Duvar Temizliği: Duvar Nasıl Silinir?

Duvar Temizliği: Duvar Nasıl Silinir?

Evlerde, tozun ya da kirin en çabuk fark edildiği alanlar zeminler olsa da kirlenen tek alan burasıyla sınırlı değildir. Tozun ve kirin yanı sıra kalorifer peteklerinin is yayması nedeniyle duvarlar da kirlenebilir. Fakat duvar kirleri genellikle daha yavaş oluştuğundan fark edilmesi zeminlere göre daha güçtür.

Ev ve ofis temizliği için belirli periyotlarla duvar temizliği gerçekleştirilir. Duvar temizliği kullanılan malzemeye ve tekniğe göre farklılık gösterir. Özel tasarım duvarlar, çerçeveli yapılar, duvar kağıtları ve boya türleri bu alanların temizliğinde farklı yöntemlerin kullanmasını gerektirir. Peki yapısına ve özelliğine göre farklı olan bu duvarlar nasıl temizlenir?

Duvar Tiplerine Göre Duvar Silme Yöntemleri Nelerdir?

Duvar Tiplerine Göre Duvar Silme Yöntemleri Nelerdir?

Duvar nasıl silinir sorusunu yanıtlamak için sıklıkla kullanılan duvar boyası çeşitleri bilinmelidir. Duvar temizlemek için karşınıza çıkacak unsurlardan ilki boya tipidir. Özellikle yağlı ve su bazlı boyalarla renklendirilen duvarlarda kirlerin temizlenmesi daha kolaydır. Bu tip duvarları silmeden önce hafifçe su ile yıkamak, yıkama imkânı yoksa bolca ıslatmak faydalı olacaktır. Ardından herhangi bir kovanın içerisine su bazlı bir deterjan dökerek saplı bezlerle temizlenebilir.

“Saten boyalı duvar nasıl silinir?” sorusunun cevabı dikkat ve özende saklıdır. Bu duvarlar temizlenirken hassas zeminler için üretilen pamuk özlü deterjanlar kullanılabilir. Saten boyalar sert fırçalarla ve çizme ihtimali olan malzemelerle değil yumuşak temizlik bezleri ile temizlenmelidir. Merak edilen temizlik konularından bir diğeri ise çıta kaplı duvar ne ile silinir sorusudur. Çıta kaplı çerçeveli duvarlar bitkisel bir deterjan ve nemli bir bezle silinmeli ve ıslak kalmamalıdır. Nemden ve ıslaklıktan çabuk etkilenen duvar kağıtları için de aynı yol izlenebilir.

Evdeki Malzemelerle Duvar Nasıl Silinir?

Evdeki Malzemelerle Duvar Nasıl Silinir?

“Ev duvarı nasıl silinir?” sorusunu sıklıkla merak edilen sorular arasındadır. Çünkü her zaman badana yapma fırsatı bulamayan kişiler evlerindeki temiz görüntüyü korumak için duvar silmeyi tercih ederler. Temizlenmiş bir duvar yeni boyanmış hissi yaratır ve dekorasyon unsurlarının daha güzel görünmesini sağlar. Evde duvar temizlemek pek çok alanı daha aydınlık ve ferah kılar.

Evde duvar temizleme; saplı bezler, moplar, mikrofiber temizlik gereçleri, üstün leke çıkarıcı zemin deterjanları gibi temizlik gereçleri ile yapılır. Zemin yapısı genellikle parke olduğundan önceden yıkamak veya yoğun şekilde ıslatmak mümkün değildir. Bu türden yoğun ve ıslak bir temizleme yöntemi zaman ve enerji bakımından da oldukça verimsiz olabilir.

Duvar Ne Sıklıkla Silinmelidir?

Duvar Ne Sıklıkla Silinmelidir?

Duvar silmenin püf noktalarını da öğrendikten sonra sıra bu işlemin ne sıklıkla tekrarlanması gerektiğine gelir. Duvarlar “bahar temizliği” adı verilen ilkbahar ve sonbaharda yapılan temizlik süreçleri içinde silinebilir. İlkbaharda silmek, kış mevsiminde kalorifer ve soba gibi is yayan unsurların kirlerini arındırmaya yardımcı olur. Böylece yaz mevsimine daha ferah ve aydınlık ortamlarda girmek mümkün olur. Sonbaharda duvar silme işlemi de kış mevsimine hazırlık niteliği taşır. Bu sayede yazdan kalan toz ve kirler kışın ısınma lekeleriyle birleşmez.

Duvar silme sıklığınızı evinizin toza ve kire maruz kalma durumuna göre belirleyebilirsiniz. Siz de her mevsim tertemiz ve pürüzsüz duvarlara sahip olmak için belirlediğiniz periyotlarda duvar temizleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sırada ihtiyacınız olabilecek tüm ev bakım ve temizlik ürünlerini Trendyol’un avantajlı fırsatlarıyla satın alabilirsiniz. Sadece birkaç tıklama ile siparişlerinizin dilediğiniz adrese kadar gelmesini sağlayabilirsiniz.