Türk Dil Kurumu Yayınları Eski Uygarca Altı Dişli Fil Hikayesi

89,90 TL
Son 1 ürün!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (2)
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Türk Dil Kurumu Yayınları Eski Uygarca Altı Dişli Fil Hikayesi

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: BAŞKENTGRUP Satıcı Ünvanı: FATMA RABİA SARMAN İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 1276642932200001 Vergi Kimlik Numarası: 9550691915
    Bu ürün BAŞKENTGRUP tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Eski Uygurca Altı Dişli Fil Hikâyesi, Eski Uygur Türkçesi dönemine ait bir hikayedir. Budizmin yayılma alanı içerisinde hemen hemen her bölgeye yayılan Altı Dişli Fil Hikâyesi, Eski Uygur Türkçesinde de önemli bir yere sahiptir. Hikâyenin Eski Uygurca paralel belgelerden oluşması hikâyenin farklı dönemlerde ve farklı bölgelerde okunduğunu göstermektedir. Hikâyenin hemen bütün varyantlarının “Giriş” bölümünde, Toharca A ve Eski Uygurca varyantının ayrıntılı şekilde “Notlar” bölümünde mukayesesi, Uygur Türklerinin Budizm inanışının anlaşılması açısından önemli bilgiler içermektedir. Daha önce münferit bir şekilde Türkiye Türkçesine aktarılmamış olan eserin günümüz Türkçesine kazandırılmasıyla Türkiye’deki Eski Uygurca külliyatına katkı sağlanmaya çalışılmıştır.

Ürün Özellikleri

  • Yazar Murat Elmalı
Geri Bildirim Ver