Bambu Bakımı

Bambu Bakımı


Bambu yıl boyu yeşil kalabilen oldukça zarif bir görüntüye sahip olan iç mekan bitkileri arasındadır. Zahmetli bir bakıma ihtiyaç duymaması bu bitkiyi tercih edilir kılan özelliklerindendir. Bakımı son derece kolay olan türler arasında yer aldığı için özellikle salon dekorasyonunda sıkça tercih edilir. Bambunun özellikle doğu kültüründe şans ve bolluk getirdiğine inanılır. Öte yandan evlerde sıcak bir atmosfer oluşturduğu, dostluğun ve dürüstlüğün simgesi olduğu da iddia edilir. Bakımı ev ve ofis ortamında oldukça kolay bir şekilde yapıldığı için hem masalarda hem de şeffaf vazolarda yetiştirilebilir. Tüm bu özellikleriyle iç mekan bitkileri arasında popüler bir yere sahiptir.

 Bambu Bakımı Nasıl Yapılır?

Bambu Bakımı Nasıl Yapılır?


Bambu bakımı cam kavanozlar, saksı ve vazolar içerisinde gerçekleştirilebilir. Bambu bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur suyun miktarıdır. Bambu saksısının ya da yetiştirileceği kabın içerisinde 10 santimetreden fazla su olmamalıdır. Topraklı saksı içerisinde yetiştirmek isteyen bireylerin torf, bahçe toprağı ve kum miktarı eşit tutacak şekilde bir toprak hazırlaması önerilir. Ayrıca bitkinin verimli bir şekilde büyütülmesi için hazırlanan bu toprağa tıpkı orkide toprağında olduğu gibi ağaç kabukları eklemek hava almasına olanak verir. Şans bambusu bakımı için kullanılacak olan vazo ve saksı çeşitleri dar ve uzun olmalıdır. Mutlaka drenaj delikleri olan kaplar tercih edilmelidir. Bambu bakımında saksıların dibine yerleştirilecek olan çakıl taşları da köklerin çürümesine mani olabilir. Bambu bakımının suda yapılması durumunda ise saf ve temiz su tercih edilmelidir.

 Bambu Çoğaltma İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

Bambu Çoğaltma İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?


Bambu; çiçeklerle ilgili bilgi sahibi olmayan veya özenecek kadar vakti bulunmayan bireylerin dahi kolaylıkla bakabileceği bir türdür. Dayanıklı olan bambular, uzun süre evlerde ve ofislerde canlılığını koruyabilir. Bu anlamda bakılabileceği kadar kolay da çoğaltılabilir. Bakımı kadar çoğaltmasında da önemli detaylar bulunur. Bambu çubuk bakımı aydınlık yerlerde olmalıdır. Bambu bakımı yapılırken konumlandırılması da son derece önemlidir. Bambu bakımı esnasında bitki besinlerinden de faydalanabilirsiniz. Yeni filizleri büyütmek için çelikle çoğaltma yapabilirsiniz. Bambu bitkisinin çiçeği yani yaprakları çelik olarak da adlandırılır. Bu yapraklar her mevsimde köklenmeye müsaittir. Bu yüzden evde bambu bakımı işlemlerini gerçekleştirenler kolaylıkla bitkileri üzerinden çelik elde edebilir. Bambu bakımı ve çoğaltılması için yapılacak olan ilk işlem bambunun ana gövdesinden yukarıya doğru uzayan sürgünleri kesmek olacaktır. Kesilen kısmın alt yaprakları koparılarak su içinde bekletilir. Daha sonra köklenen minik bitkileri toprağa veya su dolu vazolara yerleştirebilirsiniz.

Kalabalık Arkadaş Grupları ile Oynayabileceğiniz Oyunlar Nelerdir?

Kalabalık Arkadaş Grupları ile Oynayabileceğiniz Oyunlar Nelerdir?


Bambu teraryum bitkileri arasında en sevilen çeşitlerdendir. Bambu orkide bakımı esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus suyun kalitesidir. Bu yüzden bambu çiçeği bakımında temiz, berrak ve arı bir su kullanılması tavsiye edilir. Bambu bitkisi aydınlık bir yerde tutulmalı, yapraklarında toz ve tortu kalmasına engel olunmalıdır. Bambu bakımı yapılırken suyun haftalık olarak değiştirilmesi önerilir. Toprakta dikili olan bambuların bakımında ise toprağın sürekli olarak nemli olmasını sağlamak faydalı olabilir. Bambu, suyu seven aydınlık ortamda gelişme gösteren ve boyu 1 metreye kadar ulaşabilen oldukça dekoratif bir bitkidir. Suda yetiştirileceği zaman daha hızlı büyüme ivmesi katedebilir. Bambu çubukları mekânlara aydınlık, doğal ve ferah bir görünüm kazandırabilir. Bambu bitkilerin dekorasyon için kullanımında çubuklar genellikle şeffaf, cam vazo veya kaplara yerleştirilir. Yanlardan ve üst kısımlardan verdiği küçük yapraklar ile hoş bir atmosfer oluşturabilir.