Anne Adaylarının Doğumdaki Destekçileri Doula Nedir?

Anne Adaylarının Doğumdaki Destekçileri Doula Nedir?

Günümüz anne adaylarının en büyük destekçilerinden biri de doluadır. Son yıllarda çalışan anne ve babaların en büyük kararsızlıklarından biri ortadan kalkıyor. Doula ile artık anne ve babalar her zaman olduğundan daha rahat ve keyifli vakit geçirebiliyor. Hamilelik sürecinde eşler arasında yaşanan ve bazı durumlarda gayet normal olabilen bu durum da artık tarihe karışıyor. Nasıl doula olunur sorusunun cevabı ise birçok faktörü içerisinde barındırıyor. Doula son dönemlerde, bebek bakım çantası ihtiyaçları kadar öncelikli bir durum haline geliyor.

Doulalar Nasıl Çalışır?

Doulalar Nasıl Çalışır?

Anne adayları doğum anını bir telaş ile bekleyebiliyor. Bunun en büyük sebebi ise hamilelik sürecini doğru bir şekilde yönetememek oluyor. Hamilelik esnasında doula ne demek sorusunun cevabını araştıran anne adayları; doğum anını, öncesini ve sonrasını en doğru şekilde yönetebiliyor. Doulalar, doğum destekçisi olarak da biliniyor. Doğum esnasında, öncesinde ve sonrasında süreci en doğru şekilde yönetebilmek için anne adayının her zaman yanında oluyorlar. Bunun için herhangi bir eğitim almaya gerek olmuyor, yalnızca düzenlenen doğum destekçiliği kurslarına katılmak yeterli oluyor. Doulalar ile alakalı yaşanan en büyük sorunlardan biri ise hangi periyotta bir doula ile çalışılması gerektiğidir. Anne adayının bir doula ile çalışması için en ideal sürenin hamileliğin 28-33 hafta aralığında olduğu belirtilmektedir. Bu dönemler anne adaylarının doulaya en ihtiyaç duyacağı ve en büyük verimi alabileceği dönemlerdir. Aynı zamanda anne adayı ile doulanın birbirini tanıması ve birbirine alışması için de oldukça yeterli bir dönem aralığıdır.

Doulalık Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Doulalık Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Doula olmanın pek çok yolu vardır. Doula olmak için zorunlu bir eğitim almak gerekmez ancak tabii ki her işte olduğu gibi doula olmak için de bilinmesi gereken bazı şeyler vardır. Siz de doula nedir nasıl olunur diye merak ediyorsanız doğru zamanı ayırabilen herkesin doula olabileceğini bilmeniz gerekiyor. Doula olabilmek için pek çok kurs var ve bu kurslar aracılığıyla gerekli eğitimi alabilmeniz mümkün. Bu eğitimler genellikle 4-6 hafta aralığında sürmektedir. Eğitimler esnasında anne adayı ile temas, sürecin doğru şekilde yönetilmesi ve bunun gibi pek çok şey öğretilmektedir. Eğitimli bir doula her zaman bir adım önde olacaktır. Doula olmak için ebelik gibi tıbbi eğitim alınmasına gerek yoktur. Tıbbi eğitim yerine 4-6 hafta aralığında süren teorik ve pratik eğitimin bir arada yer aldığı hızlandırılmış bir kurs alınabilir. Bu kurs ile birlikte doula olacak kişinin en doğru şekilde hazırlanması ve mesleğine başlayabilmesi mümkündür. Doula olmak tabii ki bu gibi eğitimleri de başarılı bir şekilde geçmeyi de gerektirir.

Doulalar Tıbbi Konulara Bir Müdahale Yapar mı?

Doulalar Tıbbi Konulara Bir Müdahale Yapar mı?

Kimler doula olabilir ya da doulalar tıbbi müdahalelerde bulunabilir mi gibi sorular anne adaylarının kafalarını kurcalamaktadır. Öncelikle doulalar ve ebeler arasındaki farklardan birinin tıbbi müdahaleler olduğu bilinmelidir. Doulalar tıbbi müdahale yapamazlar, bu hak yalnızca ebelere tanınır. Bir ebeyle doula arasındaki bir diğer fark ise alınacak hizmettir. Doulaların verdikleri hizmet ebeler ile aynı değildir. Doulalar çalışma prensibi gereği özel bir hizmet vermektedir. Bu hizmet sayesinde ebelik ile aralarında belirgin farklar oluşmuştur. Örneğin doulalar gerekli durumlarda 7/24 anne adayının yanında olabilmekte ve anne adayı ile her şeyi paylaşabilmektedir. Doulalar her ne kadar profesyonel şekilde çalışsalar da anne adayına bir arkadaş gibi yaklaşmaktadır. Hamilelik sürecinizde ihtiyaç duyabileceğiniz çocuk gereçlerini Trendyol’un anne bebek çocuk kategorisinden inceleyerek ihtiyacınız olan tüm ürünleri kolaylıkla sipariş edebilirsiniz.