Bahçe Gülleri Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bahçe Gülleri Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gül, dikmek amaçlı en çok tercih edilen ve sevilen çiçek çeşitlerindendir. Gün içerisinde evlerin bahçelerinde, balkonlarında, restoranlarda ve daha pek çok yerde güllere rastlamak mümkündür. Ancak çoğunluk tarafından tercih edilen bu çiçek türünün büyümesi ve gelişmesi için doğru bakımı yapmak gerekmektedir. Güzel çiçekler yetiştirmek, bahçenin her tarafının renkli güllerle kaplı olması bahçe içerisinde hoş bir görünüm yaratır. Güzel manzaraya sahip olmak için bahçe gülleri bakımı yaparken birkaç hususa dikkat etmelisiniz.

Gül Bakımı Nasıl Yapılır?

Gül Bakımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle temel bakımını yapmak istediğiniz bahçenizde bulunan gülün dikili olduğu alanda eski veya kurumuş toprak olmamalıdır. Daha sonra sulama ve gübreleme işlemlerini düzenli yapmanız gerekmektedir. Gül bakımı nasıl olmalı diye düşünüyorsanız ilk önce gülünüzü nasıl ve tam olarak nereye dikeceğinizi belirlemelisiniz. Çünkü saksıda veya direkt olarak toprağa dikilen güllerin bakımları bazı açılardan farklılık göstermektedir.

Gülü, bahçenizdeki toprağa direkt olarak dikmek istiyorsanız ilk olarak dikeceğiniz alandaki toprağı sürmeniz gerekmektedir. Yabancı otları ve kuruyarak verimsizleşen toprağı sürdükten sonra çukur açarak fidanı toprağa yerleştirmelisiniz. Bahçede saksı içerisine dikmek istiyorsanız, mümkün olduğunca plastik saksı yerine seramik saksı kullanımını tercih edin. Gülünüzü nasıl diktiğiniz fark etmeksizin çit, gül veya aşılı güller şeklinde kullanacaksanız, ilk bakım aşaması olarak pergola gibi destekleyici bir sistem kullanmalısınız. En temel ihtiyacı olan sulama işlemini özellikle yaz aylarında haftada bir veya iki kere sulamalısınız.

Bahçe Gülleri İçin Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

Bahçe Gülleri İçin Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

Bahçede gül bakımı nasıl yapılır diye bakıldığında doğru gübreleme, budama ve sulama işlemi gerekmektedir. Sulama işlemi gül fidanının en çok ihtiyacı olan bakım aşamasıdır. Bahçe gülleri kaç günde bir sulanır sorusu araştırıldığında genellikle haftada bir veya iki yanıtı verilir. Ancak mevsimler değiştikçe çiçeğin su ihtiyacında da değişiklikler olmaktadır. Örneğin yazın sıcak hava durumundan dolayı suya çok fazla ihtiyaç duyarken, kışın yağışın fazla olmasından dolayı su ihtiyacı fazla olmaz.

Bir diğer bakım aşaması ise gübreleme çiçek bakımı bitki yetiştirme ve dahası için yıl içerisinde bir ya da iki kez gübre veya kompost uygulayabilirsiniz. İlkbahar mevsiminin başında ise yavaş salınımlı gübre veya dengeli gübre uygulayabilirsiniz. Bahçe gülleri bakımının son temel aşaması da budamadır. Sulama işlemi dışında bakım yapmak için her yıl zayıf, kurumuş veya hastalıklı dallar budamalısınız. Budama işlemi yaptıkça gül daha sağlıklı olacaktır.

Gül Bakımında Kullanmanız Gereken Araçlar Nelerdir?

Gül Bakımında Kullanmanız Gereken Araçlar Nelerdir?

Bahçe gülleri ne zaman budanır sorusunun cevabı olarak gülün şeklini ve boyutunu korumak, daha iyi hava almasını, güneş ışığından faydalanmasını sağlamak için her yıl ilkbaharın başında budama, yaz ve sonbahar aylarında hafif budama yapmalısınız. Gül bakımında kullanmak için gerekli olan birkaç araç bulunmaktadır. Bu araçlar yaptığınız bakımın türüne ve şekline göre değişiklik göstermektedir. İlk olarak gül dikenli bir çiçek türü olmasından dolayı bakımını yaparken el sağlığınız için özel eldivenler kullanmalısınız.

Gülünüze bakım amaçlı sadece budama yapacaksanız, eldiven dışında keskin bir alet yeterli olacaktır. Gül bakımını yaparken çiçek hasadı da yapmak istiyorsanız, 45 derecelik bir makas kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bakımı gerçekleştirirken gülün etrafındaki otlardan ve verimsiz topraktan kurtulmak içinse dişli bir tırmık tercih edebilirsiniz. Her bir bakım aşaması için kaliteli araç kullanmak, güllerinizin daha sağlıklı kalmasını sağlamaya yeterli olacaktır. Bahçe gülü bakım ürünleri ve çeşitleri için Trendyol’dan daha detaylı bilgileri ve açıklamaları inceleyebilirsiniz.