Cam Filmi Uygulaması: Cam Filmi Nasıl Çekilir?

Cam Filmi Uygulaması: Cam Filmi Nasıl Çekilir?

Cam filmi evlerde, iş yerlerinde ve hatta arabalarda bile görülebilen yaygın bir uygulamadır. Camın rengini kısmen değiştiren filmler, daha çok görüntüyü engellemek amacıyla kullanılır. Güneş ışığını kırması da bu uygulamanın bir başka faydası olarak bilinir. Cam filmlerinin farklı çeşitleri vardır. Her birinin etkisi ve kullanım alanı farklıdır. Bu ürünler evlerde genellikle cam balkonlarda kullanılır. İş yerlerinde dükkân camlarında, otomobillerde ise yan ve arka camlarda tercih edilirler. Genellikle ustalar tarafından uygulansa da bazı püf noktalarını bilmeniz hâlinde siz de cam filmi çekebilirsiniz. Peki kolay ve pratik bir şekilde cam filmi nasıl çekilir?

Cam Filmi Çeşitleri Nelerdir?

Cam Filmi Çeşitleri Nelerdir?

Cam filmi kaplaması yapmadan önce kullanım alanına göre uygun bir film seçilmelidir. Çünkü filmlerin farklı çeşitleri bulunur. Cam filmi çeşitleri, ışık geçirgenliği ve materyal açısından farklı gruplarda incelenir. Cam filmleri yapıları gereği siyah ve kumlama folyo olmak üzere iki sınıfa ayrılır. Siyah filmler klasik olarak bilinir ve yaygın şekilde pek çok alanda kullanılır. Kumlama folyo ise şeffaf/beyaz tonlarında, buzlu cam görüntüsü veren bir üründür.

Siyah cam filmleri, ışık geçirgenliğine göre birbirlerinden ayrılır. Genellikle her bir çeşit, numaralandırılarak belirlenir. 1 numara cam filmi, %85 oranında ışık geçirgenliğine sahip olduğu için camdan dışarıyı görmek mümkündür. Aynı durum %70 ışık geçirebilen 2 numara için de geçerlidir. Otomobillerde bu iki çeşit kullanılır. 3 numara %55, 4 numara ise %40 oranında ışık geçirir. Görüşü önemli oranda engellediği için otomobillerde kullanılmaz. Tercihe bağlı olarak balkonlarda kullanılabilir.

Cam Filmi Nasıl Uygulanır? Püf Noktaları Nelerdir?

Cam Filmi Nasıl Uygulanır? Püf Noktaları Nelerdir?

Cam filmi çekme püf noktaları ile çok daha kolay hâle gelen bir uygulamadır. Püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde kolayca cam filmi uygulaması yapabilirsiniz. Evde cam filmi çekmeye başlamadan önce uygulama yapılacak camın ölçülerine göre film alıp hazırlanmalıdır. Camın ölçülerini alıp filmi uygun yerlerinden kesmelisiniz. Uygulamaya başlamadan önce de ilgili cam tamamen temiz olmalıdır. Olası lekelerin ve pürüzlerin sorun yaşatmaması adına cam jiletle kazınabilir.

Filmi yapıştırmadan önce cama su püskürtmelisiniz. Film, ıslak cama tutunacağından yerleştirme işlemini rahatça yapabilirsiniz. Yerleştirdiğiniz filmin şeffaf koruyucu tabakasını, fazla hareket ettirmeden dikkatli bir şekilde çıkartmalısınız. Ardından film üzerinde hava kabarcıkları fark etmeniz mümkündür. Bu kabarcıkları her zaman olur. Ancak cama sıktığınız su sayesinde bu kabarcıklardan kurtulmak oldukça kolay bir hâl alır. Keskin olmayan yassı bir alet, spatula ya da kartla yukarıdan aşağıya doğru yapacağınız hareketler, kabarcıkların düzelmesini sağlar.

Cam Filmi Kaplama: Kullanım Yerine Göre Cam Filmi Nasıl Çekilir?

Cam Filmi Kaplama: Kullanım Yerine Göre Cam Filmi Nasıl Çekilir?

Cam filmi çekme tekniklerinin uygulanacağı birçok farklı kullanım yeri mevcuttur. Kullanılan malzeme temelde aynı olduğu için yukarıdaki püf noktaları doğrultusunda istediğiniz yere film çekebilirsiniz. Balkonunuzun dışarıdan görünmesinin arattığı güvensizliği güvenlik cam filmi ile sağlamak mümkündür. Bunun için 3 ya da 4 numara film tercih edebilirsiniz. Ancak balkona cam filmi çekerken çok dikkatli olunmalıdır. Yüksek bir alanda çalışacaksa gerekli önlemlerin alınmalıdır.

Oto cam filmi çekme işlemlerinde ise 1 ya da 2 numaralı ürünler tercih edilir. Çünkü %70’ten daha az ışık geçiren filmlere sahip araçların trafikte kullanılması yasaktır. Bunun sebebi ise şoförün görüşünü engellemesidir. Ayrıca ön cama film uygulamak tamamen yasaktır. Yan taraflara film uygularken camı bir miktar açmanız gerekir. Aksi hâlde üst kısmı kaplamak güçleşebilir. Arka cam ise oval olduğundan daha zor bir işlem gerektirir. Otomobilinize ya da balkonunuza film çekmek için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri Trendyol’dan satın alabilirsiniz.