Ejder Meyvesi Nedir?

Ejder Meyvesi Nedir?

Tropik meyveler, son zamanlarda popülaritesi artan ürünlerdendir. gurme ve organik ürünler olan ananas, avokado, mango gibi ürünlerin ülkemizde yaygınlaşmasından sonra ejder meyvesi de son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz meyvelerden arasına girdi. Peki ejder meyvesi nedir? Kaktüsgiller ailesine mensup olan bu ilginç meyve dünyada özellikle Orta ve Güney Amerika’da yetiştirilir. Ülkemizde de artan talebi karşılamak için aşılı meyve fidanları kullanılarak Adana ve Mersin başta olmak üzere Akdeniz bölgemizde yetiştirilmeye başlandı. “Pitaya” ya da “çilek armudu” ismiyle de bilinir. Kırmızı ve sarı olarak iki çeşidi bulunur. Tadının kiviye benzediğini söyleyebiliriz. Adını sıkça duymaya başladığımız için ejder meyvesi özellikleri merak edilen konulardan biri haline geldi. Ejder meyvesi faydaları da henüz çok bilinmemesine rağmen, oldukça çok faydası vardır. Ejder meyvesi hakkında bilgi almak isteyenler için özellikleri derledik.

 Ejder Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Ejder Meyvesi Faydaları Nelerdir?

Ejder meyvesi yararları çok çeşitli olan bir tropikal meyvedir. Öncelikle, içeriğinde çok miktarda kalsiyum olduğu için kemik gelişimine katkıda bulunur. Aynı zamanda antioksidan özelliğe sahip olduğu için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. Ejder meyvesi besin değeri yüksektir. İçeriğinde bol miktarda B ve C vitamini bulunduğu için günlük besin ihtiyacınızın karşılanmasına yardım eder. Aynı zamanda yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini düzenler.

Ejder meyvesi cilde faydaları da bulunur, cildinize ve saçlarınıza parlaklık verir. Kilo fazlalığından kaynaklanan karaciğer yağlanmasına da yardımcı olabilir. Sindirimi kolaylaştırır ve tok tutma özelliğine sahiptir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini sayesinde göz sağlığına da faydalıdır. İnsülin direncini arttırdığı için diyabet hastaları tarafından da tercih edilir. Özellikle sarı ejder meyvesi iyi bir magnezyum kaynağıdır.

 Ejder Meyvesi Nasıl Yenir?

Ejder Meyvesi Nasıl Yenir?

Ejder meyvesinin faydalarını öğrendikten sonra, peki ejder meyvesi nasıl yenir diye düşünmüş olabilirsiniz. Ejder meyvesi çeşitleri sert bir kabuğa sahiptir. Bir bıçak yardımıyla ikiye böldükten sonra içindeki siyah çekirdeklere sahip olan beyaz bölümü yiyebilirsiniz. Tadı biraz ekşi ve ferahlatıcı olan bu meyveyi çeşitli tatlılarda ve içeceklerde de kullanabilirsiniz. Çilek, yaban mersini gibi orman meyveleriyle birlikte blenderden geçirip soğutarak lezzetli ve sağlıklı bir içecek elde edebilirsiniz.

Muz ve balla birlikte yoğurtla karıştırarak ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Ejder meyvesini püre haline getirerek bal ekleyip sorbe ya da dondurma olarak da tüketebilirsiniz. Kırmızı ejder meyvesi özellikle meyve salatalarına çok ferah bir lezzet katacaktır. Ejder meyvesini, çeşitli tatlılarınıza sos olarak da kullanabilirsiniz. Özellikle soğuk tatlılarınıza çok yakışacaktır. Ejder meyveli bir Cheesecake yaparak değişik bir tat elde etmek güzel bir fikir olabilir.

 Ejder Meyvesi Özellikleri Nelerdir?

Ejder Meyvesi Özellikleri Nelerdir?

Bu kadar çeşitli faydalara sahip ve lezzetli bir meyveyi tüketirken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Ejder meyvesi şeker oranı çok az olan bir üründür ancak fazla tüketildiğinde midenizi rahatsız edeceğinden dikkatli olmalısınız. Ejder meyvesi günde ne kadar tüketilmeli diye soracak olursanız günde bir taneden fazla tüketmemenizi önerebiliriz. Ejder meyvesinin kabuğu oldukça sert ve acıdır. Bu nedenle tüketmek karın ağrısına sebep olur. Meyvenin sadece yumuşak ve sulu iç kısmını tüketmelisiniz.

Ejder meyvesi tarifleri de çok çeşitlidir ancak ekşi bir tada sahip olduğu için tariflerinize eklerken kontrollü olmalısınız. Eski çağlarda özellikle Kızılderililer tarafından enerji verdiği için sıklıkla kullanılan bu meyveyi beslenme programınıza dahil etmek için pek çok sebep var. Ejder meyvesi tohum olarak da ülkemizde yaygınlaşmaya başladığı için yakın gelecekte neredeyse her yerde bulabileceksiniz. Bu lezzetli tropikal meyveyi Trenyol.com ve Trendyol mobil uygulamasından satın alabilir ve günlük beslenmenizin bir parçası haline getirebilirsiniz.