Yapı Kredi Yayınları Ahmet Ümit En Çok Okunan 3 Kitabı (kayıp Tanrılar Ülkesi - Aşkımız Eski Bir Roman - Bir Aşk Masalı)

Son 1 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (2)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Yapı Kredi Yayınları Ahmet Ümit En Çok Okunan 3 Kitabı (kayıp Tanrılar Ülkesi - Aşkımız Eski Bir Roman - Bir Aşk Masalı)

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: YILDIZ KİTAPLIĞI Satıcı Ünvanı: MÜRVET DENEK İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 9631071633
    Bu ürün YILDIZ KİTAPLIĞI tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Ahmet ümit, 1960’ta gaziantep’te doğdu. 1983’te marmara üniversitesi kamu yönetimi bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında, moskova’da, sosyal bilimler akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. Şiirleri, 1989 yılında “sokağın zulası” adıyla yayımlandı. 1992’de ilk öykü kitabı “çıplak ayaklıydı gece” yayımlandı. Bunu “bir ses böler geceyi”, “agatha’nın anahtarı”, “şeytan ayrıntıda gizlidir” adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik “masal masal içinde” ve “olmayan ülke” kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı “sis ve gece”, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından “kar kokusu”, “patasana” ve “kukla” yayımlandı. Bu kitapları “ninatta’nın bileziği”, “insan ruhunun haritası”, “aşk köpekliktir”, “beyoğlu rapsodisi”, “kavim”, “bab-I esrar”, “istanbul hatırası”, “sultanı öldürmek”, “beyoğlu’nun en güzel abisi”, “elveda güzel vatanım” ve “kırlangıç çığlığı” adlı kitapları izledi. Ahmet ümit’in, ismail gülgeç’le birlikte hazırladığı “başkomser nevzat-Çiçekçinin ölümü” ve “başkomser nevzat-Tapınak fahişeleri”, “aptülika” (abdülkadir elçioğlu) ile birlikte hazırladığı “başkomser nevzat-Davulcu davut’u kim öldürdü?” ve bartu bölükbaşı ile birlikte hazırladığı “elveda güzel vatanım-Ittihatçıların yükselişi” adlı çizgi romanları da bulunmaktadır. Yayımlanmış 26 eseri bulunan ahmet ümit’in seksene yakın kitabı 26 yabancı dilde yayımlandı. Aynı zamanda usta yazarın öykülerinden yola çıkılarak uğur yücel tarafından “karanlıkta koşanlar” ve cevdet mercan tarafından “şeytan ayrıntıda gizlidir” dizileri yapıldı. “sis ve gece” adlı romanı 2007 yılında turgut yasalar tarafından, “bir ses böler geceyi” ise ersan arseven tarafından sinemaya uyarlandı. “şeytan ayrıntıda gizlidir”, “agatha’nın anahtarı”, “istanbul hatırası”, “kavim” ve “kırlangıç çığlığı” kitapları radyo tiyatrosu formatına uyarlanarak ntv radyo’da yayımlandı. “aşk köpekliktir” tiyatro olarak sahnelendi. “ninatta’nın bileziği” ise opera olarak seyirciyle buluştu. Senaryosunu ahmet ümit’in yazdığı, yönetmenliğini uzun yıllardır birçok belgesel hazırlamış olan cengiz özkarabekir’in üstlendiği “merhaba güzel vatanım”ın çekimleri ise devam ediyor. Bir drama belgeseli olan “merhaba güzel vatanım”, yolu moskova’dan geçen dünya şairi nâzım hikmet’in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini moskova’da geçirmiş ahmet ümit’in hikâyesini konu ediyor.

Ürün Özellikleri

  • Yazar Ahmet Ümit
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2022
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver