En Kullanışlı Spor Aletleri


Spor salonuna gitmenin en büyük avantajlarından birisi de kuşkusuz spor aletleri. Sayısız spor aletinin bulunduğu salonlar, bütün antrenmanlara olanak sağlıyor. Yine de, evde spor salonu kurmak da mümkün! Biraz abartı olsa da, evinizde bulundurabileceğiniz birçok spor aleti var ve her biri farklı işlev görüyor. Evde spor aletleri arasından en çok tercih edilenlere gelin birlikte bakalım!

Evde Spor Aletleri

Evde Spor Aletleri


Evde spor yapmak için birçok seçenek var. Spor salonuna gidemiyorsanız dahi birçok spor aletini evinizde bulundurabilirsiniz. Bazı spor aletleri büyük ve her yere sığamıyor ancak kullanabileceğiniz onlarca küçük spor aleti de var. Bunlardan ilki, halter seti. Genellikle evde bulunan dambılların aksine halterler daha profesyonel ve daha kullanışlı spor aletlerinden. Alacağınız halter setinin ağırlığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz, böylece evdeki herkesin kullanabileceği bir spor aleti edinmiş oluyorsunuz. Evde spor aletleri içinden en çok tercih edilen halter, özellikle üst kol ve omuz kaslarınızı çalıştırıyor. Bu bölgelerdeki yağların yakımına ve yeni kasların oluşumuna yardımcı olan halterler kol kası ve fitness hareketleri için olmazsa olmazlardan. Evinizde bulundurabileceğiniz bir diğer küçük spor aletleri de barfiks ve şınav barları. Barfiksler, duvara sabitleyerek hemen kullanmaya başlayabileceğiniz minimalist aletlerden. Bu barlara asılarak kendi vücut ağırlığınızı taşıyorsunuz ve aynı halterler gibi kol kaslarınızı çalıştırıyorsunuz. Ancak barfiksler yalnızca kol kaslarını çalıştırmakla kalmıyor; tüm vücut kaslarını aktif olarak kullanıyor. Kas yapımı için bu iki küçük spor aleti kesinlikle vazgeçilmezlerden!

Egzersiz Hareketleri

Egzersiz Hareketleri


Evde günlük spor egzersizleri yapmak için birçok büyük spor aleti bulabilirsiniz. En çok tercih edilen spor aletlerinden ilki kondisyon bisikleti. Bu bisikletler, normal bisikletlerin sağladığı sporu evinizden çıkmadan yapabilmenize olanak sağlıyor. Az yer kaplıyorlar fakat vücudunuz için faydası çok. Genel anlamda baldır ve üst bacaklarınızı çalıştıran kondisyon bisikleti, basit spor hareketleri arasından en sevilenlerinden. Bisiklet yalnızca bacakları değil; karın ve omuz kaslarını da çalıştırıyor ve en önemlisi vücut kondisyonunuzu geliştiriyor. Böylece günlük sporunuzu kolayca tamamlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda bisiklet sürmenin metabolizmayı hızlandırdığı bilinen bir gerçek ve bilimsel araştırmalar gösteriyor ki günlük düzenli bisiklet sürmek yılda 5 kilo kadar yağ yakmanıza yardımcı oluyor. Kondisyon bisikleti gibi, evde spor aletleri arasından bir diğer favori ise koşu bantları. Bazen hepimiz yürüyüşe gitmeye üşeniyoruz ve koşu bantları yardımımıza yetişiyor. İstediğiniz şekilde hızını ayarlayabildiğiniz bu aletlerde yavaş tempolu yürüyüşten oldukça hızlı koşulara kadar birçok şey yapabiliyorsunuz. Yürüyüş ve koşu kilo vermek için en iyi egzersizlerden. Evde göbek eritmek isteyenlerdenseniz kondisyon bisikleti ve koşu bandı edinmeniz son derece mantıklı!

Evde Yapılabilecek Sporlar

Evde Yapılabilecek Sporlar


Evde fitness aletleri bulundurmadan da birçok antrenman yapabilirsiniz. Basit spor hareketleri , her ortamda aletsiz gerçekleştirilebilen hareketlere deniyor. Bunlardan ilki, hepimizin bildiği şınav. Şınav çekmek dışarıdan bakıldığında basit görünse de aslında zor ve işlevli bir antrenman. Şınav çekmek için bütün vücut ağırlığınızı kullanmanız gerekiyor; böylece hem bacak hem kol kaslarınız gelişiyor. Doğru şınav çekmek için yere yüzüstü uzanın, kollarınızı omuz genişliğinden biraz daha geniş açıp avuç içlerinizi yere dayayın. Ardından bacaklarınızı birleştirip arkaya doğru olabildiğince uzatın ve gövdenizi kırmadan kendinizi kaldırıp indirmeye başlayın. Şınav çekerken nefesinizi ayarlamak en büyük püf noktalardan biri. Aynı şınav gibi, evde yapabileceğiniz kolay spor hareketlerinden bir diğeri de mekik. Özellikle göbek eritmek ve karın kası geliştirmek için tercih edilen mekik, düzenli yapıldığında kalori yakımında çok önemli bir yer üstleniyor. Hangi antrenmanı yaparsanız yapın, vücudunuzu çok zorlamamalısınız ve potansiyelinizin farkında olmalısınız. Her spora yavaş başlayıp sonrasında tempoyu artırmak, vücudunuza zarar vermeden fit olmanıza olanak sağlayacaktır.