İlgili Kategoriler
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Erkek Teraryum ve Sukulentler

" araması için 159 sonuç listeleniyor

Erkek Teraryum ve Sukulentler Hakkında Sık Sorulan Sorular

Sukulent Ne Sıklıkla Sulanır?

Sukulentler, su tutma özelliği yüksek olan bitkilerdir ve sulama ihtiyaçları diğer bitkilere oranla daha azdır. Bu bitkilerin sulama sıklığı birkaç faktöre bağlı olarak değişim gösterir. Yaz aylarında daha sık, kış aylarında ise daha az sulamak gerekir. Sıcak havalarda daha fazla su istemesinin nedeni, toprakta biriken ya da yapraklarda depolanan sıvının buharlaşmasıdır. Kış aylarında buharlaşma gerçekleşmeyeceği için daha az sulama yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Sukulentleri sulamadan önce toprak tamamen kuruyana kadar beklemeniz önerilir. Ortalama süre 2 ila 4 gün arasında değişiklik gösterir. Toprak tamamen kurumuşsa uygun zaman geldi demektir. Dikensiz kaktüs olarak bilinen bu bitkinin toprağı nemliyse sulamayı birkaç gün daha erteleyebilirsiniz. Bakım sıklığını bitkinin türüne ve çevresel faktörlere göre ayarlayabilirsiniz. Toprağını düzenli olarak kontrol edebilir ve uygun zamanda sulama yapabilirsiniz.

Teraryumda Ne Beslenir?

Teraryumlar genel olarak kapalı bir ortamda bulunan bitkilerin yetiştirilmesi için kullanılır. Cam veya plastik kaplardan oluşan bu objeler, özel bir ekosistem oluşturur. Bu sayede kapalı ortamlarda yaşayabilen bitkiler için uygun alan sağlanmış olur. Sukulentler de teraryumda yaşayabilen bitkiler arasında yer alır. Sukulent, su depolama kapasitesi yüksek olan bir bitki olduğundan sık sık sulanma ihtiyacı duymaz. Teraryum içinde sukulent yetiştirmek istiyorsanız bu işlemi dikkatli bir şekilde yapmanız gerekir. Sıvı birikimini önlemek adına iyi drenaj sağlanması önemlidir. Erkek teraryum ve sukulentler, şık görüntüsü sebebiyle hediye olarak tercih edilir. Toprak yerine havadan beslenen ve nem alan bitkiler de teraryumda bakım için uygundur. Bu bitkilere yapraklarına su püskürterek ya da haftada bir kez suda bekleterek bakabilirsiniz. Yosun ve küçük orkideleri de teraryum içinde yetiştirebilirsiniz.

Sukulent Evde Bakılır Mı?

Sukulent, bakımı kolay bir bitkidir. Suyu iyi bir şekilde depolayan sukulentler, iç mekanlar için popüler bitkiler arasında yer alır. Fazla ilgi istememesi ve sık sık suya ihtiyaç duymaması nedeniyle ev içinde ya da ofiste kolaylıkla bakılabilir. Teraryumda beslenebilen sukulentler, genel olarak güneşli alanları tercih eder. Doğrudan güneş ışığı alan bir pencerenin altına, camın önüne, balkona ya da parlak bir ışık kaynağı altına yetiştirebilirsiniz. Doğru miktarda ışık sağladığınızdan emin olmanız önemlidir. Belirli aralıklarla sulama yapmanız durumunda bitki kendi kendine büyür. Teraryum içinde beslenen yosun ya da küçük orkidelerin de aynı şekilde bakılması gerekir. Yaz ve kış aylarına uygun olacak şekilde bakım yapılır. Sulama zamanı, toprağın nemi kontrol edilerek belirlenir. Evde veya ofiste doğrudan ışık alan bir alana yerleştirerek sukulentlere bakabilirsiniz.