Fesleğen Bakımı: Fesleğen Nasıl Bakılır?

Fesleğen Bakımı: Fesleğen Nasıl Bakılır?

Fesleğen, kalıcı ve misler gibi kokusuyla herkesin gönlünde taht kuran bitkilerdendir. Zarif görünümünün yanında fesleğen, tabakları süsleyen, lezzetli ve aynı zamanda şifa dolu bir besindir. Sadece sağladığı yararlar sayesinde bile her evde bulunması gereken bir bitki olduğunu kanıtlar niteliklere sahiptir. Siz de “fesleğen nasıl bakılır ya da fesleğen bakımı nasıl olur?” sorusunun cevaplarını bu yazımızda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Çiçek bakımı arasında uysallığıyla tüm odağı üzerinde toplayan fesleğeni yetiştirmek son derece kolaydır. Her işte olduğu gibi elbette fesleğen bakımında da mutlaka bilinmesi gereken birkaç nokta bulunur. Oldukça önem arz eden bu noktaları öğrendikten sonra evinizde son derece sağlıklı fesleğenler yetiştirebilirsiniz.

Fesleğen Nasıl Bakılır?

Fesleğen Nasıl Bakılır?

Fesleğen yetiştirmek isterseniz fide ya da tohum tercih edebilirsiniz. Ancak, tohumdan fesleğen yetiştirmek çok daha zahmetli olduğu için genel olarak önerilen yöntem fidedir. Siz de fesleğen fidesini evinizde yetiştirmek istiyorsanız hazırladığımız önerileri okuyarak “fesleğenin bakımı nasıl yapılır?” gibi sorularınıza kolay bir şekilde yanıt bulabilirsiniz. Fesleğen, humus açısından zengin topraklarda daha rahat yetişir. Bu sebeple sağlıklı bir fesleğen bakımı için torflu toprakları tercih edebilirsiniz.

Fesleğen bakımı için ışık da önem arz eder. Güneş ışığını seven bir bitki olduğu için fesleğeni cam kenarında, terasta ya da balkonda rahatlıkla bakabilirsiniz. “Fesleğen nasıl sulanır? sorusuna yanıt olarak fazla sulanmayı sevmeyen bir bitki olduğu verilebilir. Fesleğen bakımı için haftada 1 kez sulamanız yeterlidir. Ancak bitkiniz çok güneş ışığı alan bir yerdeyse sulama aralığınızı haftada 2 güne çıkarabilirsiniz. Genel hatlarıyla fesleğen bakmak için bu adımları uygulamak yeterli olur.

Evde Fesleğen Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Fesleğen Bakımı Nasıl Yapılır?

Fesleğen bakımı çok uğraş gerektirmediği için hemen hemen herkes tarafından evde de kolaylıkla yetiştirilebilir. “Evde nasıl fesleğen bakılır?” diye merak ediyorsanız öneriler aslında aynı kalır. Fesleğen bakımını kolaylaştırmak ve bitkinin verim almasını sağlamak için saksı tercihiniz oldukça önemlidir. Drenajlı yani altı delikli olanlar, bitkiniz için en faydalı olanlardır. Böyle bir saksı tercih ederek bitkinin fazla suyunu süzmesini sağlayarak çürümesine engel olabilirsiniz. “Saksıda fesleğen nasıl bakılır?” sorusunun cevabı da bu şekilde verilebilir. Sulama ve ışıklandırma işlemlerine aynı şekilde devam edebilirsiniz.

Fesleğen bakımı konusunda henüz acemiyseniz çiçekçiye ya da bahçe yapı marketlere giderek bilgi sahibi olabilirsiniz. Görüldüğü üzere “fesleğen çiçeği nasıl bakılır?” sorusunun cevabı bu kadar basittir. Sulama, gübreleme, saksıya yerleştirme ve ışıklandırma konularında belli başlı püf noktalar bulunur. Bu noktalara uyduğunuz takdirde fesleğen bakımını daha da kolay bir hâle getirebilirsiniz. Aşağıdaki başlık altında fesleğen bakımında dikkat edilmesi gereken konuları bulabilirsiniz.

Fesleğen Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Fesleğen Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Fesleğen bakımını kolaylaştıracak bazı önemli noktalar bulunur. Bu talimatları uyguladığınız takdirde yetiştirdiğiniz fesleğen, sağlıklı biçimde kalır. İlk nokta, konumlandırmayla ilgilidir. Fesleğen, gün içerisinde en az 4 saat güneş ışığı almak ister. Karanlıktan kesinlikle uzak tutmanız gereken bu bitkiyi yarı gölgeli bir alanda bakabilirsiniz.

Narin yapısı gereği fesleğeni rüzgar gibi şiddetli hava durumlarından korumanız gerekir. Sulamada en önemli püf noktası, toprağın hep nemli kalması gerektiğidir. Bulunduğunuz yerin hava şartlarına göre fesleğeninizin su ihtiyacı değişebilir. Bu nedenle toprağın nemini kontrol ederek sulama sıklığını siz oluşturabilirsiniz.

Budama yapmak da fesleğen bakımı için çok önemlidir. Bitkinin tazelenmesi ve hızlı uzaması için ara sıra üst yaprakları makas yardımıyla kesebilirsiniz. Bahçede fesleğen bakımında gübrelemeye dikkat etmelisiniz. Ne kadar çok gübre, o kadar sert bir tat demektir. Ayarı tutturamayacağınızı düşünüyorsanız gübre yerine vitamin takviyesi yapabilirsiniz. Fesleğen bakımı için ihtiyacınız olan tüm ürünleri Trendyol’da kolaylıkla bulabilirsiniz.