Sentez Yayınları Felsefe Tarihi 1 - A. Kadir Çüçen 9786055790417

175 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

Sentez Yayınları Felsefe Tarihi 1 - A. Kadir Çüçen 9786055790417

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Sentez Kitap Satıcı Ünvanı: SENTEZ YAYIN VE DAĞITIM EĞİTİM VE ÖĞRETİM KURUMLARI TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Bursa Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0464004119200012 Vergi Kimlik Numarası: 4640041192
    Bu ürün Sentez Kitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu felsefe tarihi çalışması bazı bakımlardan benzer çalışmalardan farklılıklar içermektedir. Felsefenin tarihi bakımından vazgeçilmez bir öneme sahip olması yanında felsefe tarihinin salt bir tarih çalışması gibi okunmaması gerektiğini göstermektedir. Ayrıca Antik Yunan Felsefesi tarihinde bile kadın filozofların var olduğunu ve onları felsefenin tarihi içine alarak yanlı ve yanlış felsefe tarihi yazımını düzeltmeye çalışmaktadır. Bu nedenle, Antik Çağ Felsefesi Tarihi bölümünü yazan Prof. Dr. Hatice Nur Erkızan, kendine özgü bir yaklaşım ve sınıflama ile felsefenin Antik Yunan dönemindeki sürecini ele alıp bizlere sunmayı denedi. İkinci kısmın yazarı Prof. Dr. A. Kadir Çüçen, Orta Çağ Felsefesi Tarihini dört ana bölümde ele almaktadır: İlk olarak, Hellenistik, Roma, Patristik ve Erken Hristiyanlık felsefelerini kapsamaktadır. Orta Çağ felsefesinin en önemli filozofu olan Aziz Augustinus’un çeşitli felsefi sorulara verdiği yanıtlar bağlamında şekillenen Orta Çağ felsefesi, bu çalışmanın özgün yanlarından sadece birini oluşturmaktadır. İslam felsefesinin gelişimi Kindi, Farabi, İbn Sina, Gazzali ve İbn Rüşd gibi filozoflarla örneklenmektedir. Son bölümde ise Rönesansa geçişte önemli bir durak olan Skolastik felsefe, Erken, Yüksek ve Geç Skolastik felsefe sınıflaması bağlamında açıklanmıştır.

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Georges Politzer
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver