Altın Nasıl Anlaşılır?

Altın Nasıl Anlaşılır?

Altın, binlerce yıldır neredeyse her medeniyet tarafından keşfedilerek işlenmiş ve kullanılmıştır. Her devirde zenginlik ve prestij göstergesi olarak karşımıza çıkar. Ülkemizde, yeni evlenen çiftlere, çocuğu olanlara çeşitli değerlerde altın hediye etmek gelenek haline gelmiştir. Ülkemizde altınlar; ağırlıklarına göre gram altın, çeyrek altın, tam altın, cumhuriyet altını, reşat altın, hamit altın gibi çeşitlere sahiptir. Kuyumcular, hassas terazi kullanarak altının tam ağırlığını ölçer ve değerini belirler. Ancak, gerçek olmayan altınlar da çok uzun yıllardan beri üretilmektedir. Bu altın görünümlü takılar düşük değere sahip olur. Bu nedenle hakiki altın nasıl anlaşılır, tarih boyunca merak edilen ve araştırılan bir konudur. Altın sahteliği nasıl anlaşılır için birçok yöntem bulunur. Bunlardan bazılarını evde uygulayabileceğiniz gibi, sadece kuyumcular tarafından kullanılan yöntemler de vardır.

 Altın Sahte mi Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Altın Sahte mi Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Özellikle düğünlerin sıklaştığı yaz döneminde hem altın alacakların hem de altın bozduracak yeni çiftlerin en çok araştırdığı konulardan biri, orijinal altın nasıl anlaşılır konusudur. Sahte olduğu anlaşılan altınlar hayal kırıklığına sebep olur. Altının gerçekliğini anlamak için uygulanan yöntemlerden ilki, mıknatıs yöntemidir. Gerçek altını mıknatıs çekmeyecektir. Ancak bu, her zaman kesin sonuç vermez. Altın kesinlikle kararma ve paslanma yapmaz. Kullandığınız takılar kararmışsa altın değildir.

Gerçek altın nasıl anlaşılır yöntemlerinden biri de altının üzerine birkaç damla sirke damlatmaktır. Altın gerçek değilse rengi değişecektir. Altının gerçekliğini test etmek için en kesin yöntemlerden biri altını bir seramik üzerine sürtmektir. Seramiğin sırlanmamış olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun için bir tabağın arkasını kullanabilirsiniz. Altını hafifçe sürttüğünüzde eğer gerçek değilse siyah bir iz bırakır. Bu yöntemin altını bir miktar çizeceğini de göz önünde bulundurmalısınız.

 Altın Ayarı Nasıl Anlaşılır?

Altın Ayarı Nasıl Anlaşılır?

Altın sahtesi nasıl anlaşılır dışında bir diğer konu da altın ayarı nasıl anlaşılır konusudur. Düğünüzde takılan altın gerçek ancak düşük ayarlı olabilir. Altınlar: 8,14,18 ve 22 ayar olarak dört çeşittir. Bu ayarlar, altının saflık oranını gösterir. Ayarlar ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Bir altının 22 ayar olamasın onun %91,6 saf olduğu anlamına gelir, 18 ayar altın ise %75 saflık oranındadır.

Altınların kaç ayar olduğunu öğrenmek bir kuyumcuya başvurabileceğiniz gibi kendiniz de anlayabilirsiniz. Altın yüzük, bilezik gibi takıların iç tarafında genelde ayarını gösteren damgalar bulunur. Altın; 22 ayar ise damga olarak 22, 910, 916, 930, 933 sayılarını görürsünüz. 18 ve 750 sayıları ise 18 ayar altını ifade eder. Her altında bir kod olması gerekir. Altınınızda kod göremiyorsanız sahte olma ihtimali vardır, bu gibi durumlarda kuyumcuya danışmanızda fayda var.

 Altın Anlama Yöntemleri Nelerdir?

Altın Anlama Yöntemleri Nelerdir?

Satın aldığınız ya da hediye gelen altınlarınızı incelemeye karar verdiyseniz öncelikle kodlarından faydalanabilirsiniz. Altın anlama yöntemleri arasında en kesin sonuca bu şekilde ulaşabilirsiniz. Altının kodu; yüzüklerde iç tarafında, kolye ve bileziklerde ise klipslerde olabilir. Altının damgasının olmamasının birçok nedeni olabilir. Eğer daha önce kullandığınız bir altınsa kullanımdan dolayı silinmiş olabilir.

Yeni bir altın aldıysanız da üretim hatasıyla karşılaşmış olabilirsiniz. Saf altın, 24 ayar altındır. Saflığı %99,99 olarak ifade edilebilir. Konu, saf altın nasıl anlaşılır olduğunda kontrol edilecek ilk özellik yumuşaklıktır. Altın doğada daha yumuşak ve kolay işlenebilir olarak bulunur. Kendiniz ya da sevdikleriniz için satın alacağınız altın aksesuar için Trendyol’u tercih edebilirsiniz.