82,32 TL
Tükeniyor!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (40)
350 TL'ye 20 TL İndirim
5 Al 4 Öde
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
54,67 TL
270 TL'ye 10 TL İndirim
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
72,17 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dörtlükler

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: iykivar Satıcı Ünvanı: İYKİVAR GRUP REKLAM PAZARLAMA VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0483102309700001 Vergi Kimlik Numarası: 4831023097
    Bu ürün iykivar tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 300 adet sipariş verilebilir. 300 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Dörtlükler

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Hasan Ali Yücel
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Ömer Hayyam Rubailer & Dörtlükler - İş Bankası Kültür Yayınları

Yaşadığı dönemde büyük yankılar uyandıran Ömer Hayyam, İran’lı bir astronom, şair ve filozoftur. Doğu edebiyatının kurucusu ve rubai türünün yaratıcısı olan Hayyam’ın bu alanda büyük katkıları olduğu bilinir. Bilimsel çalışmaları, genel hatlarıyla İslamiyetin ortaya çıkması ve sonrası olarak şekillenir. Bunun yanı sıra matematik, fizik ve tıp alanlarında birçok eseri vardır. Dörtlük Rubailer Ömer Hayyam tarafından yazılan önemli eserlerden biridir. Rubailerinde kullandığı hicivli dil, kimi zaman Hayyam'ın yanlış anlaşılmasına neden olduğundan, diğer okuyucular tarafından bu rubaileri okumadan önce yazarın hayatının ve yaşadığı dönemin bilinmesi gerektiği tavsiye edilir. İbni Sina’dan sonra doğunun yetiştirdiği en büyük bilgin olarak kabul edilir. Pek çok alanda verdiği eserler ile toplumu etkileyen yazarın Dörtlükler Rubailer eseri, evrensel bir değere sahiptir.

  • İran edebiyatı
  • Etkileyici dil
  • Şiirsel dörtlükler

Ömer Hayyam Dörtlükler Kitabı İçeriği

Ömer Hayyam Dörtlükler Kitabı İçeriği

Bilim ve fizik gibi rasyonel ilimlerin yanı sıra müzik ve şiirle de ilgilenen Hayyam, İran edebiyatına rubaileriyle yön verir. Çok yönlü kişiliğiyle yaşadığı dönemde pek çok alanda ders veren yazarın yazdığı Ömer Hayyam Rubailer Hasan Ali Yücel klasikleri serisi içinde yer alır. 21.yüzyıl okuyucusunu derinden etkileyen yazarın hayatının büyük bir kısmı islamı anlamak üzerine geçer. Büyük bir bilim insanı olan Hayyam matematik alanında devrim niteliğinde sayılacak olan binom açılımını ve bu açılımdaki katsayıları da bulan ilk kişidir. İslam dünyasının en büyük şairlerinden biri olarak bilinen Ömer Hayyam'ın ikiyüz kadar rubai yazdığı bilinir. Eşsiz eseri Dörtlükler - Hasan Ali Yücel Klasikleri ile okuyucuyla buluşur. Hasan li Yücel’in kurduğu Tercüme Bürosu’nda görev yapmış olan Sabahattin Eyüboğlu’nun tercümesiyle basılan kitabın sayfa sayısı 212’dir.

Ömer Hayyam Rubaileri Kitabı Konusu

Ömer Hayyam Rubaileri Kitabı Konusu

Doğu edebiyatında rubai türünün ilk örneklerini veren Ömer Hayyam Dörtlükler Rubailer eseriyle islam tarihinde önemli bir yere sahip olur. Kendinden sonraki çağlara damgasını vuran eser, Yapı Kredi Yayınları’nın kaliteli baskısı ile okuyucuların karşısına çıkar. Yayınevi tarafından 12,5x20,5 ölçülerinde basımı yapılan kitabın elde tutulması ve taşınması oldukça kolaydır. Bu sayede dilediğiniz yerde rahatlıkla okuyabilirsiniz. Türkçeye Sabahattin Eyüboğlu tarafından kazandırılan eser, alaycı bir dille dönemin haksızlıklarını ve entrikalarını okuyucuya aktarır. Eserin yazım dili, oldukça akıcı bir anlatıma sahiptir. Geçmişten bugüne farklı dillerde yayınlanan eserde pek çok yanlış anlaşılmalar olduğu için çevirisinde daha dikkatli olunması gerektiği düşünülmüştür. Eyüboğlu, eseri titizlikle çevirerek okuyucuya Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dörtlükler - Hasan Ali Yücel Klasikleri ile sunulmasında büyük bir katkı sağlamıştır.

Ömer Hayyam Rubaileri Fiyatları ve Yorumları

Ömer Hayyam Rubaileri Fiyatları ve Yorumları

Ömer Hayyam yazdığı çoğu çalışmasını kaleme almamıştır. Rubaileri ile islam dünyasında büyük bir yere sahiptir. Yazdığı dörtlüklerin genel konusu aşk, dünya ve yaşama sevinci üzerinedir. Hayata felsefi bir bakış açısıyla yaklaşan Hayyam, dörtlüklerinde hayatın gelip geçici olduğu vurgusunu sıklıkla yapar. Nişabur’da 83 yaşında hayata gözlerini yuman yazar kendinden sonra bir çok şairi etkiler. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dörtlükler - Hasan Ali Yücel Klasikleri fiyat ile oldukça uygundur. Çeşitli alanlarda farklı bakış açılarına sahip olmanızı sağlayan kitabı hem kendiniz hem de sevdikleriniz için kolaylıkla satın alabilirsiniz. Dörtlükler kitabı akıcı dili ve eşsiz konusuyla hayata olan bakış açınızı değiştirebilecek niteliktedir. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Dörtlükler - Hasan Ali Yücel Klasikleri yorumlar kısmından kitabı daha önce almış olan okuyucuların görüşlerini inceleyebilirsiniz.