Bebek Egzaması Nedir? Nasıl Geçer?

Bebek Egzaması Nedir? Nasıl Geçer?

Egzama, yetişkinlerde ve bebeklerde yaygın görülen bir rahatsızlıktır. Cilt üzerinde etkilerini göstermekte ve psikolojiyi de olumsuz etkileyebilmektedir. Bebeklerde huzursuzluk, ateş ve kaşıntı gibi belirtiler görüldüğü takdirde derhal uzman bir doktor muayenesi gerekmektedir. Özellikle ateş söz konusu ise kendi kendine geçmesi beklenmemeli ve vakit kaybetmeden doktor muayenesi gerekmektedir. ‘’Bebek egzaması neden olur?’’ sorusunun tek bir cevabı olmasa da çoğunlukla genetiktir.

Bebek Egzaması Neden Olur?

Bebek Egzaması Neden Olur?

Bebek egzaması, yetişkinlerde görülen egzamadan farklı olabilmektedir. Atopik dermatit olarak da bilinen bebek egzaması, iltihaplı bir rahatsızlık olması dolayısıyla bebeklerde şiddetli belirtilere sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda ‘’Bebek egzaması nasıl geçer?’’ gibi sorular akıllara gelebilmektedir. Ailede egzama olması durumunda bebeklerde görülme olasılığı da yüksektir. Yine de tek sebep bu olmayabilir. Bebeklerde meydana gelen herhangi bir rahatsızlık sonucu egzama oluşmuş olabilir. Bu sebeple gerekli tetkiklerin yapılması ve bebeğin yakın takibe alınması mühim bir husustur. ‘’Bebek egzaması nasıl olur?’’ sorusunun cevabını bulabilmek için önce belirtiler takip edilmelidir. Bebek egzamasında belirtiler tipiktir. Bebeklerde ateş görülmesi riskli olacağından önemsenmesi gerekir. Bebek egzaması, hafife alınacak bir hastalık olmamalıdır. Bebek egzaması genetik olabilmekte ve doğrudan cildi etkilediği için alerjik reaksiyonlarla karıştırılabilmektedir. Bebeklerde egzamaya yatkınlık bu hastalığın ortaya çıkmasındaki en önemli faktördür. Yatkınlığın sebebi ise çoğunlukla genetiktir. Doktor kontrolü sırasında ilk yapılması gereken hastalığın altında yatan farklı bir sebebin olup olmadığını tespit etmektir. Farklı bir sebep bulunmazsa hastalığın genetik yatkınlık sonucunda gelişmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır.

Bebek Egzaması Belirtileri Nelerdir?

Bebek Egzaması Belirtileri Nelerdir?

Bebek egzamasının belirtileri korkutucu olabilir. Özellikle ani ateş ebeveynleri korkutabilmektedir. Bebekler huzursuz davranıp aniden ateşlenebilmektedir. Kaşıntı dolayısıyla uyumayıp sürekli ağlamaları görülebilmektedir. Ciltlerinde anormal döküntüler gözlemlenebilmektedir. Belirtiler ortaya çıktıktan sonra ‘’Bebeklerde egzama nasıl geçer?’’ gibi sorular akıllara gelebilmektedir. Belirtilerin kendi kendine geçmesi beklenilmemeli ve en kısa sürede bir doktor muayenesi yapılması önemli bir husustur. Belirtiler başladıktan sonra tedavi sürecinde daha dikkatli davranılmalıdır. Bebeklerin cildini rahatsız eden kumaşlar ve kıyafetler yerine %100 pamuk kumaştan yapılmış rahat kıyafetler tercih edilmelidir. Kış aylarında soğuk havanın etkisi ile cilt kuruyacağından bebeklerin ciltlerine nemlendirici kremler sürülmelidir. Bebeklerin tırnaklarının düzenli olarak kesilmesi de önemli hususlardan biridir. Tırnak bakımları ihmal edilen bebekler sık hareket ettikleri için ciltlerine zarar verebilmektedirler. İlaçların bebekleri rahatlatmadığı durumlarda ise evde doğal yöntemler denenebilmektedir. Bebek bakım ve yağlar kullanılmakla beraber kaşıntının yoğun olduğu bölgeleri soğuk su ile yıkamak kaşıntının hafiflemesini sağlamaktadır. Bunun dışında bebeklerin cildini nemli tutmak da önemlidir.

Bebek Egzamasına Ne İyi Gelir?

Bebek Egzamasına Ne İyi Gelir?

Bebek egzaması için kesin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. ‘’Bebek egzama ne iyi gelir?’’ veya ‘’Bebek egzaması nasıl geçer?’’ gibi soruların net bir cevabı yoktur. Bebeklerde belirtiler benzerlik gösterse de her bebek tedaviye aynı tepkiyi vermeyebilir. Hastalık teşhis edildikten sonra reçete edilen ilaçlar belirtileri hafifletmeye yaramaktadır. Tedavide anne bebek bakım kategorisinde yer alan ve sık kullanılan ilaç çeşitleri topikal kortikosteroidler ve kaşıntı kremleri ile kortizonlu kremler olmaktadır. Doktor tarafından reçete edilen ilaçlar dikkatli kullanılmalı ve dozajı aşılmamalıdır. Aksi takdirde olumlu sonuçlar beklenirken olumsuz sonuçlar elde edilebilir. Bir süre bebekleri ılık suyla yıkamak cildin nemlenmesini sağlamaktadır. Su, bebeklerin cildine iyi geldiği gibi egzama hastalığına da oldukça etkilidir. Bebekleri yıkarken kimyasalların çok olduğu şampuanla veya kremler kullanılmamalı, olabildiğince doğal içeriklere sahip yağlar tercih edilmelidir. Bu yağlar ile bebeklerin ciltlerini ovarak yıkamak ciltlerini nemli tutmaktadır. ‘’Bebek egzaması ne zaman geçer?’’ sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Egzama, belirtilerinin hafifletilebildiği bir rahatsızlıktır. Trendyol’dan bebek bakım ve kozmetik kategorisini inceleyebilir ve dilediğiniz ürünün siparişini pratik bir şekilde oluşturabilirsiniz.