Kahvaltı Sofralarını Şenlendirecek Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Kahvaltı Sofralarını Şenlendirecek Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Sabah kahvaltılarında olmazsa olmaz lezzetlerden bir tanesi reçeldir. Bu tatlı yiyecekler kahvaltıyı noktalarken sıkça tercih edilir. Bazı insanlar tuzlu ve tatlı karışık yemeyi çok sever. Herkesin tarzı doğrultusunda bir reçel yeme şekli vardır. Bu lezzetli besini ekmeğe sürüp tüketebilirsiniz. Hatta önce peynir sürüp ardından reçel ile son dokunuşu yapabilirsiniz.

Sofralarda en çok tercih edilen reçellerden biri çilektir. Özellikle yaz aylarında çilek reçeli yapımına başlanır. Taze, lezzet dolu çileklerden kavanoz kavanoz bu kırmızı renkli ve enfes tatlı hazırlanır. Leziz çilek reçeli nasıl yapılır sorusu okurların aklına takılmış olabilir. Yapmak istediğiniz miktar doğrultusunda çilek reçeli ölçülerini ayarlamak mümkündür. Çilek reçeli yapımıyla ilgili detaylara gelin birlikte bakalım…

Çilek Reçeli Yapımında Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Çilek Reçeli Yapımında Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Çilek reçeli yapımında farklı yöntemler kullanılabilir. Fırında ya da ocakta bu leziz tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Bu reçeli ocakta yaparken çilek, toz şeker ve limon suyu yeterli olur. Yapmak istediğiniz miktar doğrultusunda şeker ve çilek oranını ayarlayabilirsiniz.

Meyveleri iyice temizledikten sonra geniş bir tencereye döküp çileklerin üzerine şeker serpebilirsiniz. Taze çilek kullanmak istemeyenler dondurulmuş meyve alabilirsiniz. 1 geceye yakın tencereyi beklettikten sonra reçeli pişirebilirsiniz. Evde çilek reçeli yapımında en son limon suyu eklenebilir.

Bu lezzet çok tatlı gelirse şekersiz çilek reçeli yapabilirsiniz. Diyet reçel için chia tohumu eklenebilir. Çilek reçelinin yapılışında meyveleri suda pişirmeniz gerekir. Ardından limon suyu ekleyip çilekleri ezebilirsiniz. Kısık ateşte karışımı pişirip en son chia tohumlarını reçele katabilirsiniz.

Fırında çilek reçeli yaparken iki malzeme yeterli olur. Çilek ve esmer toz şeker kullanmanız gerekir. Çilek reçeli yapımına meyveleri borcama koyarak başlayabilirsiniz. Karışımı 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirebilirsiniz.

Kolay Çilek Reçeli Yapımı: Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Kolay Çilek Reçeli Yapımı: Çilek Reçeli Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Çilek reçeli yapımı son derece kolaydır. Gerekli malzemeleri topladıktan ve püf noktalara dikkat ettikten sonra enfes bir lezzet yaratabilirsiniz. Kolay çilek reçeli yapımı için meyve, toz şeker ve limon suyu yeterli olur. Fırında ya da ocakta kısa sürede afiyetle yiyebileceğiniz reçelinizi hazırlayabilirsiniz.

Çilek reçeli yapımında su koyulmaz, meyveler suyunu salar. Bu işlemin gerçekleşmesi için en az 8 saat öncesinden çilekleri toz şekerde bekletmeniz gerekir. Çilek reçeli püf noktalarından bir tanesi limon suyunun, tatlının pişmesine yakın ilave edilmesidir. Böylelikle reçelin şekerlenmemesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bunun için reçelin üzerinde biriken köpükleri bir kaşıkla alabilirsiniz.

Çilek reçeli yapımında borcam kullanacaksanız geniş olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Eğer kullandığınız kalıp geniş olursa çilekler yayılır ve fazla su salar. Reçeli pişirirken tencerenin üzerini kapakla kapatmamanız önerilir. Böylelikle çileklerin kararmasına engel olabilirsiniz. Tatlı çok sulu olduysa 3-5 dakika mikrodalga fırında reçeli kaynatabilirsiniz; böylece reçel suyunu çekip koyulaşır.

Çilek Reçelini Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Çilek Reçelini Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Çilek reçeli yapımında önemli olan bir nokta tatlıyı muhafaza etmektir. Reçeli pişirdikten sonra sıcak sıcak kavanozlara koymanız gerekir. Hazırladığınız tatlı miktarı doğrultusunda küçük ya da büyük kap ayarlayabilirsiniz. Reçelleri rahat koymak için küçüklerden tercih edebilirsiniz. Tatlı besinin uzun süre dayanması için kavanozları iyice kapatmanız önerilir.

Çilek reçeli yapımı püf noktalarından bir tanesi cam ürünlerin ters çevrilmesidir. Böylelikle hazırladığınız kavanozlardaki çilekleri konserve olarak saklayabilirsiniz. Hemen tüketmeyeceğiniz reçeller için bu aşamayı uygulayabilirsiniz. Yazın pişirdiğiniz çilekleri kışın afiyetle tüketebilirsiniz.

Çilek reçeli yapımında muhafaza etme aşaması son derece önemlidir. Bu noktada reçeli serin ve kuru yerde saklamanız gerekir. Buzdolabında ya da kilerde muhafaza edebilirsiniz. Kavanozdan yiyeceğiniz kadar reçel alıp cam ürünün ağzını iyice kapatmanız önerilir. Aylarca sağlıklı bir şekilde tüketebileceğiniz bu tatlıyı küçük ve büyük kavanozlara paylaştırabilirsiniz. Çilek reçeli saklamak için ihtiyacınız olan cam kavanoz çeşitlerini Trendyol’dan satın alabilirsiniz.