Büyük İslam İlmihali

Büyük İlmihal Ömer Nasuhi Bilmen yazıldığı ilk tarihten beri onlarca Müslüman için yol gösterici olmuştur. Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali içeriğinin zenginliği Müslümanlara hayatlarının birçok alanında rehber olabilir. İslami esasların hayata geçirilmesi ile ilgili aklınıza takılabilecek sorular için yeterli ve güvenilir bir kaynaktır. Yıllardır popülerliğini koruması bu güvenilirliğini kanıtlar niteliktedir. İslam dininin temelini oluşturan ve büyük bir önem arz eden ibadetler eserde detaylı bir biçimde açıklanır. Eserde günlük yaşama dahil konulardan da bahsedilir. Alışveriş, giyim, yeme, içme gibi konuların İslam inancına uygun şekli öğretir. Siyerden bahseden eser örnek insan olan Hz. Muhammed’i anlatır. Siyer, Hz. Muhammed’in hayatını işleyen eserlere verilen isimdir. Hz. Muhammed örnek insan olmanın haricinde Kur’an-ı Kerim’de insanların en hayırlısı olarak nitelendirildiği için siyer hayati önem taşır.

Semerkand Yayınları Büyük İslam İlmihali Trendyol’da

Semerkand Yayınları Büyük İslam İlmihali Trendyol’da

Kitabı daha önceden satın alıp okumuş olan müşterilerin deneyimleri sizin için yol gösterici olabilir. Böyle bir kaynaktan her Müslümanın faydalanması için Büyük İslam İlmihali Ömer Nasuhi Bilmen fiyatı makul bir seviyede tutulmuştur. Büyük İslam İlmihali günümüz insanı için daha sade bir dille tercüme edilip ek kaynaklar ve dipnotlar ile zenginleştirilmiştir. İslam inancı, ibadet anlayışı ve günlük yaşamı hakkında güvenebileceğiniz kaynaklardan biridir. Detaylı açıklamaları sayesinde merak ettiğiniz konuları kolayca öğrenebilirsiniz. Siyerden bahseden eser, herkesin örnek alması gereken son peygamber Hz. Muhammed’i anlatır. Semerkand Yayınları’nın kaliteli baskısı ile satışa sunulan kitap oldukça dayanıklıdır. Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali kitabı her Müslümanın kütüphanesinde bulunması ve zaman zaman tekrardan okunması gereken bir eserdir. Bu sayede İslam öğretisini sağlam bir şekilde içselleştirmek mümkün olabilir.