Detaylı Buzdolabı Temizliği: Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Detaylı Buzdolabı Temizliği: Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Buzdolabı, yiyeceklerin tazeliklerini uzun süre koruyabilmelerini sağlar. Gıda sağlığı açısından besinlerin muhafaza edildiği yerlerin ise hijyenik olması son derece önemlidir. Sürekli olarak kapalı duran dolabın içerisinde zaman zaman koku oluşması normaldir. Diğer yandan temizlik yapılmadığı zaman cihazın soğutma ve taze tutma fonksiyonları zarar görebilir ve besinler erken bozulmaya başlayabilir.

Buzdolabının iç ve dış kısımlarını silmek için herhangi bir leke oluşumu ya da gözle görülebilir bir kirlilik olmasını beklememek gerekir. Etkili ve dolaba zarar vermeyecek temizlik gereçleri ile gerekli hijyenik ortamı oluşturabilirsiniz. “Buzdolabı nasıl temizlenir?” sorusunun detaylı yanıtı için okumaya devam edebilirsiniz.

Buzdolabı Temizliğinde Hangi Temizlik Malzemeleri Kullanılır?

Buzdolabı Temizliğinde Hangi Temizlik Malzemeleri Kullanılır?

Buzdolabı temizlik ürünleri, dolabın iç yapısına göre tercih edilmelidir. Raf ve tel gibi çıkarılabilir parçaları dışarıda yıkayıp durulamak mümkündür. Dolayısıyla bunlarda özel solüsyonlar uygulanabilir. Aynı şekilde buzdolabında cam raflar mevcut ise cam temizleyici kullanılabilir. Bu ürün, raf yüzeyindeki lekelerin daha kolay çıkarılmasını sağlar. Ancak iç yüzeyin temizliğinde kimyasal malzemelerden kaçınılmalıdır. Buzluk ve dolabın iç kenarlarında doğal materyaller tercih edilmelidir.

Karbonatlı ılık su, buzdolabı temizliği için ideal bir üründür. Karbonat, lekelerin tamamen çıkarılmasını sağlar. Bunun için bir kovanın ⅓’üne ılık su doldurup karbonat ile karıştırmalısınız. Bu karışım ile buzdolabının iç kısmını temizleyebilirsiniz. Evinizde karbonat yoksa sirke de kullanabilirsiniz. İnatçı lekeler ile karşılaşırsanız süngerin üst kısmıyla bastırarak bu kirleri çıkarabilirsiniz.

Detaylarıyla Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Detaylarıyla Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

Buzdolabı temizliğine başlamadan önce cihazın fişini çekmeniz gerekir. Ardından kapakları sonuna kadar açmalı ve içerideki gıdaların tamamını dışarı çıkarmalısınız. Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz. Çıkarılabilir parçaları ise dolaptan çıkararak ayrıca yıkayabilirsiniz. Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır.

“Buzdolabı içi nasıl temizlenir?” sorusu, sıklıkla merak edilir. Dolabın iç kısımlarını karbonatlı suya batırılmış bir sünger ile iyice ovalayarak silebilirsiniz. Bu işlem için bir bez de kullanabilirsiniz ama sünger daha etkili sonuç verecektir. Ayrıca contaları da yine suya batırılmış bir bez ile hafifçe üzerlerinden geçerek temizlemeniz gerekir. Buzdolabı buzluk temizliği de aynı yöntem ile yapılabilir. Son aşamada dolabı kuru ve nem alıcı bir bez yardımı ile iyice kurulamayı unutmayın. Yeni buzdolabı temizliği ise cihaz kullanılmaya başlanmadan önce yapılmalıdır.

Buzdolabı Temizliğinde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Buzdolabı Temizliğinde Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Buzdolabınızı yılda en az üç kez silerek hijyenik bir hâle getirebilir, kullanım ömrünü uzatabilirsiniz. Dondurulmuş ve bozulmaya yakın ürünlerin zarar görmemesi için temizlik zamanını önceden belirlemenizde fayda var. Diğer yandan contalar da ayda en az bir kere silinmelidir.

İç kısımdaki aydınlatma ve elektrik kısımlarına su gelmemesi de önemli bir konudur. Cihazın fişi çekilmiş bile olsa bu bölümlerde ıslaklık olmamasına dikkat edilmelidir. “Buzdolabı arkası nasıl temizlenir?” sorusunu yanıtlarken de bu konuda epey dikkatli olunması gerektiğini belirtebiliriz. Motor ve elektrik aksamı arka kısımda olduğu için burada fazla nemli bir bez kullanmamaya dikkat etmeniz önerilir. Yukarıda bahsedilen yöntemleri dolabı çalıştırmadan önce uygulayarak gıdalarınızı hijyenik bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca koku yayılımını önlemek ve iç kısımdaki hava sirkülasyonunu iyileştirmek için buzdolabı filtre temizliği de bir teknik servis yetkilisi tarafından yapılmalıdır. Mutfak temizleyici ürünlerini Trendyol aracılığıyla inceleyebilir, dilediğiniz malzemeyi yalnızca birkaç tıkla kolayca satın alabilirsiniz.