Glutensiz Beslenme Listesi Nasıl Hazırlanır?

Glutensiz Beslenme Listesi Nasıl Hazırlanır?

Vücutta etkileri nedeniyle, glutensiz bir diyet, herkesin uygulaması gereken bir diyettir. Adından da anlaşılacağı gibi "gluten diyeti" olarak da bilinen glütensiz bir diyet, glüten içeren gıdaları diyetten tamamen çıkarmak için bir anlaşma sunar. Bu nedenle, bu diyette birçok yasaklı gıda vardır. Ancak düzenli uygulandığı takdirde sağlıklı beslenmenin de anahtarını sunar.

Glutensiz Beslenmek Neden Önemli?

Glutensiz Beslenmek Neden Önemli?

Glutensiz ürünler, sindirim problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Glutensiz yiyecekler yemek size daha fazla enerji verir. Diyetinize glutensiz beslenme listesi hazırlamak, kilo verme sürecini de hızlandırabilir. Glutensiz bir diyet, çölyak hastalığı olan kişilerde kronik enflamasyonu azaltır. Gluten içeren yiyecekler, uzun vadede kişinin yaşam kalitesini düşürür. Şekersiz ve glutensiz beslenme listesi uygulamak, bu olumsuz sonuçları ortadan kaldırır. Kansızlık ve bu gibi her 10 kişiden 8’inde görülen basit olarak adlandırılan rahatsızlıklar, glutensiz beslenme menüleri ile ortadan kaldırılabilir.

Yalnız iç hastalıklar değil, kişinin görüntüsünü de etkileyen durumları olumsuz olarak etkiler. Diyabet gibi kronik rahatsızlığa sahip kişilerin glutensiz beslenme diyet listesi hazırlayarak bu listeye uymaları sağlık açısından önemlidir. Glutensiz ekmek tüketmek bile bu diyete bir başlangıç oluşturabilir. Bu rahatsızlıklarla ilgili özel gıda ürünü de tüketilir. Birçok hastalığa davetiye çıkaran gluten, örnek bir diyet listesi ile uygulanırken yaşam kalitenizi artırmanızda ve daha enerjik hissetmenizde yardımcı olur.

Özel Gıda Ürünleri ile Diyet Listesi Nasıl Oluşturulur?

Özel Gıda Ürünleri ile Diyet Listesi Nasıl Oluşturulur?

Glutensiz bir diyet yaparken hangi yiyeceklerden kaçınacağınızı bilmek çok önemlidir. Bu yüzden önce yasak listeyi ve sonra nelerin yenebileceğine bakalım. Glutensiz bir diyette kaçınılması gerekenler: pide, lavaş, simit, makarna, erişte, bulgur, irmik, kuskus, hazır çorbalar, bulyon ve diğer unlu mamuller, beyaz unlu kekler, kurabiyeler, tartlar ve içecekler, patates kızartması, patates cipsi, işlenmiş gıdalar, soya sosları, hazır salata sosları, fındık sosları, geleneksel kahvaltılık gevrekler.

Bildiğiniz gibi bu listedeki ürünlerin özel hazırlanmış glutensiz versiyonları da bulunuyor. Bu nedenle, eser miktarda da olsa gluten içerip içermediğini anlamak için paketlenmiş gıdalarla ilgili bilgileri dikkatle okumak ve bunu dikkate almak çok önemlidir. Glutensiz diyette bulunan glutensiz yiyecekler: Meyveler, sebzeler, baklagiller, kinoa, patates, kahverengi pirinç, çiğ fındık, mısır, et, deniz ürünleri, kümes hayvanları, yumurta, keten tohumu, chia tohumlarıdır. Buğday unu kullanımını gerektiren bir tarif kullanıyorsanız, bunun yerine badem, patates veya hindistan cevizi unu kullanılabilir. Bunların yanında glutensiz beslenme örnekleri de incelenebilir.

Örnek Glutensiz Beslenme Listeleri

Örnek Glutensiz Beslenme Listeleri

Glutensiz beslenme örnek liste hazırlamak gerekirse ilk olarak kahvaltıda 1 domates, 1 salatalık, bol sebze, yarım yağlı peynir, 1 dilim glutensiz ekmek tüketilebilir. Öğlen ise sote tavuk veya protein,, bol sebzeli az yağlı mevsim salatası yenebilir. Atıştırmalık olarak bir adet meyve tüketilir. Akşam için zeytinyağlı sebze yemeği, yoğurt ve bir dilim glutensiz ekmek. Diğer gün için kahvaltıda domates, salatalık, 1 dilim glutensiz ekmek, 1 yemek kaşığı reçel, 1 dilim peynir yenebilir.

Öğlen protein tüketilmelidir. Ara öğün olarak kuruyemiş, akşam da yoğurt ve salata eşliğinde 1 porsiyon bakliyat hazırlanabilir. Diğer bir gün için kahvaltıda sebzeli omlet, 1 dilim glutensiz ekmek, domates ve salatalık tüketilirken öğlen sebze yemeği tüketilebilir. Atıştırmalık olarak bir dilim istenilen bir meyve ve akşam son olarak mercimek çorbası, ızgara protein, salata ve yoğurt tüketilerek harika bir glutensiz beslenme menüleri oluşturulabilir. Bu ürünleri Trendyol’a hızlıca sipariş edebilmeniz mümkündür.