Bebeklerde Hırıltı Neden Olur?

Bebeklerde Hırıltı Neden Olur?

Bebeklerde hırıltı neden olur annelerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alır. Söz konusu bebekler olunca anneler çok dikkatli olmaktadırlar. En ufak bir sorun olduğunda bunun çözülmesini sağlamak istemektedirler. Özellikle yeni doğan bebeklerde hırıltının olması aslında normaldir. Çünkü onların burun kıkırdakları henüz tam gelişmediğinden biraz dardır. Bundan dolayı da hırıltılı nefes alıp vermektedirler. Yeni doğan bebeklerde hırıltı olma nedenleri arasında ayrıca onların bronşlarının çok küçük olması da bulunmaktadır. Biriken balgamı atamadıklarından dolayı hırıltının çıktığı görülebilmektedir. Nebulizatör kullanılarak bebeğin balgamı atması sağlanabilmektedir. Bebeklerde hırıltı olma nedenleri farklılık göstermektedir. Aynı zamanda hırıltının sesi dinlenmeli ve bunun burundan mı yoksa göğsünden mi geldiği anlaşılmaya çalışılmalıdır. Islık sesine benzeyen hırıltı olduğunda endişe edilmesine gerek yoktur. Bu onun burnunun tıkalı olduğunu göstermektedir. Bebek burun aspiratörü kullanarak hırıltının geçmesi sağlanabilmektedir. Bebeklerin sağlıklı olması anneler için çok önemlidir. Bunun olması ve geçmemesi halinde ise mutlaka doktora başvurulması çok önemlidir.

Yenidoğan Bebeklerde Hırıltı Belirtileri Nelerdir?

Yenidoğan Bebeklerde Hırıltı Belirtileri Nelerdir?

Yenidoğan bebeklerde hırıltı neden olur araştırıldığında öncelikle bebeğin henüz gelişimini sağlamamış olması ilk neden olarak görülmektedir. Bunun yanında bebeğin yanında sigara içilmesi ciğerlerinin dumanla dolmasına neden olacağından hırıltıya neden olabilir. Bebekte alerji olması, solunum yolu enfeksiyonu geçirmesi, astım, aynı zamanda bebeğin nefes borusuna bir şey kaçması da hırıltıya neden olabilmektedir. Bebeklerde hırıltı ne zaman tehlikeli araştırıldığında öncelikle hırıltının bebeğin ciğerlerden geldiği durumlardır.

Bebeklerde boğazda hırıltı ve balgam olduğu düşünüldüğünde mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir. Bebekte olan bu soruna aynı zamanda öksürük ve ateş de eklendiğinde kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmektedir. Bebeğin nefes alışverişi hızlandığı takdirde de bu durum tehlikeli kabul edilmelidir.

Bebeklerde Hırıltıya Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Hırıltıya Ne İyi Gelir?

Bebeklerde hırıltıya ne iyi gelir araştıran anneler bunun için öncelikle doktorun önerdiği ürünler kullanılması gerekir. Aynı zamanda bebek yastık ve kılıfı seçimi de önemlidir. Bebeklerin başlarının çok yüksekte olmaması rahat nefes alabilmelerini sağlamaktadır. Aynı zamanda eczanelerde satışı yapılan serum fizyolojikler de kullanılabilmektedir. Burun aspiratörleri de kullanılabilmektedir. Bebeklerde hırıltılı öksürük olmaması için odasının nem oranına dikkat edilmelidir. Nem oranı %45 ya da %50 olarak ayarlanmalıdır.

Bebeklerde hırıltılı öksürük olduğunda bunun özellikle yeni doğmuş bebeklerde ortaya çıkması halinde doktor tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir. Doktorun vereceği ilaçlar mutlaka düzenli olarak kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde bebeğin yaşadığı sorun ortadan kaldırılabilmektedir. Bebeğin burun yapısından kaynaklı olarak oluşan hırıltılar zaman içinde kendiliğinden geçecektir.

Bebeklerde Hırıltı Ne Zaman Geçer?

Bebeklerde Hırıltı Ne Zaman Geçer?

Bebeklerde hırıltı ne zaman geçer inceleyen anneler bebeğin büyüdükçe burun yapısının genişlemesi ile birlikte bu sorunun ortadan kalktığını görebilirler. 1 aylık bebekte hırıltı nasıl geçer araştırıldığında bunun için öncelikle doktorun tavsiyelerinin dinlenmesi gerekmektedir. Doktorun vereceği ilaçların düzenli kullanılması şarttır. Bunun yanında odanın nem oranı düzenlenmelidir. Burnunda tıkanıklık olması halinde bunun burun aspiratörü ve serum fizyolojikle temizlenmesi gerekmektedir. Temizlendikten sonra da hırıltı devam ediyorsa ihmal edilmeden doktora götürülmelidir.

Bebekler neden hırıltılı nefes alır sorusunun cevabı genel olarak onların burun yapılarından kaynaklandığı olmaktadır. Bebek büyüdükçe burun kıkırdakları gelişecek ve bu hırıltı da kesilecektir. Genel olarak neden bu olsa da bazen sorun bebeğin sağlık sorunları olmasından kaynaklanmaktadır. Soğuk algınlığı, ciğerlerinde balgam birikmesi, astım, alerji gibi nedenler hırıltılı nefes almasına neden olabilmektedir. Bu gibi sorunlarla karşılaşan annelerin soğukkanlı olması gerekmektedir. Bebeği rahat ettirmeli geçmediği takdirde de doktora gitmek için beklenmemelidir. Bebeğinizin sağlığı ve konforu için aradığınız ürünleri Trendyol'da bulabilirsiniz.