Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri giyene farklı bir hava katmakla birlikte pek çok eşyanın yapımında da kullanılabilen bir malzemedir. Örneğin gösterişli bir deri ceket sahibi ya da deri ayakkabı sahibi olabilirsiniz. Hatta evinizin mobilyalarında da deri tercih edebilirsiniz. Deri farklı bir materyal olmasından dolayı temizliğine de özen gösterilmesi gereken bir konudur. Sıradan yüzey temizlik ürünleri veya deterjanlar kullanamayacağınız gibi adımlarında da dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunur. Peki deri bakımı nasıl yapılır?

Suni Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Suni Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Suni deri gerçek deriden farklı olarak pek çok hayvanseverin ilk tercihidir. Yapımında hayvanlara hiçbir şekilde zarar verilmediği gibi bakımı da gerçek deriye kıyasla kolaydır. Peki suni deri bakımı nasıl yapılır? Tüm suni deriler aslında deri benzeri bir damarla kabartılmış ve kumaşla desteklenmiş bir sentetik malzeme tabakasıdır. Gerçek deri gibi görülse de oldukça farklı yapıdadır. Bakımında da bazı noktalar ayrılmaktadır.
Kahverengi suni deri yemek sandalyeleriniz, siyah suni deri yemek sandalyeleriniz veya gri suni deri bar tabureleriniz olsun, suni deriyi temizlerken yumuşak davranmak gerekir. Sert deterjanlar kurumaya neden olacaktır. Bu sebeple kullandığınız yüzey temizleyici ürünlerine de dikkat etmelisiniz. Temizlerken ılık su, biraz bulaşık deterjanı ve aşındırıcı olmayan bir bez kullanabilirsiniz. Yumuşak ya da mikrofiber bir bez kullanabilirsiniz. Suni deriyi kurutarken direkt olarak da gün ışığına maruz bırakmamalısınız. Bu derinin rengine zarar verebilir.

Gerçek Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Gerçek Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri bakımı konusu olduğunda ilk dikkat etmeniz gereken konu ciladır. Cila aslında büyük ölçüde estetik içindir. Kendi başına, çoğunlukla ayakkabı veya çanta gibi ürünleri dış etkenlerden korumaktan ziyade ürünün gerçek parlaklığı ile ilgilidir. Aynı zamanda derinizi düzenli olarak nemlendirmelisiniz. Deri kremi veya nemlendirici kullanabildiğiniz bu adım derinizin kurumasını ve çatlamasını önler. Aynı zamanda deriyi temizlerken nemli bir bez kullanmalı, tel veya süet bir fırça tercih etmelisiniz.
Deri bakımı nasıl olur sorusunun ikinci kısmında ise gerçek derinizi su geçirmez spreyler ile spreyleyebilirsiniz. Aynı zamanda suni deride olduğu gibi deri bakımı söz konusu olduğunda nemli bir bez kullanmak en güvenilir yöntemdir. Yine rengini değiştirebileceğinden dolayı güneşe direkt olarak maruz bırakmamalısınız. Ancak gerçek derisinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri belki de havalandırmadır. Derinizi düzenli olarak havalandırmalısınız. Bu hem koku hem de toz problemini büyük oranda ortadan kaldıracaktır.

Badem Yağı ile Deri Bakımı Yapılabilir Mi?

Badem Yağı ile Deri Bakımı Yapılabilir Mi?

Deri kıyafetlerinizde ve eşyalarınızda uygulayabileceğiniz pek çok adım varken deri koltuk ve sandalyelerinizin bakımında da uygulayabileceğiniz bazı adımlar bulunmaktadır. Bunlardan ilki badem yağıdır. Badem yağı etkili bir bakım malzemesi olmakla birlikte deriyi yumuşatarak kirlerinden arındırır. Badem yağı deri bakımı aşamalarında ilk olarak badem yağını bir beze yaymanız gerekir. Daha sonrasında nazikçe koltuğunuzun veya sandalyenizin üzerine uygulayabileceğiniz bu bez ile derinize ihtiyacınız olan bakımı verebilirsiniz.
Deri ve suni deri ürünlerinde sıradan kumaşlara göre ekstra dikkatli ve özenli olmanız gerekir. Aynı zamanda estetik olarak da görüntüsünde deformeler oluşmaması için düzenli olarak bakımına özen göstermeniz gerekmektedir. Sıradan ev temizlik ürünleri kullanamayacağınız gibi hassas bezler ve badem yağı gibi yumuşak ve nemlendirici malzemeler tercih edebilirsiniz. İşin püf noktalarına da dikkat ettikten sonra kolay bir şekilde bakımını gerçekleştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm deri ve deri bakım ürünlerine Trendyol’dan ulaşabilirsiniz.