Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat Ve Fitnat (GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİYLE)

koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (31)
9.7
2. Ürüne %1 İndirim
550 TL'ye 50 TL İndirim
Kurumsal Fatura
270 TL'ye 10 TL İndirim
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
55,21 TL
3 Adet ve Üzeri 60 TL İndirim
Kurumsal Fatura
69,70 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat Ve Fitnat (GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİYLE)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: KAMPÜSKİTAP Satıcı Ünvanı: HATİCE GÖKTÜRK İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Şanlıurfa Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 2760326082
    Bu ürün KAMPÜSKİTAP tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Taaşşuk-I Talat ve Fitnat (Günümüz Türkçesiyle) Şemseddin Sami / İş Bankası Yayınları Basım Yılı: 2019
  • Sayfa Sayısı: 116
  • Kağıt Türü: Kitap Kağıdı
  • Ebat: 12,5 x 20,5
  • Dil: Türkçe
  • Cilt Durumu: Karton Kapak
  • ISBN: 9786052956236
  • Yazar: Şemseddin Sami
  • Günümüz Türkçesine Uyarlayan: Ömer Aslan İlk görüşte âşık olan Talat ve Fitnat'ın trajik hikâyelerinin anlatıldığı Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat romanı dönemin kadın erkek ilişkilerini görmeden yapılan evliliklerin doğurduğu sorunları ele alır. Hemen her yaştan ve sınıftan kadının aile ve toplum içindeki konumlarına ilişkin meselelerini hikâye eden yazar bununla da yetinmeyip Talat'ı kadın kılığında tebdil-i kıyafet İstanbul sokaklarında dolaştırarak yaşadıklarını anlatır. Şemsettin Sami (1850-1904) Dil bilgini gazeteci sözlükçü yazar Şemsettin Sami Yanya'nın Fraşer kasabasında doğdu. Fraşer'de başladığı öğrenim hayatına Yanya'da bir Rum okulunda devam etti. Bu okulda İtalyanca Rumca Eski Yunanca ve Fransızca öğrendi bir yandan da özel hocalardan aldığı derslerle Farsça ve Arapçasını ilerletti. 1871'de İstanbul'a giderek Matbuat Kalemi'ne girdi. 1872'de Hadika'da gazetecilik hayatına atılan Şemsettin Sami aynı yıl edebiyatımızın ilk telif romanı sayılan Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat'ı yayımlamaya başladı. Trablusgarp Sabah Tercüman-ı Şark gazeteleriyle Aile ve Hafta dergileri onun gazetecilik ve dergicilik alanındaki diğer önemli faaliyetlerindendir. Fransızcadan İhtiyar Onbaşı ve Galetée oyunlarını tercüme edip yayımlar. Daha sonra Besa yahut Ahde Vefa adlı oyunu yazar ve oyun Osmanlı Tiyatrosu'nda sahnelenir. Seydî Yahya Gâve yazarın tiyatro türündeki diğer yapıtlarıdır. Sefiller Robinson gibi önemli eserleri dilimize kazandırır. Cep Kütüphanesi serisinde mitolojiden kadınlara İslam medeniyetinden astronomiye çok çeşitli konularda ansiklopedik nitelikte küçük kitaplar yazar. Bütün bu çalışmalarının yanı sıra asıl dikkatini dil üstünde toplayan Şemsettin Sami Kamus-ı Fransevî (Fransızcadan Türkçeye/Türkçeden Fransızcaya sözlük) ve Kamus-ı Türkî (Türkçe sözlük) gibi iki önemli sözlük ile altı ciltten oluşan ansiklopedisi Kamusü'l-a'lâm'ı hazırlar. Ömrünün son yıllarında Türkçenin en eski eserlerini araştırmaya yönelen yazar Orhun Abideleri ve Kutadgu Bilig üzerine çalışmıştır. Kültür dünyamıza dil çalışmaları sözlük ve ansiklopedi yazarlığı çeviri roman ve oyunlarıyla önemli katkılar sağlamış Şemsettin Sami'nin eserlerine Türk Edebiyatı Klasikler Dizimizde yer vermeyi sürdüreceğiz.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Kolektif
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2023
  • Sayfa Sayısı 101-150
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Taaşşuk-ı Talat Ve Fitnat-Günümüz Türkçesiyle 478496

Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat eskimeyen ve değerini hiç kaybetmeyen ilginç öyküler arasındaki yerini her daim korumayı başarıyor. Tek solukta meraklı bir şekilde okunan bu öykü, sizleri hem eğlendiriyor hem de eski zamanlardaki birtakım problemlere ve sebeplerine değiniyor. Taaşşuk ı Talat ve Fitnat Konusu itibari ile Talat ve Fitnat'ın ilk görüşte aşık olmalarının trajik hikayelerini anlatmakta olan bu roman, o dönemin kadın erkek ilişkisini ve hayat evliliğinin yol açtığı sorunlarla sizleri karşılaştırıyor. Hemen her yaştan ve sınıftan kadının aile ve toplumdaki yeri ile ilgili yaşadığı sorunları anlatan yazar, geçmişe adeta ışık tutuyor. Geçmiş perdesinin aralanması okuyuculara keyifli vakitler geçirmeyi vaat ederken aynı zamanda gelişen çağa nasıl ayak uydurulduğunu da başarılı bir şekilde yansıtmış oluyor.

  • Türk Edebiyatının İlk Örneklerinden
  • Günümüz Türkçesi
  • Keyifle Okunacak Bir Hikâye

İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat İçeriği

Taaşşuk ı Talat ve Fitnat Kitabı hiç eskimeyen ve hemen hemen herkes tarafından okunmak istenen romanlar arasındaki yerini her daim korumayı başarıyor. İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat romanı günümüz Türkçesi ile sizlere sunulmakta olduğu için çok daha rahat ve anlaşılır bir şekilde okumanıza da olanak tanımış oluyor. İş Bankası Yayınları’nın güvencesi ve kalitesi ile basımı gerçekleştirilmiş olan kitap hem dönemin sosyal meselelerine ışık tutuyor hem de giderek gelişmekte olan çağa ayak uydurmanın zorluklarından bahsediyor. Tüm bunların muzip bir anlatım üslubu ile sizlere sunulduğu kitap her daim klasikler ve okunması gereken kitaplar arasındaki yerini koruyor. Bu eskimeyecek olan hikâyeyi kitabı satın alarak kütüphanenize ekleme ya da sevdiklerinize hediye olarak sunma imkânınız da bulunuyor.

İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat Dili

İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat yorumları noktasında herkesin bu hikâyeyi tek solukta okumuş olduğu açıkça ifade ediliyor. İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat içeriği, Türkçenin dönemsel değişimleri göz önünde bulundurularak oluşturulmuş olduğu için okuyucuların çok daha kolay anlamasına ve hızlı okumasına olanak tanımış oluyor. Böylelikle bu eskimeyen hikâyeyi okumak çok daha keyifli bir şekilde gerçekleştirilmiş oluyor. Kadınların toplumdaki ve aile içerisindeki yerini, bir erkek ile bir kadının bir araya gelme noktasında eski dönemlerde ne gibi zorluklar yaşadığını okuyuculara yalın bir anlatımla sunmakta olan İş Bankası Yayınları, sizlere adeta keyifli ve verimli dakikalar sunuyor. Tüm bunları okurken kitap severler kendilerini bir maceranın ortasında hissederek farklı deneyimlere de imza atmış oluyor. Kitaptaki karakterlerin tutum ve davranışları, kıyafet değiştirmek zorunda kalmaları ve olaylardaki karışıklıklar sizleri eğlendirmeye fazlasıyla yetiyor.

İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat Fiyatı

İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat fiyatı ile tüm kitap severlerin bu kitaba kolay bir şekilde erişim gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Bu sayede bu romanı son derece merak etmekte olan kitap severler ya da daha önce okumuş olan ancak kütüphanesinde bulundurmak isteyen okur severler bu kitaba rahatlıkla ulaşabiliyor. İş Bankası Kültür Yayınları Taaşşuk-ı Talat indirimleri ile çok daha uygun fiyatlarda bu roman satın alınabiliyor. Kitabı alışveriş sepetine eklemeniz ve gerekli adımları gerçekleştirmeniz bu noktada yeterli oluyor. Türk klasikleri arasında bulunan yerini her daim koruyan bu eşsiz roman sizlere hem keyifli vakit geçirmeyi sağlıyor hem de muzip bir anlatım ile eskilerde yaşanmış olan durumları sizlere başarılı bir şekilde aktarıyor. Trendyol'da yer alan bu ürünü siz de hemen sipariş verebilirsiniz. Hafif yapısı ile yolda, okulda ve evde rahatlıkla okuyabileceğiniz kitaba sahip olmanız saniyeler içerisinde gerçekleşebiliyor.