Akasya Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Akasya Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Akasya çiçeği yeryüzünde kokusu ve görünümü dikkat çeken bitki türlerinden biridir. Birçok sektörde kullanılan akasya çiçeği faydaları saymakla bitmez. Boğaz enfeksiyonu,akciğer rahatsızlıkları gibi bir çok derde devadır. Bahçelerde yetiştirilebileceği gibi akasya çiçeği reçeli yapılarak da tüketilebilir. Hem sağlığa, hem göze hem de mideye hitap eden bu bitkileri daha yakından tanıyalım.

Akasya Çiçeği Hangi Alanlarda Kullanılır?

Akasya Çiçeği Hangi Alanlarda Kullanılır?

Akasya çiçeği kullanım alanları oldukça çeşitlidir. Sağlık, kozmetik ve mutfaklarda görebileceğiniz bu bitkiler oldukça kullanışlıdır. Yapılan araştırmalara göre alanında insan sağlığına olan faydaları gözlenmiş olan akasya ağacı çiçeği belediyeler tarafından dikimi tercih edilmektedir. Yoğun trafiğin olduğu bölgelerde havayı temizler hem de güzel kokusu ile insanları mest eder. Boğaz, idrar ve akciğer rahatsızlıklarında hastaları rahatlatır. Diğer bir kullanım alanı olan kozmetik sektöründe parfüm olarak kullanılır. Pek çok parfüm markasının içerisindeki maddelerden biridir. Oda spreylerinden temizlik ürünlerine şampuanlardan kremlere kadar aksaya çiçeğini görebilirsiniz. Son olarak ele alacağımız kullanım alanı ise mutfaklardır. Akasya çiçeği yenir mi diye merak edebilirsiniz. Yaygın olarak tüketilmemesi nedeniyle bilinmeyen aksayaların çiçekleri oldukça lezzetlidir. Reçelini yaparak gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Üstelik çayını da yapabilirsiniz. Ele alınan üç kullanım alanı haricinde süs bitkisi olarak da yetiştirilebilen bu çiçeklerin yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Dikimi ve sulaması gerçekleştikten sonra çok fazla bakım gerektirmez. Büyüyerek normal bir ağaç boyutuna gelir.

 Akasya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Akasya Çiçeği Nasıl Yetiştirilir?

Akasyalar çiçek bakımı bitki yetiştirme sevdalısı olan kişilerin yakından tanıdığı doğa harikalarıdır. Sarı,kırmızı ve pembe renkleri bulunmaktadır ve her rengin bir anlamı vardır. Sarı renk platonik duyguları, kırmızı ve renk aşkı, sevgiyi sembolize etmektedir. Bu nedenle insanların sevdiklerine hediyelik fidan olarak alabilecekleri ürünlerdir. Mor akasya çiçeği ise daha nadir rastlanan bir türdür. Bahçe, cadde kenarı ve sokakları güzelleştirmek için oldukça idealdir. Çay olarak tüketilebilir ve solunum yolları enfeksiyonuna,akciğer hastalıklarına,idrar rahatsızlıklarına karşı rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Akasya çiçeği çayı faydaları yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Şifa kaynağı olan bu bitki kaynatıldığında cilt temizleme amacı ile de kullanılabilir. Soğutup pamuk yardımıyla uygulanması yeterlidir. Kişisel bakım ürünlerinde de kullanılan bu ürün kokusu sayesinde ev temizliğinde de yardımcı kimyasalların içerisinde bulunmaktadır. Akasya bitkisi hiçbir işlemden geçmeden ve müdahale edilmeden de çevreye faydaları olan bir çiçektir. Topraktaki azot miktarını dengeler ve hava kirliliğini önemli miktarda azaltır. İnsanların çok daha temiz bir havayı solumasını sağlarken güzel kokusu sayesinde strese iyi gelir. Yalnızca dikilip sulanması bu bitki için yeterlidir.

Akasya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Akasya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Akasya çiçeklerinin bakımının oldukça kolay olduğu belirtilmiştir. Dikmek ve yeterli miktarda sulamak bu bitkinin kolayca büyümesini sağlar. Dört mevsim boyunca yeşil kalması sebebiyle insanlar tarafından çok sevilen bu bitkinin bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalarda vardır. Öncelikle tohum olarak ekmeyi planlıyorsanız, tohuma birkaç delik açmanız gerekir. Sert bir yapıya sahip olduğu için filizlenmesini hızlandıracak bir adımdır. Fakat bekleme sürecini atlamak isteyenler direkt fide olarak da bu bitkiyi alabilir. Tohum halinde delikler açılarak toprağa gömülmelidir gömülme öncesi çimlenme işlemini hızlandırmak için bir kaç gün bir boyunca bir bardak su içerisinde bekletilebilir.

Fide halinde ise işlem gerekmeden toprağa yerleştirilmesi yeterlidir. Belirli bir süre evde bakmak isteyenler saksı kullanabilir fakat bitkinin bir ağaca dönüşeceği unutulmamalıdır. Gün ışığından mahrum bırakmamanız gereken bitki suya da muhtaçtır. Kış aylarında daha az su istemesine rağmen yaz aylarında bu ihtiyacı oldukça fazladır. Toprağının kurumamasına dikkat edilmeli ve kuruyan yapraklar alınmalıdır. Uzama döneminde düzenli olarak budama yapılmalıdır. Akasya çiçeği ve çiçek bakım ürünlerine uygun ve avantajlı fiyatlarla Trendyol’dan kolaylıkla ulaşabilir pratik bir şekilde sipariş verebilirsiniz.