Bebek Oto Koltuğu Nasıl Takılır?

Bebek Oto Koltuğu Nasıl Takılır?

Ailecek çıkılan kısa ya da uzun yolculuklarda ebeveynlerin en çok dikkat ettiği noktalardan biri bebek oto koltuğu oluyor. Çünkü bebek ya da çocukla güvenle seyahat etmenin temel koşulu onun güvenliğinin doğru şekilde sağlanmasıyla gerçekleşiyor. Güvenliğini sağlamak adına kullanılan oto koltuklar için bebek oto koltuğu nasıl takılır sorusu da ebeveynlerin sıklıkla sorduğu sorular arasında yerini alıyor. Bu soruya doğru yanıt verebilmek için ön koşul bebek oto koltuğu seçimidir.

Bebek Oto Koltuğu Nasıl Seçilir?

Bebek Oto Koltuğu Nasıl Seçilir?

Ebeveynler, çocukların ihtiyaçları söz konusu olduğunda en iyisini seçmeye gayret gösteriyor. Bu sebeple bebek oto koltuğu seçimi de oldukça zorlandıkları konulardan biri haline geliyor. Yasalar tarafından zorunlu hale getirilen bebek oto koltuğu ise çocuğun güvenliği için büyük bir önem taşıyor. Çocuk çocuk gereçleri arasında yer alan oto koltuğu seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken nokta bebeğin yaşı ve kilosu oluyor. Çünkü buna göre kademeler ve özellikler değişiyor. 13 kiloya kadar bebekler ana kucağında da arabaya takılabiliyor. Fakat 13 kilodan sonra ana kucağı yerine oto koltuğu daha güvenli oluyor. Bebek oto koltuğu arabaya nasıl takılır sorusunu merak edenler ise önce arabalarında oto koltuğu takılan yerin doğruluğunu kontrol ediyor. Bebek oto koltuğu nereye takılır kontrolü yapıldıktan sonra ise oto koltuğu seçimine geçiliyor. Kaliteli ve iyi bir oto koltuğu seçimiyle bebek oto koltuğu ne tarafa takılır sorusu da yerini güven verici yanıtlara bırakıyor.

Bebek Oto Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek Oto Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

2013 yılından sonra üretilen bütün arabalarda bebek oto koltuğu bulunması zorunludur. 2013 öncesinde üretilen bir araca sahip olanlar ise oto koltuğunu emniyet kemeriyle de sabitleyebilir. Tabii isofix emniyet kemerinden daha ileride bir güvenlik hizmeti sunar. Bebek oto koltuğu alırken pek çok unsura dikkat edilmelidir. Isofixli bir oto koltuğu seçimi yapılmalıdır. ADAC testinden geçmiş olması (Avrupa standartlarındaki çarpışma testleri) gerekir. Oto koltuğunun nefes alan bir kumaştan üretilmiş olması, bebek oto koltuğu kılıfı nasıl takılır sorusundan önce kılıfın doğru seçimi önemlidir. Beş noktadan çıkan emniyet kemeri ve boyun koruması yer almalıdır. Oto koltuğu kılıfının yanmaz kumaştan yapılmış olmasına dikkat edilmelidir. Bunlar dışında zorunlu olmayan fakat isteğe bağlı konforu arttırmak için 360° dönebilen oto koltuğu seçilebilir. Bebek oto koltuğu nasıl takılır diye merak eden aileler bu özellik sayesinde koltuğu rahatlıkla çevirebilir. Özellikle uzun yolculuklara çıkacak olan çocuklar bazen arkada oturan ebeveyne dönük oturmak isteyebilir. Bunun dışında mama yerken de oto koltuğu daha rahat çevrilebilir.

Bebek Oto Koltuğu Kaç Yaşına Kadar Kullanılır?

Bebek Oto Koltuğu Kaç Yaşına Kadar Kullanılır?

Bebek oto koltuğu alırken araba özelliğinden ziyade oto koltuğu özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Arabada aranması gereken tek özellik ise arabada isofix bulunmasıdır. Isofix özel bir güvenlik sistemidir. Oto koltuğunun yasalaşması sürecinde çocuklara yaş sınırı da konulmuştur. 12 yaşından küçük olan bütün çocuklarda oto koltuğu zorunludur. Kilo olarak 36 kg baz alınmıştır. Yani 36 kg’dan küçük olan tüm çocuklar oto koltuğunda seyahat etmelidir. Oto koltukları 0-15 kg aralığında olan çocuklar, 15-36 kg aralığında olan çocuklar ve 0-36 kg aralığında olan çocuklara özel üretilen oto koltukları olmak üzere 3 farklı seçenekle satılmaktadır. Bebeğin ya da çocuğun isteği göz önünde bulundurulmaksızın güvenlik amaçlı mutlaka oto koltuğu kullanılmalıdır. Bu güvenliğin neden gerektiği gerekirse çocuğa oyun yoluyla anlatılmalı ve oto koltuğu uygulamasından asla taviz verilmemelidir. Trendyol’dan çocuk anne bebek çocuk kategorisi üzerinden dilediğiniz ürün ve ürün modellerine erişim sağlayabilirsiniz.