ŞİFAGIDA Kefir Mayası Ev Yapimi Canli Tane

219 TL
Çok Al, Az Öde!
1 x  219 TL
%5 indirim
5 x  208,05 TL
1.040,25 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

ŞİFAGIDA Kefir Mayası Ev Yapimi Canli Tane

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: ŞİFA GİDA Satıcı Ünvanı: ZEYNEP ÇIĞRIKÇI İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 1545827954000001 Vergi Kimlik Numarası: 2490222862
    Bu ürün ŞİFA GİDA tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Kefirin Faydaları Nelerdir? Sindirim sistemini düzenler.
  • Damar sertliğini ve kas kasılmalarını önler.
  • Sinir sistemini güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci artırır.
  • Bağırsakları çalıştırır.
  • Kronik yorgunluğu giderir.
  • Stresi azaltır, sakinleştirir.
Geri Bildirim Ver

ŞİFAGIDA Kefir Mayası Ürünleri Trendyol'da!

Kefirin insan sağlığı için faydalı olduğu bilinir. ŞİFAGIDA 25 g ev yapımı kefir mayası sayesinde kendi mutfağınızın konforunda kefir üretilmesi imkânı sağlanır. Sindirim sistemindeki yararlı bakteriler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için oldukça önemlidir. Tüketilen besinlerden direkt olarak etkilenen bağırsak florası da kefir gibi ürünlerle desteklenebilir. Bağışık sistemini güçlendirmek için gereken yardımı sağlamak adına ŞİFAGIDA 25 g ev yapımı kefir mayası, mutfaktaki yardımcınız olacak kalitededir. Laktoz intoleransı bulunan kişilerin de tüketmesinde bir sakınca olmayan bu ürünün maya taneleri, karnabahar parçalarıyla benzerlik gösterir. Ürünün kullanımı sayesinde rahatlıkla mayalama yapılabileceği için kullanıcının kefir yapımı aşamasında, tarifin tutması konusunda endişelenmesine gerek kalmaz.

  • Ev yapımıdır.
  • Kefir taneleri, mayalamayı tam kıvamında sağlar.
  • Ürün içeriği: 25 g

ŞİFAGIDA 25 g Ev Yapımı Kefir Mayasının Özellikleri Nelerdir?

ŞİFAGIDA 25 g Ev Yapımı Kefir Mayasının Özellikleri Nelerdir?

ŞİFAGIDA ev yapımı kefir mayası, hafif ekşi bir tada sahip fermente bir süt ürünüdür. Koyu kıvamlı ve köpüklü yapıya sahip olan bu ürün, süt asitleri ve alkolün fermantasyonu sonucunda oluşturulur. Özellikle bağırsaklar için birbirinden faydalı prebiyotik çeşitlerini bünyesinde barındırması sayesinde, sağlığına düşkün pek çok kişi tarafından gönül rahatlığıyla kullanılır. Bu maya, uzun yaşamın sırrı olarak belirtilen kefiri, evinin konforunda ve içine herhangi bir katkı maddesi eklemeden hazırlamak isteyenlerin tercihidir. ŞİFAGIDA 25 g ev yapımı maya, kullanıldığında aktif hâle gelerek kefirin üretimi sağlanır. Özellikle mevsim geçişlerinde vücudun direncini artırmaya yarayan kefir, elde edilen mayalar sayesinde her seferinde yeniden üretime uygundur. Kefir mayası içinde yer alan yüksek orandaki kalsiyumla magnezyum sayesinde diş ve kemik sağlığının korunması desteklenir.

ŞİFAGIDA 25 g Ev Yapımı Kefir Mayası Nasıl Kullanılmalıdır?

ŞİFAGIDA 25 g Ev Yapımı Kefir Mayası Nasıl Kullanılmalıdır?

ŞİFAGIDA 25 g ev yapımı kefir mayası, patlamış mısır ya da karnabahar tanesine benzeyen bir görüntüdedir. Kefir yapılırken kullanılacak olan maya, çiğ sütte yapmak için daha uygundur. Bunun sebebi, çiğ sütün prebiyotik bakımdan oldukça zengin olması sayesinde kefir mayasının çok daha kolay etki gösterme özelliğine sahip olmasıdır. Çiğ süt, içinde var olan bakteri ve mikroplardan arındırma işlemi için kaynatıldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için dinlendirilir. Ardından cam kavanoza ilave edilen sütün içine, tahta kaşık yardımıyla ŞİFAGIDA 25 g ev yapımı kefir mayası eklenir. 1 litre süt için yaklaşık 1 ceviz tanesi büyüklüğündeki maya yeterli olur. Kefir mayası eklendikten sonra ilave edilen cam kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve mayalanma işleminin tamamlanması için 8-24 saat arası beklenir.

ŞİFAGIDA 25 g Ev Yapımı Kefir Mayası Ne için Kullanılabilir?

Kefir üretimi için kullanılabilecek bu maya tanecikleri, kendi başına da tam bir vitamin deposudur. Vücut için yararlı maddelerin birleşimi olarak tanımlanabilecek ŞİFAGIDA 25 g ev yapımı kefir mayası, yenebilir özelliktedir. Sabah aç karnına tüketildiğinde, kişide meydana gelebilen hazımsızlığın ve gaz probleminin ortadan kalktığı görülür. Mayalar, cam kavanoz içinde buzdolabında saklandığında yaklaşık 10 gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Bu süreçte kefir yapımı dışında bu mayalar, farklı amaçlarla da kullanılabilir. Taze meyve suyu ya da bal ile karıştırılarak tüketilebilen bu mayalar, salatalarda dahi kullanılabilir. Ayrıca yapılan çorbaların kıvamını artırmak amacıyla, çok fazla ısıya maruz bırakmamak kaydıyla kullanılabilen bir üründür. ŞİFAGIDA 25 g ev yapımı kefir mayası yorumlarını inceleyerek ürünü nerelerde kullanabileceğinize dair farklı bilgiler de edinebilirsiniz. Evde kefir yapmanın konforuna varmak için sipariş kaydınızı, Trendyol üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.