YEM Yayın Osmanlı Anıt Mimarisinde Klasik Yapı Detayları

118 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

YEM Yayın Osmanlı Anıt Mimarisinde Klasik Yapı Detayları

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: KAMPÜS KIRTASİYE Satıcı Ünvanı: KAMPÜS BASIM YAYIN KİTAP KIRTASİYE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Bursa Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0494084380200001 Vergi Kimlik Numarası: 4940843802
    Bu ürün KAMPÜS KIRTASİYE tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Osmanlı Anıt Mimarisinde Klasik Yapı Detayları Cla Ürün Adı : Osmanlı Anıt Mimarisinde Klasik Yapı Detayları Cla Yayınevi : YEM Yayın Yazar : Fatin Uluengin,Bülent Uluengin,Mehmet Bengü Uluengin Kategori : Osmanlı Tarihi Stok Kodu : 9786054793594 Sayfa Sayısı : 269 Boyut : 19,5x27,5 Basım Tarihi : 2016 Kapak Türü : Ciltsiz Kağıt Türü : 2. Hamur Dili : Türkçe Bir bütün detaylardan meydana gelir. Geleneksel mimaride detaylar, zaman içinde, deneme-yanılma yöntemiyle geliştirilmişlerdir. Kendinden beklenen işlevi mükemmel biçimde yerine getirdiğine inanılan bir detayın değişmesi için artık bir sebep yoktur. Geleneksel mimarinin en önemli özelliklerinden biri olan bu anlayış, günümüzün mimari anlayışıyla taban tabana zıttır. Dikkatle incelendiğinde görülecektir ki, birbirinden uzak bölgelerde, hatta farklı zamanlarda uygulanmış iki detay dahi şaşılacak derecede benzerlik sergileyebilir. Şu halde, önemli olan bir detayın özünü anlamak, işlevini nasıl yerine getirdiğini çözebilmektir. Bunu gerçekleştiren mimar artık o detaya vakıftır
  • günün değişen koşullarında o detayın gelişmesine katkıda bulunabilir. Elli sekiz senelik uzun bir uğraşın neticesi olan bu kitap, öncelikle mimarlara, restoratörlere ve bu alanlardaki öğrencilere hitab etmektedir. Bu çalışmanın belki de en önemli özelliği ise, Osmanlı klasik yapı detaylarını ilk kez toplu halde sunmasıdır. Sunulan detayların ait olduğu anıtların kimileri hatalı restorasyon çalışmaları sonucu özgünlüklerini kaybetmiş, kimileri bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş, kimileri de tamamen yitirilmiş durumdadır. Şayet bu kitap, hedef kitlesinin dikkatini biraz olsun bu mükemmel detaylara çekebilir, onları takdir etmelerine ve prensiplerini anlamalarına yardımcı olabilirse, amacına ulaşmış olacaktır. Çünkü hepimiz biliyoruz ki mükemmellik detaylarda gizlidir.

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver