Banyo Temizliğinde Önemli Noktalar ve Mutlaka Yapılması Gerekenler

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır?: Mutlaka Yapılması Gerekenler

Ev temizliği yaparken en çok zorlanılan yerlerden birisi de banyolar. Günlük olarak kullanılan ve birçok faktöre maruz kalan bu alanların temizliğini yapması zor, çünkü birçok farklı yüzeyden oluşuyorlar. Mermerden seramiğe, seramikten ahşap yüzeylere onlarca farklı materyalden oluşan banyoları temizlemesi biraz zahmet istiyor. Ancak banyo temizliği tüyoları sayesinde bu işi en kısa sürede bitirebilir,pırıl pırıl bir banyoya kavuşabilirsiniz! Öncelikle, genel banyo temizliği hakkında birkaç tüyoya bakalım.

Banyo Nasıl Temizlenir?

Banyo Nasıl Temizlenir?

Eğer evinizdeki banyonun her zaman temiz ve pırıl pırıl görünmesini istiyorsanız, bunun sırrı düzenli banyo temizliği yapmakta yatıyor. Banyonuzu ne kadar sıklıkta temizlemeniz gerektiği, evde yaşayan insan sayısına göre değişebiliyor. Yine de, haftada en az bir kere bütün banyonuzu temizlerseniz kafanızın rahat edeceğini söyleyebiliriz. Tabii, bunun dışında günlük ufak banyo temizliği yapmakta fayda var. Peki, banyo kirleri nasıl temizlenir? İster küvetiniz, ister duşakabininiz olsun, her banyoda ortak bulunan önemli bir öğe duş başlığı. Duş başlığınızı silmek için yapmanız gerekenler ise aslında çok basit. Duş başlığını deterjan ya da çamaşır suyuyla ovalamanız ve ardından sünger ile silmeniz yeterli olacaktır. Eğer derinlemesine temizlik istiyorsanız, duş başlığını ayda bir defa sirkeli suyla iyice yıkayın.

Banyo Duvarları Nasıl Temizlenir?

Banyo Duvarları Nasıl Temizlenir?

Temiz bir banyoyu kirliden ayırt eden en önemli etken duvarları. Pırıl pırıl parlayan bir banyo duvarı, bütün odanın temiz ve ferah görünmesini sağlıyor. Banyo duvarı temizlemek için ilk önce banyonuzun kapısını kapatın ve içeride sıcak su açın. Sıcak su zamanla bütün odaya buhar dolduracak ve bu buhar, duvarlara yapışacak. Sıcak suyun yardımıyla banyo duvarı temizliği yapmanız kolaylaşıyor, çünkü kirler çözülmeye başlıyor. Ardından bir temizlik bezi yardımıyla duvarları deterjanlayarak iyice ovalayın. Mermer aralarına özellikle dikkat edin çünkü kirler akarak aralara birikebiliyor. Derinlemesine temizlik yapmak için derz aralarına karbonat dökebilirsiniz. Karbonat, kirlerin çözülmesine ve duvarların beyazlamasına yardım ediyor.

Klozet Temizliği

Klozet Temizliği

Klozetinizi temiz tutmak, banyo temizliği açısından kritik önem taşıyor. İyi temizlenmemiş bir klozet kötü koku yayabilir ve banyonuzun bütün temiz havasını bozar. Klozet temizliği aslında yapması diğer zeminlere nazaran daha kolay bir iş. Klozet temizliği yapmak için, başta klozet çanağının içini ve çevresini bir dezenfaktan yardımıyla temizliğe hazırlayın. Böylece kötü koku azalacak ve temizlik sırasında daha rahat edeceksiniz. Ardından, tuvalet spreyi ile bütün klozet yüzeyini kaplayın ve en az 10 dakika bekleyin. Kirlerin çözüldüğüne emin olduktan sonra bir fırça yardımıyla klozeti silebilirsiniz. Peki, klozetle aynı yüzeye sahip olan lavabo temizliği nasıl yapılır? Lavabo temizliğini de klozetle aynı şekilde yapabiliriz. Sıktığınız dezenfektanı lavabo yüzeyinde 10 dakika bekletin ve sert bir fırça yardımıyla ovalayarak lavabonun iç yüzeyini temizleyin.

Küvet Temizliği Nasıl Yapılır?

Küvetler de günlük kullanım sebebiyle kolay kirlenen alanlardan. Küvet temizliği için banyo temizlik ürünleri arasından en doğallarına başvurabilirsiniz, onlar da karbonat ve limon suyu. Küvetinizde sıcak su gezdirerek önce kirlerin çözülmesini sağlayın, ardından karbonat serperek birkaç dakika bekleyin. Sonrasında küvetinizi fırçalayın. Son olarak, limon suyu yardımıyla tekrar küvetinizi fırçalayın. Bu şekilde hem güzel bir koku yayılacak, hem de küvetiniz karbonat ve limon yardımıyla iyice beyazlayacaktır. Son olarak, küvet ya da duşakabin camı silmek için evinizin camlarında kullandığınız camsil temizleyicilerini kullanabilirsiniz. Bu ürünler sayesinde camlarınızdaki lekeleri çözebilir, ardından bir temizlik bezi yardımıyla ovalayarak banyo camlarınızı da temiz tutabilirsiniz. Banyo temizliği genel olarak bu kadar! Ne kadar kimyasal temizleyicilere başvurmak yer yer gerekli olsa da, karbonatın yüzey beyazlatıcı etkisinden faydalanmayı unutmayın!